Krönika: Måns Zelmerlöw vinner i Wien 23 maj 2015

SCHLAGERMAGISTERNS KRÖNIKA. Idag den 23 maj 2024 är det exakt nio år sedan Måns Zelmerlöw lyfte ESC-bucklan i Wiener Stadthalle – vilket markerade Sveriges 6:e seger i tävlingen, och den andra segern under 2000-talet. Men vägen dit var kantad av utmaningar och kontroverser.

Resultat Hollac16s favoriter 2024

PANELENS PROJEKT. Som en avslutning på säsongen 2024 genomför vi vår Best of-serie där vi väljer ut favoritbidrag från säsongens nationella uttagningar som aldrig fick åka till Eurovision Song Contest. I det här projektet korar vi en vinnare bland de 22 låtar som vår skribent Hollac16 tyckt bäst om under uttagningarna.

Inför Hollac16s favoriter 2024

PANELENS PROJEKT. Som en avslutning på säsongen 2024 genomför vi vår Best of-serie där vi väljer ut favoritbidrag från säsongens nationella uttagningar som aldrig fick åka till Eurovision Song Contest. I det här projektet har vår skribent Hollac16 fått välja ut en favorit per uttagning och tanken är sedan att panelen tillsammans röstar fram en Inför Hollac16s favoriter 2024

Spanien tar emot tävlingsbidrag till Benidorm Fest 2025

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Redan i samband med Eurovision 2024 bekräftade RTVE i Spanien fortsättningen med Benidorm Fest för ett fjärde år. Nu har regelverket för uttagningen presenterats och antagningen öppnat.

Resultatet av Panelens Second Chance Contest 2024

PANELENS PROJEKT. Som en avslutning på säsongen 2024 genomför vi vår Best of-serie där vi väljer ut favoritbidrag från säsongens nationella uttagningar som aldrig fick åka till Eurovision Song Contest. I det här projektet korar vi ett av de 22 bidrag som kom på andra plats i säsongens nationella uttagningar.

Inför Panelens Second Chance Contest 2024

PANELENS PROJEKT. Som en avslutning på säsongen 2024 genomför vi vår Best of-serie där vi väljer ut favoritbidrag från säsongens nationella uttagningar som aldrig fick åka till Eurovision Song Contest. I det här projektet korar vi ett av de 22 bidrag som kom på andra plats i säsongens nationella uttagningar. Vi gör även en jämförelse Inför Panelens Second Chance Contest 2024

Statistik från Finalen i Eurovision 2024

PANELEN ANALYSERAR. Nu efter det att Eurovision 2024 är avgjord har EBU redovisat hur bidragen placerade sig i de olika omröstningar som hölls i år. I den här artikeln presenterar vi det totala resultatet samt splittrat resultat gällande den finalen som avgjordes den 11:e maj.

Statistik från semifinal 2 i Eurovision 2024

PANELEN ANALYSERAR. Nu efter det att Eurovision 2024 är avgjord har EBU redovisat hur bidragen placerade sig i de olika omröstningar som hölls i år. I den här artikeln presenterar vi det totala resultatet samt splittrat resultat gällande den andra semifinalen som avgjordes den 9:e maj.