« Kroatien NF 2019

Kroatien NF 2021 »


 

KROATIENS UTTAGNING. TV-bolaget HRT har bekräftat Kroatiens deltagande i Eurovision 2020, och sagt att man för andra året på raken kommer att utse sin artist och sitt tävlingsbidrag via uttagningen DORA.

 

Mer fakta

Anno 2020 har vi nåtts av beskedet att Kroatien för andra året på raken fortsätter med DORA, något som offentliggjordes den 5:e november 2019. Samma dag öppnade också HRT antagningen som håller öppet till den 15:e december. När den är sedan avslutad kommer en kommitté lyssna igenom det inskickade materialet och välja ut 16 tävlande (och fyra reserver) som får göra upp om att bli Kroatiens representant i Eurovision 2020.

I regelverket som publicerats står det att finalen ska hållas i februari, men något mer exakt datum än så är i skrivande stund inte presenterat.

Denna artikel uppdateras i takt med att information om uttagningen släpps och fram till att Kroatien har valt sin representant till Eurovision 2020.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen