Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Är det något specifikt lands tidigare års uttagning du söker efter? I så fall hittar du länkar till det här nedan!

För att göra det enkelt har vi har samlat ihop respektive års nationella uttagningar till Eurovision Song Contest, med länkar till varje lands uttagning med både matnyttig fakta, startfält och resultat. Publika uttagningar från 2009 och framåt kan även innehålla våra personliga topplistor och kommentarer kring låtarna som tävlade om Eurovision-biljetten.

OBS! Sidorna som handlar om nationella uttagningar mellan 1956-2008 är under konstruktion. Dessa sidor kommer att publiceras vartefter de blir klara.


2020-talet


2010-talet2000-talet


1990-talet1980-talet


1970-talet1960-talet


1950-talet 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen