« Finland NF 2019

Finland NF 2021 »


 

FINLANDS UTTAGNING. TV-bolaget YLE kommer att genomföra uttagningen UMK 2020 för att utse Finlands artist och bidrag till Eurovision 2020. Uttagningen kommer att avgöras som en finalkväll som hålls i Tammerfors den 7:e mars.

Inför finalen kommer det inte att säljas några biljetter och det beror på platsbrist i arenan. Istället kommer det att vara möjligt att registrera sig för att få en plats. Detta kommer att starta i början av 2020.

 

Mer info

Det är första gången sedan år 2017 som YLE planerar för en UMK-final där mer än en artist tävlar. Både åren 2018 och 2019 valdes nämligen artisten ut på förhand medan UMK utsåg tävlingsbidraget. Nu kommer det åtminstone vara flera artister som tävlar men hur många är inte sagt.

Mellan den 1:a och 8:e november anordnade YLE en antagning för intresserade låtskrivare. Därefter ska man gå igenom vilka bidrag som skickats in innan urvalet sedan görs.

Vi vet alltså ännu inte vilka som ska tävla, men i själva finalen kommer det sedan att vara delad omröstning mellan tittarna och jury om vilket bidrag som ska vinna. Skulle tittaromröstningen misslyckas kommer juryns dom att gälla.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen