Inför Andra chansen 2021: Duell 3

Foto: Janne Danielsson/SVT
Bilden är ett montage av Sveriges Television som är hämtad från media.melodifestivalen.se

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför lördagens Andra chansen fördjupar vi oss i respektive duell med fakta om de som möts och hur de ser på sina chanser att ta sig till final. Den här artikeln handlar om duon Eva Rydberg & Ewa Roos och Clara Klingenström som möts i den tredje duellen. Förutom fakta om dessa artister får du även reda på vad vi i panelen tycker och vad vi tror att utfallet kommer att bli.

 

Vilka tävlar?


5. Eva Rydberg & Ewa Roos – “Rena rama ding dong

Foto: Mikael Lindell Bolin/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Hur känns det för er att ha röstats vidare till Andra chansen?

– Härlig lycka och glädje!

 

Hur har ni laddat upp inför programmet?

–  Vilat en del och följt den otroliga aktiviteten på Youtube, Tiktok och andra plattformar som är en helt ny värld för oss.

 

Kommer det att bli några förändringar i scenframträdandet?

– Nej det tror vi inte men lite justeringar kommer det kanske att bli.

 

Vad skulle det betyda för er att nå finalen i Melodifestivalen 2021?

– Det skulle bli en stor ära för oss och troligen en stor chock!!

 

Er motivering till att tittarna ska rösta ”Rena rama ding dong” till final!

– För att vi kommer med glädje och lycka… vilket vi alla behöver i dessa tider!

 


6. Clara Klingenström – Behöver inte dig idag

Foto: Olivia Huerta, Freebird Entertainment/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Hur känns det för dig att ha röstats vidare till Andra chansen?

– Sååå Kul! Glad att folk tyckte om låten.

 

Hur har du laddat upp inför programmet?

– Försökt komma ur Mellobubblan lite med promenader, sett på film, spelat spel.

 

Kommer det att bli några förändringar i scenframträdandet?

– Tror inte det just nu.

 

Vad skulle det betyda för dig att nå finalen i Melodifestivalen 2021?

– Det skulle betyda mycket!

 

Din motivering till att tittarna ska rösta ”Behöver inte dig idag” till final!

– Om tittarna uppskattar hoppfylld musik med en ärlig text så ska dom rösta på mig och min låt.

 

 

Panelen tycker till


Jag VILL se

Clara Klingenström i final därför att det är en mer ESC-vänlig låt. Men jag måste ärligt säga att det är lite av ett dött race för mig, för jag gillar ”Rena rama ding dong” också. Det är en glad och sprallig låt, med en folkkär artist. Omöjlig att inte charmas av! Men ”Behöver inte dig idag” är stark och berörande – vilket jag väljer att värdera högre.

 

Jag TROR att

Eva Rydberg & Ewa Roos går vidare till final. Detta baserar jag enbart på att liknande bidrag med Hasse Andersson och Owe Thörnqvist har tagit sig till final tidigare, så det finns en nisch att fylla där. Dessutom är ”Rena rama ding dong” mer direkt och går sannolikt hem hos de yngre.


Haris valde att inte tycka till om låtarna.

Jag VILL se

Clara Klingenström i final därför att hennes låt har ett viktigt budskap som jag tror många kan relatera till, och så gillar jag den låten mer än ”Rena rama ding dong”. Det finns förvisso en charm med Eva & Ewa i tävlingen men jag unnar gärna Clara Klingenström en av finalplatserna.

 

Jag TROR att

Eva Rydberg & Ewa Roos går vidare till final, kanske främst för att låten är enkel, trallvänlig och sätter sig på första lyssningen. Eva & Ewa charmar också hela publiken och oavsett hur det än går så kommer de nog få mycket röster i duellen. Dessutom tror jag att många tittare vill ha in ett lite mer humoristiskt inslag i finalen som kontrast till det som redan klassas som vinnarmaterial, dvs. oddsfavoriter, bland låtarna som tittarna skickade direkt till final i deltävlingarna.


Jag VILL se

Eva Rydberg & Ewa Roos i final därför att det blir lite roligare då. Dessa härliga damer bjuder på sig själva och alla kan hänga med i både sång och dans.

 

Jag TROR att

Clara Klingenström går vidare till final. Sveriges förkärlek för dessa Håkan Hellström-wannabes har inga gränser tyvärr. Duktig artist som vi säkert kommer höra mycket på radio i framtiden.


Jag VILL se

Eva Rydberg & Ewa Roos i final därför att deras låt bidrar med mycket charm och humor, om man jämför med Claras låt, som förvisso är ganska härligt sval, men som skulle få större problem att hävda sig i en final då den inte kommer sticka ut på samma sätt.

 

Jag TROR att

Clara Klingenström går vidare till final, men tror det kommer vara ganska öppet. Det hennes låt skulle förlora på att den är mer sansad och inte särskilt spexig, vinner den på att den framstår som en mer seriös tävlande låt, samt att den har fördelen av att ha uppträtt senare i startfältet, därmed är den fortsatt färsk i minnet för många tittare.


Jag VILL se

Eva Rydberg & Ewa Roos i final därför att det är en av mina storfavoriter från i år. Man kan inte bli annat än glad av låten och av damernas energi på scen. De hade definitivt varit värdiga representanter för Sverige i Rotterdam.

 

Jag TROR att

Clara Klingenström går vidare till final eftersom jag personligen föredrar Eva & Ewa. Dessutom är det många som tycker illa om Rena Rama Ding Dong vilket kommer leda till att många kommer att antirösta mot låten, vilket kommer ge Clara promenadsegern.


Jag VILL se

Clara Klingenström i final därför att hennes vackra låt gick rakt in hjärtat på mig och jag vill verkligen se henne i final. En av de bästa bidragen i år.

 

Jag TROR att

Eva Rydberg & Ewa Roos går vidare till final. Eva & Ewa lär ta denna duellen för de förmedlar både glädje och humor och många verkar gilla de! Om man inte kan relatera till Claras låt så tror jag den kan uppfattas som lite dyster.


Jag VILL se

Eva Rydberg & Ewa Roos i final därför att de bidrar med en mycket mer sjungvänlig melodi och sprider sån glädje. Clara har tyvärr inget att locka mig till i den här tävlingen alls.

 

Jag TROR att

Eva Rydberg & Ewa Roos går vidare till final. Detta p.g.a. att jag lever på hoppet att svenska folket tar till sig mer av detta nummer och sjunger med.

 


 

Kommentera