« Nationella uttagningar 2016

Nationella uttagningar 2018 »


NATIONELLA 2017. Inför Eurovision 2017 höll alla deltagande länder i tävlingen i egna nationella uttagningar. I dessa utsåg varje land en artist med tillhörande tävlingsbidrag som representant.

Under säsongens gång bevakade vi de flesta uttagningar och vi länkar här vilka uttagningar vi följde. För mer datuminformation för säsongens uttagningar rekommenderar vi att du kollar vår kalender som finns längre ned på denna sida.

 

Länder med publikuttagningar

Nedan är de länder som valde artist och/eller tävlingsbidrag via en nationell uttagning där publik- och/eller juryröster användes för att rösta fram sitt lands val. Flertalet av dessa uttagningar följde vi och för mer information om respektive uttagning inklusive våra topplistor finns på respektive undersida.

 

Festivali i Këngës 55

Depi Evratesil

Nationell final

Dansk Melodi Grand Prix 2017

Eesti Laul 2017

UMK 2017

Nationell final

Nationell final

Söngvakeppnin 2017

HaKokhav HaBa L’Eirovizion

Festival di Sanremo 2017

Supernova 2017

Eurovizijos 2017

MESC 2017

O Melodie Pentru Europa 2017

Norsk Melodi Grand Prix 2017

Krajowe Eliminacje 2017

Festival da Canção 2017

Selecţia Naţionala 2017

Die grosse Entscheidungs Show

EMA 2017

Objetivo Eurovisión

Eurovision: You Decide

Unser Song 2017

Vidbir 2017

A Dal 2017

 

 

Länder med internval

Nedan finner du fakta om alla de länder som valde ut artist och bidrag enbart via internval. Det var uttagningar som vi inte följde under säsongen, däremot tyckte vi till om respektive lands artist- och bidragsval veckorna före Eurovision 2017 ägde rum.

 

AUSTRALIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det australiensiska TV-bolaget SBS ut Australiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

2017 blev det tredje året som EBU tillät Australien att delta i Eurovision Song Contest, och för lika många år i rad valdes artist och bidrag ut internt. Valet föll på X-Factor-vinnaren Isaiah Firebrace med bidraget "Don't Come Easy". Låten gjordes av Anthony Egizii, David Musumeci och Michael Angelo. Två av dessa låtskrivare (Anthony och David) stod bakom Australiens låt året innan. Artist och bidrag presenterades officiellt i mars 2017.

 

AZERBAJDZJANS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det azeriska TV-bolaget İTV ut Azerbajdzjans artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I början av december 2016 kom İTV med beskedet att de utsett den då 27-årige sångerskan Diana Hajiyeva sin artist till Eurovision 2017. Som artist kallar sig Diana för DiHaj, och det var ett artistnamn hon tänkte behålla även i Eurovisionen. Därefter var det länge oklart hur bidraget skulle väljas ut, men det fick sin förklaring i mitten av mars då även den biten hade ordnats internt.

Tävlingsbidraget som DiHaj skulle framföra hette "Skeletons" som gjordes av den azeriska låtskrivaren Isa Melikov tillsammans med den svenska låtskrivaren Sandra Bjurman. Därmed hade Sandra nu fått med sitt femte Eurovision-bidrag för Azerbajdzjan (tidigare gångerna var 2010, 2011, 2012 och 2015). Hon hade även fått med bidrag för Ukraina 2014 och ett bidrag i Melodifestivalen 2013.

 

BELGIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det belgiska TV-bolaget RTBF ut Belgiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Anno 2017 var det dags för franskspråkiga RTBF att välja artist och bidrag till Eurovisionen, och till skillnad från den större uttagningen som VRT satsade på året innan blev det denna gång tillbakagång till internval.

Redan i november 2016 kom RTBF med beskedet att de internt utsett sångerskan Blanche, som egentligen heter Ellie Delvaux. Hon syntes till i belgiska The Voice våren 2016, där hon nästan tog sig till finalprogrammet. Sedan dess hade hon samarbetat med sångaren Pierre Dumoulin som hjälpt henne att ta fram material till den kommande plattan. Tillsammans gjorde de också hennes Eurovisionbidrag "City Lights" som släpptes i början av mars. I samma stund som låten släpptes blev den snabbt populär fick väldigt låga odds, dvs. den sågs som en av segerkandidaterna.

 

BULGARIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det bulgariska TV-bolaget BNT ut Bulgariens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

2017 valde BNT ut artisten Kristian Kostov att representera Bulgarien i Eurovision Song Contest. Samma dag som han presenterades släpptes också hans tävlingsbidrag "Beautiful Mess" som låtskrivarna Borislav Milanov, Sebastian Arman, Joacim Bo Persson, Alex Omar och Alexander V. Blay stod bakom. Några i det här teamet hade också stått bakom fjolårsbidraget från Bulgarien, som tog landet till en fin fjärdeplats.

Det kan noteras att Kristian, som föddes den 15:e mars 2000, blev den första artisten som föddes efter millennieskiftet att tävla i stora Eurovisionen. Året innan, 2016, var första gången som de så kallade milleniumbarnen, dvs. barn födda år 2000, tilläts tävla men det var först 2017 som den första deltog. Kristian var också den yngsta artisten i 2017 års startfält.

 

CYPERNS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det cypriotiska TV-bolaget CyBC ut Cyperns artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter att ha skickat rockgruppen Minus One, som i slutändan hamnade på 21:a plats i finalen 2016, blev det åter en soloartist som fick tävla för Cypern. Valet av artist blev denna gång artisten Hovig, som tidigare försökt bli Cyperns Eurovision-representant såväl år 2010 som 2015. Men det blev alltså först nu som han fick chansen att tävla för Cypern.

Artistvalet meddelades redan i oktober 2016, medan tävlingsbidraget "Gravity", som gjordes av Thomas G:son, presenterades först den 1:a mars 2017. G:son fick därmed med sitt andra raka bidrag för Cypern, och det blev även hans 12:e Eurovision-låt genom tiderna!

 

FRANKRIKES UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde den franska TV-kanalen France2 ut Frankrikes artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Frankrike gjorde succé under 2016 då de för första gången på sju (!) lyckades ta sig upp i toppen igen i Eurovisionen, åtminstone till en fin sjätteplats. När det sedan var dags att välja ny representant och tävlingsbidrag till 2017 års tävling fortsatte man på samma spår som tidigare, dvs. internt val. Däremot bjöd France2 in låtskrivare att skicka in låtar innan de själva tog ett beslut om vilken låt som skulle få tävla.

Det bidrag som slutligen valdes ut hette "Requiem" och framfördes av den då 28-åriga sångerskan Alma (Alexandra Maquet). Bidraget gjordes av Nazim Khaled, som också gjorde fjolårets franska succébidrag. I början av februari släpptes artist och tävlingsbidrag officiellt.

Engelsk-fransk bidragsversion till Kiev

I samband med artistvalet i februari släpptes en första version av bidraget som var helt på franska. Någon månad senare släpptes den officiella versionen (se klippet nedan) som var något omgjord, bland annat att refrängdelarna nu sjöngs på engelska. Den nya versionen hade också blivit lite mer upptempoaktig jämfört med originalversionen. Varför ändringarna gjordes är oklart.

 

IRLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det irländska TV-bolaget RTÉ ut Irlands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

RTÉ fortsatte att välja artist och bidrag internt, och 2017 valde de att skicka den tidigare boyband-stjärnan Brendan Murray till Kiev. Han hade tidigare varit en del av den, på hemmaplan, populära irländska pojkgruppen Hometown som nu splittras. Valet gjordes bland annat med hjälp av Hometowns tidigare manager, Louis Walsh.

Bidraget som Brendan fick framträda med i Eurovision 2017 hette "Dying to Try" som gjordes av Jörgen Elofsson och James Newman.

 

KROATIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det kroatiska TV-bolaget HRT ut Kroatiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Länge höll det kroatiska TV-bolaget HRT tyst om hur man skulle välja artist och bidrag till Eurovision 2017. Tidigt ryktades det om en viss artist, men inga bekräftelser kom. Det dröjde istället till den 17:e februari innan ett slutgiltigt officiellt besked dök upp. Då presenterades den då 35-åriga sångaren Jacques Houdek som Kroatiens representant i Kiev. Han har tidigare försökt tävla för Kroatien i Eurovision och var nära det en gång, men föll då på målsnöret.

I början av mars 2017 presenterades tävlingsbidraget "My Friend" som Jacques gjorde tillsammans med låtskrivarna Tony Roberth Malm, Siniša Reljić, Arjana Kunštek, Ines Prajo och Fabrizio Laucella.

MONTENEGROS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det montenegrinska TV-bolaget RTCG ut Montenegros artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I slutet av december 2016 kom RTCG med beskedet att de internt valt ut sångaren Slavko Kalezić att tävla för Montenegro i Eurovision 2017. Valet hade gjorts efter att intresserade låtskrivare och kompositörer med montenegrinskt medborgarskap fått skicka in låtar till RTCG, varpå en tillsatt expertkommitté hade fått välja en artist och ett tävlingsbidrag. Först i mitten av mars meddelades tävlingsbidraget "Space" som hade gjorts av Momcilo Zeković och Stefan Örn.

 

NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det nederländska TV-bolaget AVROTROS ut Nederländernas artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Nederländernas koncept i Eurovision hade på senaste tiden varit countryartister med countryinspirerade låtar. Nu byttes det åtminstone tillfälligt ut då AVROTROS istället satsade på systertrion O'G3NE (uttalas Ogeene). Systrarna Lisa, Amy och Shelley Vol hade tidigare representerat Nederländerna i Junior Eurovision 2007 med låten "Adem In, Adem Uit" som hamnade på elfte plats (av 17 tävlande). Därefter har de bland annat deltagit i The Voice Holland som de vann 2014.

AVROTROS bekräftade artistvalet till Eurovision 2017 i slutet av oktober 2016. Därefter dröjde det till den 3:e mars 2017 innan tävlingsbidraget "Lights And Shadows" officiellt presenterades. Låten gjordes av Rick Vol och Rory de Kievit.

 

NORDMAKEDONIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det makedonska TV-bolaget MRT ut Nordmakedoniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter att Nordmakedonien för fjärde året i rad misslyckats att kvala sig vidare från semifinal till final i Eurovision Song Contest sattes nu allt hopp till sångerskan Jana Burčeska. Hon hade tidigare deltagit i makedonska Idol och dessutom tävlat i den nationella festivalen Skopje Fest ett antal gånger. I november 2016 blev hon internt utvald att representera Nordmakedonien i Eurovision 2017, och den 10:e mars 2017 släpptes också tävlingsbidraget "Dance Alone" som låtskrivargruppen Symphonix International stod bakom, i det här fallet Joacim Persson, Alex Omar, Florence A. och Bobi-Leon Milanov.

 

RYSSLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det ryska TV-bolaget Channel One ut Rysslands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Under söndagskvällen den 12:e mars kom besked från rysk TV att de internt utsett sångerskan Julia Samoylova att tävla för Ryssland i Eurovision 2017. Inför beskedet hade envisa rykten gått gällande att Ryssland skulle hoppa av tävlingen även om landet anmält sig för att delta, och dessutom deltagit vid semifinallottningen i januari. Anledningen till ett avhopp skulle ha berott på att Ryssland då var i konflikt med värdnationen Ukraina.

Allt såg ut att vara frid och fröjd tills det framkommit att Julia Samoylova uppträtt på den av Ryssland annekterade Krimhalvön. Eftersom ukrainsk lag förbjuder personer att besöka Krimhalvön utan att först ha tillstånd från Ukraina belades Julia med ett tre år långt inreseförbud till Ukraina. I och med det skulle Ryssland antingen behöva utse en ny artist eller hoppa av. EBU gjorde flera medlingsförsök mellan värdlandet och Ryssland, men förgäves. I april valde till sist Ryssland att inte tävla alls.

Trots att Ryssland hoppade av i ett sent läge blev de inte bestraffade av EBU med böter. Dessa åkte istället ukrainska UA:PBC på.

Låten gjort av rysk veteran

Det tävlingsbidrag som Julia skulle framföra hette "Flame is burning" och är gjord av ingen mindre än Leonid Gutkin, som tidigare gjort Rysslands Eurovision-bidrag 2013 och 2015. Ytterligare upphovspersoner till låten var Netta Nimrodi och Arye Burstein.

 

SAN MARINOS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det sanmarinska TV-bolaget SMRTV ut San Marinos artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Det hade inte gått så bra för Serhat för San Marino året innan och därför gick SMRTV på ett mer säkert kort, nämligen sångerskan Valentina Monetta. Det blev hennes fjärde gång i Eurovision, tidigare hade hon representerat San Marino 2012, 2013 och 2014, och på sitt tredje försök lyckades hon med bedriften att ta landet till final! Den här gången blev hon dock inte ensam på scenen utan hon fick med sig den amerikanske sångaren Jimmie Wilson.

I samma veva som artistpresentationen blev offentlig släpptes också tävlingsbidraget "Spirit Of The Night" som i vanlig ordning när det gäller Valentina Monetta gjordes av Ralph Siegel. Förutom honom fanns också låtskrivarna Jutta Staudenmayer och Steven Barnacle med på upphovssidan.

 

SERBIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det serbiska TV-bolaget RTS ut Serbiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Under måndagskvällen den 27:e februari 2017 kom besked att RTS internt utsett sångerskan Tijana Bogićević som representant för Serbien i 2017 års Eurovision. I samma veva presenterades också att låtskrivarna bakom bidraget skulle bli kvartetten Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenäs och Lisa Ann-Mari Linder.

Först i mitten av mars, dvs. mot slutet av uttagningssäsongen, släpptes titeln och den officiella musikvideon till bidraget: "In Too Deep".

TJECKIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det tjeckiska TV-bolaget Česká televize ut Tjeckiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Tjeckiska ČT annonserade redan under hösten 2016 att de för tredje året i rad skulle välja artist och bidrag internt till Eurovision Song Contest. Glada över den stora succén ifjol när landet äntligen kvalificerade sig till Eurovision-finalen (även om man sedan kom näst sist) gjorde att det var stort intresse bland låtskrivare att skicka in bidrag. Över 300 bidrag inkom som sedan en expertpanel sedan fick lyssna igenom.

Den 15:e februari 2017 kom beskedet att vinnaren i den interna uttagningen blev jazzsångerskan Martina Bárta. Några veckor senare släpptes tävlingsbidraget "My Turn" som DWB och Kyler Niko stod bakom på upphovssidan.

 

ÖSTERRIKES UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det österrikiska TV-bolaget ORF ut Österrikes artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

ORF valde att slopa metoden med att hålla nationella finaler, istället skulle såväl artist- som bidragsvalet göras internt till Eurovision 2017. Uppgiften att välja artist gick till en expertpanel som i december 2016 meddelade att de valt ut sångaren Nathan Trent. Han är singer-songwriter inom pop och RnB och gör allt som oftast sin egen musik. Förutom det arbetar han också som skådespelare.

Den 27:e februari kom ORF med ytterligare besked, nämligen gällande att tävlingsbidraget hade valts ut. Låten, som gjordes av Nathan tillsammans med Bernhard Penzias, fick namnet "Running On Air". Musikvideon till bidraget (se nedan) släpptes en dag efter beskedet kommit.

 

 

 

Kalender


Här nedan visas uttagningsdatumen för respektive lands uttagning. Inom parentes står datumet då händelsen ägde rum.

 

 

Oktober (2016)

 • armenia_smallArmenien – första auditionprogrammet (1:a)
 • armenia_smallArmenien – andra auditionprogrammet (8:e)
 • armenia_smallArmenien – tredje auditionprogrammet (15:e)
 • cyprus_smallCypern – artistpresentation (21:a)
 • armenia_smallArmenien – första slutaudition (22:a)
 • armenia_smallArmenien – andra slutaudition (29:e)
 • netherlands_smallNederländerna – artistpresentation (29:e)

 

November (2016)

 • armenia_smallArmenien – tredje slutaudition (5:e)
 • armenia_smallArmenien – fjärde slutaudition (12:e)
 • armenia_smallArmenien – första duellprogrammet (19:e)
 • macedonia_smallNordmakedonien – artistpresentation (21:a)
 • belgium_smallBelgien – artistpresentation (22:a)
 • armenia_smallArmenien – andra duellprogrammet (26:e)

 

December (2016)

 • armenia_smallArmenien – tredje duellprogrammet (3:e)
 • azerbaijan_smallAzerbajdzjan – artistpresentation (5:e)
 • armenia_smallArmenien – semifinal 1 (10:e)
 • ireland_smallIrland – artistpresentation (16:e)
 • armenia_smallArmenien – semifinal 2 (18:e)
 • austria_smallÖsterrike – artistpresentation (19:e)
 • Albanien – semifinal 1 (21:a)
 • Albanien – semifinal 2 (22:a)
 • Albanien – final! (23:e)
 • armenia_smallArmenien – artistfinal! (24:e)
 • montenegro_smallMontenegro – artist- och bidragspresentation (29:e)

 

Januari

Vecka 1

 • israel_smallIsrael – första auditionprogrammet (2:a)
 • israel_smallIsrael – andra auditionprogrammet (3:e)
 • lithuania_smallLitauen – heat 1 (7:e)

 


 

Vecka 2

 • israel_smallIsrael – tredje auditionprogrammet (9:e)
 • spain_smallSpanien – Eurocasting audition – jokerfinal! (12:e)
 • greece_smallGrekland – artistpresentation (13:e)
 • lithuania_smallLitauen – heat 2 (14:e)
 • hungary_smallUngern – heat 1 (14:e)

 


 

Vecka 3

 • israel_smallIsrael – fjärde auditionprogrammet (16:e)
 • belarus_smallBelarus – final! (20:e)
 • georgia_smallGeorgien – final! (20:e)
 • lithuania_smallLitauen – heat 3 (21:a)
 • hungary_smallUngern – heat 2 (inställd)
 • latvia_smallLettland – introduktionsshow (22:a)

 


 

Vecka 4

 • israel_smallIsrael – femte auditionprogrammet (24:e)
 • uk_smallStorbritannien – final! (27:e)
 • finland_smallFinland – final! (28:e)
 • lithuania_smallLitauen – heat 4 (28:e)
 • hungary_smallUngern – heat 2 (28:e)
 • latvia_smallLettland – introduktionsshow (29:e)

 


 

Vecka 5

 • israel_smallIsrael – första kvartsfinalen (30:e)
 • israel_smallIsrael – andra kvartsfinalen (31:a)

 

Februari

Vecka 5, forts.

 • lithuania_smallLitauen – heat 5 (4:e)
 • sweden_smallSverige – deltävling 1 (4:e)
 • Ukraina – heat 1 (4:e)
 • hungary_smallUngern – heat 3 (4:e)
 • Schweiz – final! (5:e)
 • latvia_smallLettland – heat 1 (5:e)

 


 

Vecka 6

 • israel_smallIsrael – semifinalen (6:e)
 • italy_smallItalien – första tävlingskvällen – Prima serata (7:e)
 • italy_smallItalien – andra tävlingskvällen – Seconda serata (8:e)
 • france_smallFrankrike – artist- och bidragspresentation (9:e)
 • italy_smallItalien – tredje tävlingskvällen – Terza serata (9:e)
 • germany_smallTyskland – final! (9:e)

 

Helgen:

 • italy_smallItalien – fjärde tävlingskvällen – Quarta serata (10:e)
 • hungary_smallUngern – semifinal 1 (10:e)
 • estonia_smallEstland – semifinal 1 (11:e)
 • italy_smallItalien – final – Quinta serata! (11:e)
 • lithuania_smallLitauen – heat 6 (11:e)
 • spain_smallSpanien – final! (11:e)
 • sweden_smallSverige – deltävling 2 (11:e)
 • Ukraina – heat 2 (11:e)
 • hungary_smallUngern – semifinal 2 (11:e)
 • latvia_smallLettland – heat 2 (12:e)

 


 

Vecka 7

 • israel_smallIsrael – artistfinal (13:e)
 • czechrep_smallTjeckien – artistpresentation (16:e)
 • Kroatien – artistpresentation (17:e)
 • slovenia_smallSlovenien – semifinal 1 (17:e)
 • estonia_smallEstland – semifinal 2 (18:e)
 • lithuania_smallLitauen – heat 7 (18:e)
 • malta_smallMalta – final! (18:e)
 • poland_smallPolen – final! (18:e)
 • slovenia_smallSlovenien – semifinal 2 (18:e)
 • sweden_smallSverige – deltävling 3 (18:e)
 • Ukraina – heat 3 (18:e)
 • hungary_smallUngern – final! (18:e)
 • latvia_smallLettland – semifinal (19:e)
 • portugal_smallPortugal – semifinal 1 (19:e)

 


 

Vecka 8

 • moldova_smallMoldavien – semifinal (24:e)
 • slovenia_smallSlovenien – final! (24:e)
 • denmark_smallDanmark – final! (25:e)
 • iceland_smallIsland – semifinal 1 (25:e)
 • lithuania_smallLitauen – heat 8 (25:e)
 • moldova_smallMoldavien – final! (25:e)
 • sweden_smallSverige – deltävling 4 (25:e)
 • Ukraina – final! (25:e)
 • latvia_smallLettland – final! (26:e)
 • portugal_smallPortugal – semifinal 2 (26:e)
 • romania_smallRumänien – semifinal (26:e)

 


 

Vecka 9

 • austria_smallÖsterrike – bidragspresentation (27:e)
 • serbia_smallSerbien – artistpresentation (27:e)

 


 

Mars

Vecka 9, forts.

 • cyprus_smallCypern – bidragspresentation (1:a)
 • Kroatien – bidragspresentation (2:a)
 • netherlands_smallNederländerna – bidragspresentation (3:e)
 • estonia_smallEstland – final! (4:e)
 • iceland_smallIsland – semifinal 2 (4:e)
 • lithuania_smallLitauen – heat 9 (4:e)
 • sweden_smallSverige – Andra chansen (4:e)
 • portugal_smallPortugal – final! (5:e)
 • romania_smallRumänien – final! (5:e)

 


 

Vecka 10

 • greece_smallGrekland – bidragsfinal (6:e)
 • australia_smallAustralien – artist- och bidragspresentation (7:e)
 • czechrep_smallTjeckien – officiell bidragspresentation (7:e)
 • belgium_smallBelgien – bidragspresentation (8:e)
 • israel_smallIsrael – officiell bidragspresentation (9:e)
 • macedonia_smallNordmakedonien – bidragspresentation (10:e)
 • ireland_smallIrland – bidragspresentation (10:e)
 • montenegro_smallMontenegro – officiell bidragspresentation (10:e)

 

Helgen

 • azerbaijan_smallAzerbajdzjan – bidragspresentation (11:e)
 • iceland_smallIsland – final! (11:e)
 • norway_smallNorge – final! (11:e)
 • lithuania_smallLitauen – final! (11:e)
 • serbia_smallSerbien – bidragspresentation (11:e)
 • sweden_smallSverige – final! (11:e)
 • russia_smallRyssland – artist- och bidragspresentation (12:e)
 • sanmarino_smallSan Marino – artist- och bidragspresentation (12:e)

 


 

Vecka 11

 • Bulgarien – artist- och bidragspresentation (13:e)
 • Albanien – officiell bidragsversion (13:e)
 • armenia_smallArmenien – officiell bidragspresentation (18:e)

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera