« Danmark NF 2019

Danmark NF 2021 »


 

DANMARKS UTTAGNING. TV-bolaget DR kommer att genomföra uttagningen Dansk Melodi Grand Prix för att utse Danmarks artist och bidrag till Eurovision 2020. Uttagningen kommer att bestå av en enda finalkväll som avgörs den 7:e mars.

 

Mer fakta

Redan innan Eurovision 2019 ens var avgjord visade DR intresse att delta i 2020 års tävling. Man bekräftade då att finalen av Dansk MGP kommer att avgörs i huvudstaden Köpenhamn, något som inte skett sedan år 2002! Fram till början av oktober samma år höll DR tyst om regler och upplägg, men bekräftade sedan en stor förändring. Denna gäller att publiken kommer att få utse tre av de tio finalisterna via en radiotävling. Hur övriga sju bidrag väljs ut är inte officiellt.

 

Hur går publikens urval till?

För att hitta bidrag till radiotävlingen anordnades en nationell antagning, vilken avslutades den 1:a november. Därefter kommer musikexperter från olika distrikt i Danmark att få välja ut nio låtar som de anser är bäst. De utvalda bidragen spelas sedan upp i danska P4 där publiken röstar fram tre bidrag som de tycker är bäst.

DR har ännu inte meddelat vilka bidrag som tävlar om finalplatserna och inte heller när själva röstningsförfarandet startar. Det är inte heller känt vilka övriga sju finalister kommer att bli. Vi kommer såklart uppdatera er om det här så snart vi vet mer.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen