« Inför ESC Armenien 2023

Inför ESC Armenien 2025 »


INFÖR EUROVISION 2024 presenterade vi Ladaniva med bidraget ”Jako” som representerade Armenien. Bidraget var från början allokerad att tävla i den andra semifinalen den 9:e maj med startnummer 8 av 16, där tittarna sedan valde att rösta vidare bidraget till finalen. Väl i finalen tilldelades bidraget startnummer 19 av 26.

Innan vi går in på våra kommentarer, betygsättningar och resultatspekulationer ska du först få bekanta dig med representanten inklusive hur Armenien gjorde sitt val till Malmö.

 

Mer fakta. Vilka är Ladaniva?

 

Ladaniva är en musikduo som utgörs av sångerskan Jaklin Baghdasaryan (född 1997 i Yeghegnadzor i Armenien men har även växt upp i Belarus och Frankrike) och musikern Louis Thomas (född 1987 i Lille).

De har sin bas i Lille i Frankrike och de har spelat ihop som duo sedan de träffades för snart fem år sedan. Under coronapandemin släppte de bland annat låtarna Vay Aman”, ”Zepyuri Nman och Kef Chilini och dessa blev snabbt stora hits.

Bidraget som de ska framföra i tävlingen heter ”Jako” och är gjord av duon själva tillsammans med Audrey Leclercq. Låten släpptes i originalversion på gruppens debutalbum i september 2023, vilket godkänns enligt reglerna då den inte släpptes före den 1:a september.

Hur valde Armenien till Malmö?

 

Inför Eurovision 2024 gjorde Armenien sitt val genom ett internval. Hur den interna processen gick till för att utse valet är inte presenterat mer än att artist och bidrag presenterades officiellt under de sista dagarna av uttagningssäsongen.

 

Panelens åsikter. Kommentarer och betyg

.

Detta är något så ovanligt som en glad och etnolåt helt utan ambitioner till vare sig pop eller rock, vilket är väldigt befriande. Detta blir därför en unik musikupplevelse! Roligt! Detta smittar mig, och jag måste erkänna att det är ett riktigt glädjepiller att lyssna på det här. Samtidigt är det väl inte supermainstream direkt, så låten har sina begränsningar. Därför är det kanske inte en låt som man kan strecklyssna på hur som helst, men som bidrag i Eurovision så tror jag mycket på detta. Det blir ett välkommet avbrott i all annan modern musik – och inte minst blir det något som sticker ut. Underbart!

 

Betyg (0–5):


.

Årets låt från Armenien är en riktigt glad låt som är inspirerad av musik från hemlandet. Jag tycker om låten väldigt mycket. Förra året kom Armenien till final och kom på en 14:e plats. Kan de slå detta i år?

 

Betyg (0–5):


.

Armenien hittar sina armeniska rötter och bjuder något utanför boxen. Eller är det exakt vad vi borde förvänta oss av Armenien? Ett glädjepiller som ger känslan av folkfest. Och vad är Eurovision om inte en folkfest? Det kanske blir repetitivt efter ett tag, men jag tar gärna tre minuter av armenisk Konga.

 

Betyg (0–5):


.

Jag tycker inte om det här alls, det här är i absoluta botten för mig. De ska ha plus för att de kör sin egna grej och att de kombinerar instrument med folkliga inslag. Det här är verkligen eget men tyvärr inget som tilltalar mig.

 

Betyg (0–5):


.

Armenien kommer med folkfest, en känsla av glädje och gemenskap i detta fartfyllda bidrag med helt igenom etniska influenser. Man lallar lätt med i melodin! Dock kommer man i år med något som ändå känns lätt att glömma av när man börjat lyssna på annan musik. Som att man har svårt att riktigt hänga upp den på något annat än just lalla, lillillila, ahahaa och är inte en låt man sätter på repeat. Men, det är förlåtet då man kör helt och hållet på sin grej.

 

Betyg (0–5):

 

Resterande panelmedlemmars betyg (0–5) 

PANELEN TILLSAMMANS.
23,5 poäng (av 50 möjliga)

 

 

Spekulation. Vilket resultat får Armenien 2024?

 

Som avslutning presenterar vi våra gissningar vilket resultat vi panelmedlemmar tror Armenien kommer att uppnå i Eurovision 2024. I och med att Armenien kvalar i semifinalerna går gissningen idag bara ut på om dess bidrag tar sig till final eller ej och inte vilken eventuell placering det kan bli i finalen (se förklaringarna).

De här gissningarna är inför tävlingens avgörande endast preliminära. Inför respektive semifinal kommer vi att göra varsin riktig gissning med tio bidrag vi tror går till final. Det vi tror resultatmässigt behöver nödvändigtvis inte överensstämma med vad vi själva tycker om tävlingsbidraget.

Förklaringar


= säker finalist


= möjlig finalist (men kan åka ut)


= troligen inte finalist

 

Så här gissar vi om Armeniens chanser att kvala in till finalen


  • Adrian:

  • Gabriel:

  • Haris:

  • Hollac16:

  • Jessica:

  • Katja:

  • Lukas:

  • Markus:

  • Robban:

  • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således…

…JA, även om det är ganska splittrat för panelen gällande Armenien. Som synes tror majoriteten att Ladaniva kan ta en finalplats men det är också tre i panelen som inte tror det samt två som är tveksamma. Det är lite 50/50-läge här men det blir ett gemensamt ja då majoriteten gissar på en finalplats för Armenien.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera