« Nationella uttagningar 2019

Nationella uttagningar 2021 »Nationella uttagningar 2020

NATIONELLA 2020. Inför Eurovision 2020 kommer alla deltagande länder i tävlingen att hålla egna nationella uttagningar. I dessa utser varje land en artist med tillhörande tävlingsbidrag som representant. Under säsongens gång kommer vi att bevaka alla uttagningar och tycka till om de många bidrag som alla tävlar om att få representera sitt land i Eurovision Song Contest 2020. Vi kommer att uppdatera denna sida kontinuerligt med information om alla uttagningar. Dock avvaktar vi till hösten med att lägga ut mer information eftersom deltagarlistan ännu inte är presenterad.

 


Mer fakta

Länderna får själva avgöra storleken och omfånget av sin uttagning. Det kan således röra sig om allt från ett internval till en finalkväll till en större eller längre uttagning. EBU ger alla länder god tid att välja ut sina artister och bidrag, däremot finns det i slutändan en deadline när alla val måste vara gjorda. Vanligtvis är denna deadline i mars, och om det är så även år 2020 återstår att se.

Under säsongens gång kommer vi att följa alla uttagningar med information om de tävlande. Dessutom kommer vi i en hel del fall skriva personliga omdömen, göra betygsättningar och topplistor över respektive lands bidrag.

 

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen