Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

MELODIFESTIVALEN har varit Sveriges Eurovision-uttagning sedan 1958, eller snarare är det sedan det året som Sverige deltagit i Eurovision Song Contest och valt ut en årlig representant. Sverige har deltagit alla år sedan dess utom 1964, 1970 och 1976, och är en av de länder det gått bäst för resultatmässigt.

Här nedan har vi samlat länkar med historik om alla år som Sverige har deltagit (eller kommer att delta) i Eurovisionen. Vi har samlat information om både startfält, tävlingsupplägg och resultat!


2020-talet


2010-talet2000-talet


1990-talet1980-talet


1970-talet1960-talet


1950-talet 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen