Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Här får du bland annat senaste nytt från Eurovisionbubblan, länktips, ta del av våra panelprojekt och inte minst recensioner och bedömningar av låtar.

Vi som skriver för ESC-Panelen är alla Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar med skilda preferenser inom musik. Tillsammans bevakar och betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest både under högsäsong och under den delen av året då tävlingarna är i uppstartsfas.

Förutom hemsidan är vi även tillgängliga via våra sociala medier på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube. Det går bra att mejla till oss på info@escpanelen.se

 

Panelens historia

ESC-Panelen såg dagens ljus i januari 2009. Robban och hans två närmaste vänner Tomas och André drog igång projektet som en rolig grej, att tycka till om låtarna inför Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Efter den första säsongen hoppade både Tomas och André av medan Robban fortsatte och har genom åren engagerat fler personer till ESC-Panelen.

Idag består ESC-Panelen av nio personer med den gemensamma nämnaren att samtliga tycker om att följa och kommentera allt som händer i hela Eurovision-bubblan. Eftersom vi tycker om detta så mycket följer vi tävlingarna året om, dvs. även under den tiden på året då Eurovisionen, Melodifestivalen och andra länders uttagningar är i uppstartsfas. Under högsäsong är vårt huvudfokus att följa alla uttagningar och sedan tycka till och rapportera från Eurovision. Resterande delen av året handlar främst om nyhetsrapportering, men vi genomför även våra egna projekt och bevakar hela Eurovision-bubblan.

Mer om vår historia kan du läsa om i denna sammanställning.

 

Redaktionen

Vilka är vi som skriver för ESC-Panelen idag? Här nedan har vi sammanställt lite fakta om var och en, och om du vill veta mer har vi sammanställt fördjupad information i denna artikel.

 

Krönikör och kommentator

Vår Schlagermagister Adrian har varit en del av Panelen sedan våren 2015. Han beskriver sig själv som en äkta ”schlagernörd”, med särskild passion för statistik och schlagerhistoria.


Skribent och kommentator

Gabriel gick med i Panelen i början av 2022 men han har alltid följt Melodifestivalen och sett på Eurovision på allvar sedan 2010. Intressen som han har utöver är detta fotboll, umgås med familj/vänner och lira tv-spel.


Skribent och kommentator

Haris har varit en del av Panelen sedan vintern 2011. Han har följt Eurovision sedan barnsben och har till dags dato inte missat en enda Eurovisionfinal!Projektledare, redaktör och skribent

Hollac16, eller Olof, har varit en del av Panelen sedan vintern 2014. Intresset för såväl Melodifestivalen som Eurovision sträcker sig sedan början av 2000-talet och har bara blivit större med åren!


Skribent och kommentator

Katja har varit en del av Panelen sedan hösten 2019. Hon delar sitt stora intresse med sin syster Tanja och hon har alltid tyckt om att följa programmen och tycka till om musiken.


Skribent och kommentator

Lukas har varit en del av Panelen sedan hösten 2017. Han har en nästintill encyklopediliknande koll på tävlingarna, speciellt Eurovision som han har följt sedan 2004.Skribent och kommentator

Markus har varit en del av Panelen sedan hösten 2017. Han har följt Mello sedan 2005 och ESC sedan 2006, mycket tack vare Shirley Clamps ”Att älska dig”.


Grundare, skribent och kommentator

Robban är en av grundarna till ESC-Panelen och har deltagit i panelen alla år sedan dess. I tävlingarna brinner Robban för den traditionella schlagergenren och balkanballader.


Skribent och kommentator

Tanja har varit en del av Panelen sedan sommaren 2019. Hon har älskat Melodifestivalen och Eurovision Song Contest så länge hon kan minnas och det är ett intresse som hon delar med sin syster Katja.


 

Andra hemsidor om Eurovision

Här nedan följer länkar till andra hemsidor som precis som vi tycker till och skriver om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Tipsen gäller både svenska och internationella fansajter, samt även tävlingens officiella hemsida.

 

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen