PANELENS ARKIV. Här hittar du länkar till alla de år som vi skrivit om bland annat Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och Nationella uttagningar.

För att komma till respektive år, klicka på länken i varje rubrik så kommer du till respektive projektsida.

 

Eurovision Song Contest

De fyra senaste vinnarna av Eurovision Song Contest. Fotona är hämtade från Eurovision.tv.

Söker du efter information om vilka artister som tävlade i respektive Eurovision-år eller vill du kanske veta vilka länder som stod värd? Via länken nedan kommer du till vår samlingssida för Eurovision-projektet där du hittar länkar till alla Eurovision-år som vi skrivit om. Med både information om hur tävlingarna gick till, vilka artister som deltog och såklart även med resultattabeller!

Läs mer »

 


 

Melodifestivalen

De fyra senaste vinnarna av Melodifestivalen. Fotona är hämtade från svt.se.

Vill du veta mer om ett specifikt Melodifestival-år som vi i ESC-Panelen har skrivit om? Via länken nedan har vi samlat information om artister som deltog i respektive program, hur resultatet blev och vad vi själva tyckte om låtarna.

Läs mer »

 


 

Nationella uttagningar

De fyra senaste årens tävlingar. Logotyperna hämtade från Eurovision.tv.

Är det något specifikt lands uttagning du söker efter? I så fall hittar du det via länken nedan, där vi har samlat ihop alla år som vi följt de nationella uttagningarna till Eurovision Song Contest. Förutom matnyttig fakta om varje lands uttagning inkl. startfält och resultat så hittar du även våra personliga topplistor och kommentarer kring låtarna som tävlat.

Läs mer »

 


 

Egna panelprojekt

Under varje säsong genomför vi olika Panelprojekt för att underhålla både er och oss i väntan på att Melodifestivalen, Nationella och Eurovision ska dra igång. Allt vi har gjort under årens lopp finns samlat via länken nedan.

Läs mer »

 


 

Junior Eurovision Song Contest

Även om det inte är vår huvudsakliga bevakning så uppmärksammar vi när Junior Eurovision Song Contest avgörs varje höst. Ibland har vi också tyckt till om låtarna. Allt detta finns via länken nedan.

Läs mer »

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen