« Georgien NF 2019

Georgien NF 2021 »


GEORGIENS UTTAGNING. TV-bolaget GPB har bekräftat Georgiens deltagande i Eurovision 2020, och presenterat att man för ett andra år kommer att utse sin representant via georgiska Idol. Det blir andra året i rad som den talangtävlingen används för Georgien i det här sammanhanget, däremot kommer tävlingsbidraget väljas internt.

 

Artistfinalen

Den avgörande finalen i Georgiens Idol-säsong hösten 2019 hölls den 31:a december 2019. Inför det hade det varje vecka hållits veckovisa program med auditions och live-shower, där startfältet varje vecka gallrades ut. Efter ett sista heat den 21:a december hade fyra artister (Barbara Samkharadze, Mariam Gogiberidze, Tamar Kakalashvili och Tornike Kipiani) meddelats tagit sig hela vägen till finalen.

 

Finalens resultat

Så här slutade Georgiens Idol-final:

  1. Tornike Kipiani (33,82%)
  2. Barbara Samkharadze (31,18%)
  3. Tamar Kakalashvili (18,38%)
  4. Mariam Gogiberidze (16,62%)

 

Tävlingsbidraget

Som tidigare nämnt kommer tävlingsbidraget till Georgiens artist Tornike Kipiani att väljas ut internt. När det sker är inte officiellt meddelat.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Mello 2020

Nationella 2020

Uttagningskalender

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen