« Litauen NF 2019

Litauen NF 2021 »


LITAUENS UTTAGNING. TV-bolaget LRT valde åter ut Litauens representant till Eurovisionen via en längre nationell uttagning som det här året hade bytt namn från Eurovizija till Pabandom iš naujo. Uttagningen pågick under 6 veckor där 36 bidrag gallrades ur genom tre heats, två semifinaler och slutligen en final. Programledare var trion Gabrielė Martirosian, Giedrius Masalskis och den tidigare Eurovision-deltagaren Ieva Zasimauskaitė (tävlade för Litauen 2018).

 

Upplägget

Själva tävlingen inleddes med tre heats med 12 tävlande per heat, där programmets jury tillsammans med tv-tittarna röstade vidare hälften av startfältet per program. Totalt gick alltså 18 bidrag vidare till de två avgörande semifinalerna, där finalstartfältet om åtta bidrag valdes ut. Samma metod avgjorde även finalen.

 

Datum & händelser


Heats

Semifinaler & final

 

Heats

Heat 1

I Litauens första heat tävlade 12 bidrag om att avancera vidare till uttagningens två semifinaler. Det var en jury som tillsammans med tv-tittarna avgjorde vilka bidrag som skulle röstas vidare. Här nedan följer information om startfältet med mera.

Notering: Eftersom att alla låtar som tävlade denna vecka inte hade släppts officiellt i studioversioner gjorde vi topplistor först efter att resultatet blivit klart.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2020-01-11

 • Tid:
 • 20:00-~22:10 CET

 • Programledare:
 • Gabrielė Martirosian, Giedrius Masalskis & Ieva Zasimauskaitė

 • Plats:
 • LRT-studio

 • Röstningsprocess:
 • TV-tittarna och en jury avlägger röster och deras gemensamma topp 6 tar sig vidare till semifinalerna. Programmet är förinspelat, men tittarnas röster adderas live.

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Resultat »
 • Kommentarer efter sändningen »

 

Startfält

Startfältet presenteras i startnummerordning.


 1. Glossarium – “Game Over”
 2. Baltos Varnos – “Namų dvasia”
 3. Justinas Lapatinskas – “Highway Story”
 4. Aistay – “Dangus man tu”
 5. Petunija – “Show Ya”
 6. Lukas Norkūnas – “Atsiprašyk”
 7. Donata Virbilaitė – “Made of Wax”
 8. Andy Vaic – “Why Why Why”
 9. Aika – “Paradas”
 10. Meandi – “DRIP”
 11. Monika Marija – “If I Leave”
 12. Gabrielius Vagelis – ”Tave čia randu”

 

Resultat av heat 1


Det första heatet av Litauens Pabandom iš naujo är avklarat och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna* hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna:

 

 • 1. Monika Marija – If I Leave” (12 + 12 = 24p)
 • 2. Baltos Varnos – Namų dvasia(10 + 10 = 20p)
 • 3. Meandi – DRIP” (10 + 8 = 18p)
 • 4. Gabrielius Vagelis – Tave čia randu” (7 + 6 = 13p)
 • 5. Andy Vaic – Why Why Why” (5 + 7 = 12p)
 • 6. Petunija – Show Ya” (6 + 5 = 11p)

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

* Programmet var förinspelat och juryn avlade sina poäng under inspelningen, medan tittarna hade möjlighet att rösta när programmet sändes ut i TV. Därefter adderades juryns och tittarnas poäng och bidragen med högst totalpoäng tog sig vidare i tävlingen.

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

Kommentarer efter sändningen 1.  Monika Marija –  “If I leave”
 2.  Justinas Lapatinskas – “High way story”
 3. Glossarium – “Game Over”
 4.  Aika – “Paradas”
 5.  Baltos Varnos – “Namy dvasia”
 6.  Gabrielius Vagelis – “Tave cia randu”

Kan inte påstå att någon utav mina val är värst bra. Min etta kändes mest proffsig och resten av högen ångrade att jag tittade på, skulle bara lyssnat. Tror de missade att anställa en koreograf.

  1. Glossarium – “Game Over”
 2. Monika Marija – “If I Leave”
 3. Gabrielius Vagelis – “Tave čia randu”
 4. Donata Virbilaitė – “Made of Wax”
 5. Aika – “Paradas”
 6. Baltos Varnas – “Namų dvasia”

Ja, Litauens uttagning har inte riktigt börjat så bra om man ser till resultaten jämfört med min personliga topp 6. Förvisso fick jag hälften vidare, men det var inte speciellt glädjande att se mina favoriter Glossarium få respass direkt, speciellt med tanke på att de nu kom tillbaks med en bättre låt jämfört med fjolåret.

Det gör förvisso också min tvåa, Monika Marija. Hennes tidigare verk som jag lyssnat på sedan 2018 har inte alltid lyckats intressera mig, men när jag hör den här låten så känns det som att hon kommit till sin rätt, hon har hittat sin stil.

Men jag får ändå hoppas att det blir bättre längre fram i tävlingen, och framför allt att jag kan få fler favoriter vidare. 1. Monika Marija – “If I Leave”
 2. Gabrielius Vagelis – “Tave čia randu”
 3. Petunija – “Show Ya”
 4. Donata Virbilaitė – “Made of Wax”
 5. Justinas Lapatinskas – “High Way Story”
 6. Aika – “Paradas”

Vi får hoppas att Litauen får bättre ordning på sin uttagning i år som genomfört vissa förändringar och namnbyte. Från detta första heat utropar även jag likt de litauiska tittarna och juryn Monika Marija till personlig favorit. Hon var min personliga favorit ifjol och jag var så bedrövad att hon blev snuvad på segern av Jurji. Årets låt är en helt annan genre än vad hon ställde upp med ifjol (då hon förövrigt hade med två låtar). Årets låt är en modern countrylåt som är riktigt slagkraftig och Monika visar verkligen prov på sin röststyrka och sin scennärvaro. Det måste vara Jurji som sitter där på flygeln vill jag få det till. Åtminstone ser det ut som det. Det hade varit fint om så var fallet. Näst bäst tycker jag att Gabrielius Vagelis var. Han hade ett spännande scenframträdande och en udda styrsel på sig. Låten är stark, medryckande och sjungs dessutom på litauiska. Han borde nog tona ner dansen/flängandet en aning till nästa gång när det är dags för semi. Jag är förvånad att han inte fick högre poäng av tittarna och juryn. Det finns inte mycket mer att belysa från detta heat. Ett ganska medelmåttigt sådant där jag ser ut att ha hittat två starka kort som jag vill se gå hela vägen till final. Det återstår ytterligare två heat och 24 bidrag innan man kan summera potentiella favoriter på riktigt dock.

 

Heat 2

I Litauens andra heat tävlade 12 bidrag tävlar om att avancera vidare i uttagningen. Det var en jury som tillsammans med tv-tittarna som avgjorde vilka bidrag som skulle gå vidare respektive åka ut. Här nedan följer information om startfältet med mera.

Notering: Eftersom att alla låtar som tävlar i detta heat inte var officiellt släppta i studioversioner gör vi våra topplistor om startfältet först i efterhand.

 

Fakta

 • Datum:
 • 2020-01-18

 • Tid:
 • 20:00 – ~22:10 CET

 • Programledare:
 • Gabrielė Martirosian, Giedrius Masalskis & Ieva Zasimauskaitė

 • Plats:
 • LRT-studio

 • Röstningsprocess:
 • TV-tittarna och en jury avlade röster och deras gemensamma topp 6 tog sig vidare till semifinalerna.

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

Startfält

Startfältet presenteras nedan i startnummerordning. Nedan länkas de låtar som var släppta innan heatet.


 1. Ruta Loop – “We Came from Sun”
 2. Soliaris – “Breath”
 3. Kristina Jure – “My Sound of Silence”
 4. Alen Chicco – “Somewhere Out There”
 5. Indraya – “You and I”
 6. Germanas Skoris – “Chemistry”
 7. Viktorija Miškūnaitė – “The Ocean”
 8. Antturi – “I Gotta Do”
 9. Abrokenleg – “Electric Boy”
 10. Twosome – ”Playa”
 11. Moniqué – “Make Me Human”
 12. Voldemars Petersons – “Wings of Freedom”

 

Resultat av heat 2


Det andra heatet av Litauens Pabandom iš naujo är avklarat och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna* hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna:

 

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

* Programmet var förinspelat och juryn avlade sina poäng under inspelningen, medan tittarna hade möjlighet att rösta när programmet sändes ut i TV. Därefter adderades juryns och tittarnas poäng och bidragen med högst totalpoäng tog sig vidare i tävlingen.

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

Kommentarer efter sändningen 1.  Ruta Loop – “We came from sun”
 2.  Twosome – “Playa”
 3.  Voldemars Petersons – “Wings of freedom”
 4.  Soliaris – “Breath”
 5.  Alen Chicco – “Somewhere out there”
 6.  Indraya – “You and I”

Tänker inte bli långrandig här heller. Detta är inte värst bra. Vissa låtar kan man ha på i bakgrunden men det är allt. Enda kul i detta heat var att Litauens svar på Samir & Viktor var med och sjöng om “Playa”. Lyssna gärna på den, lite smårolig och ger good feeling.

  1. Alen Chicco – “Somewhere Out There”
 2. Twosome – “Playa”
 3. Viktorija Miškūnaitė – “The Ocean”
 4. Germanas Skoris – “Chemistry (Breaking Free)”
 5. Indraya – “You and I”
 6. Soliaris – “Breathe”

Tja… andra heatet i Litauen tyckte jag överlag kändes ganska slätstruket. Det fanns egentligen bara en låt som jag fastnade för här, och det var nog lite oväntat Alen Chicco. Som det här året valde att köra på en svulstig ballad, som förvisso tar ganska lång tid att komma igång och dess slutliga klimax blir ganska kortvarigt. Men en fint konstruerad låt oavsett. I övrigt var det inte så mycket som blåste mig av stolen, och därför kändes det inte som en större förlust att jag t ex tappade min tvåa Twosome redan i förstaheatet.


 1. Alen Chicco – “Somewhere Out There”
 2. Moniqué – “Make Me Human”
 3. Twosome – “Playa”
 4. Voldemars Petersons – “Wings of freedom”
 5. Indraya – “You and I”
 6. Kristina Jure – “My Sound of Silence”

Usch, vad usel kvalitet det var på både låtar och sånginsatser. Men det fanns några undantag och de som stack ut både vad gäller sånginsatser och låtar var Alen Chicco och Moniqué. Kvällens mest medryckande och underhållande bidrag kom från humorgruppen Twosome, som vi sett delta ett flertal gånger i den litauiska uttagningen. Det blev dessvärre ett respass direkt för deras del. I övrigt var det mesta amatörmässigt och helt ointressant. Låt oss hoppas det tredje och sista heatet innehåller bättre låtar.

 

Heat 3

I Litauens tredje och sista heat (inför semifinalerna) tävlade 12 bidrag om att avancera vidare i uttagningen. Det var en jury som tillsammans med tv-tittarna avgjorde vilka bidrag som skulle skickas vidare till semifinalomgångarna. Här nedan följer information om startfältet med mera.

Notering: Eftersom att alla låtar som tävlade i heatet inte hade släppts i studioversioner gör vi topplistor och kommentarer nu i samband med att resultatet är känt.

 

Fakta

 • Datum:
 • 2020-01-25

 • Tid:
 • 20:00 – ~22:10 CET

 • Programledare:
 • Gabrielė Martirosian, Giedrius Masalskis & Ieva Zasimauskaitė

 • Plats:
 • LRT-studio

 • Röstningsprocess:
 • TV-tittarna och en jury avlade röster och deras gemensamma topp 6 tog sig vidare till semifinalerna.

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 

Startfält

Startfältet presenteras nedan i bokstavsordning.


 1. Aistė Pilvelytė – Unbreakable
 2. Bernardas – “Dad, Don’t Be Mad at Me”
 3. Evgenya Redko – “Far”
 4. Justina Žukauskaitė – Breathe In
 5. KaYra – Alligator
 6. Lukas Bartaška – “Where Is that Change?”
 7. Nombeko Augustė – “Reikia man”
 8. Rokas Povilius – Vilnius Calling
 9. Ruslanas Kirilkinas – “Soldier’s Heart”
 10. The Backs – Fully
 11. THE ROOP – On Fire
 12. Vitalijus Špokaitis – Nemušk savęs

 

Resultat av heat 3


Det tredje och sista heatet (inför semifinalerna) i Litauens Pabandom iš naujo är avklarat och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna* hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna:

 

 • 1. The Roop – On Fire (12 + 12 = 24p)
 • 2. Aistė Pilvelytė – Unbreakable (8 + 10 = 18p)
 • 3. KaYra – Alligator (7 + 8 = 15p)
 • 4. Evgenya Redko – Far (10 + 4 = 14p)
 • 5. Rokas Povilius – Vilnius Calling (6 + 5 = 11p)
 • 6. The Backs – Fully (2 + 7 = 9p)

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

* Programmet var förinspelat och juryn avlade sina poäng under inspelningen, medan tittarna hade möjlighet att rösta när programmet sändes ut i TV. Därefter adderades juryns och tittarnas poäng och bidragen med högst totalpoäng tog sig vidare i tävlingen.

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 

Vad händer nu?

Nu är de tre heaten avgjorda och därmed har totalt 18 av de 36 bidrag som från början valdes ut gått vidare till programmets två semifinaler. Dessa två program hålls den 1:a och 8:e februari där nu finalplatserna står på spel.

 


 

Kommentarer efter sändningen 1.  The Roop  – “On Fire”
 2.  Evgenya Redko – “Far”
 3.  Justina Žukauskaitė  –  “Breathe In”
 4.  Vitalijus Špokaitis  – “Nemušk savęs”
 5.  Aistė Pilvelytė  –  “Unbreakable”
 6.  KaYra  –  “Alligator”

Äntligen lite mer kvalité i låtarna. Älskar The Roop! Han är cool och ganska galen vilket gör halva låten. Hoppas han vinner! Min tvåa är en snygg låt med intressanta inslag som gör den annorlunda. Förstår inte varför det gick så dåligt för min trea som är en genuin och skön ballad. Att G:son medverkar på “Unbreakable” hörs långa vägar men vet inte om det är en fördel. Pampig schlagerdänga om man nu gillar sånt.

  1. The Backs –  “Fully
 2. Rokas Povilius – “Vilnius Calling
 3. Bernardas – “Dad, Don’t Be Mad at Me
 4. The Roop – “On Fire
 5. Ruslanas Kirlikinas – “Soldier’s Heart
 6. KaYra – “Alligator

Det sista heatet tycker jag fortsätter på samma bana och får därmed samma bekymmer som omgång två, att det lämnar ett ganska slätstruket eftertryck. Jag undrar om det var medvetet när man valde ut låtarna i tävlingen, att de inte ska ha allt för mycket karaktär. Så summan av kardemumman, nja, Litauen går tillbaks till att ha en rätt så slätstruken tävling framöver, inte minst när Glossarium rykte i första heatet. 1. Aistė Pilvelytė – “Unbreakable”
 2. The Roop – “On Fire
 3. Ruslanas Kirlikinas – “Soldier’s Heart”
 4. Vitalijus Špokaitis – “Nemušk savęs”
 5. KaYra – “Alligator
 6. Bernardas – “Dad, Don’t Be Mad at Me

Det klart bästa heatet utspelade sig i helgen. Dock tycker jag några favoriter föll bort, men är framförallt jätteglad att både tittarna och juryn röstade vidare powerschlager-bidraget “Unbreakable” som Thomas G:son & Johnny Sanchez står som upphovsmän åt. Då har vi fått höra samtliga 36 tävlingslåtar och även om mycket har varit smörja, så finns det gott om guldkorn som skulle kunna göra bra ifrån sig i Rotterdam för Litauens räkning.

Semifinaler

 

Semifinal 1

I den första semifinalen i Litauens Pabandom iš naujo tävlade nio bidrag om fyra finalplatser. Det var en jury som tillsammans med tv-tittarna avgjorde vilka bidrag som skulle röstas vidare. Här nedan följer information om startfältet med mera.

Eftersom alla bidrag framförts en gång tidigare gjorde vi topplistor inför sändningen istället för efteråt.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2020-02-01

 • Tid:
 • 20:00 – ~22:20 CET

 • Programledare:
 • Gabrielė Martirosian, Giedrius Masalskis & Ieva Zasimauskaitė

 • Plats:
 • LRT-studio

 • Röstningsprocess:
 • TV-tittarna och en jury avlägger röster och deras gemensamma topp 4 tar sig vidare till finalen.

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »
 • Resultat »

 

Startfält

Startfältet presenteras i bokstavsordning. Länkarna går till uppträdanden i heaten.


 1. Aistė Pilvelytė – Unbreakable
 2. Alen Chicco – Somewhere Out There
 3. Baltos Varnos – Namų dvasia” 
 4. Gabrielius Vagelis – Tave čia randu” 
 5. KaYra – Alligator
 6. Kristina Jure – My Sound of Silence” 
 7. Ruta Loop – We Came from Sun
 8. The Roop – On Fire
 9. Viktorija Miškūnaitė – The Ocean

 

Så här tycker vi!


 1. Ruta Loop – “We Came from Sun”
 2. KaYra – “Alligator”
 3. Gabrielius Vagelis – ”Tave čia randu”
 4. Alen Chicco – “Somewhere Out There”
 5. Kristina Jure – “My Sound of Silence”
 6. The Roop – “On Fire”
 7. Baltos Varnos – “Namų dvasia”
 8. Aistė Pilvelytė – “Unbreakable”
 9. Viktorija Miškūnaitė – “The Ocean”

Kommentar: Litauen är väldigt bra på att vara svåra, och här i första semin får vi verkligen bevis för detta. De låtar som jag tycker minst om är typexempel på låtar med för hög ambitionsnivå – där artisten helt enkelt inte orkar hålla uppe låten. Istället blir det falsksång och allmän tandagnisslan! Sen har vi låtar som bara kan beskrivas som konstiga – och det är nog Litauens paradgren. Alen Chicco, The Roop m.m. håller visserligen hög klass men gör det verkligen på ett annorlunda sätt, som inte helt bidrar med något positivt för helheten. Tvärtom känner jag mig mest förvirrad. Lite halvgalet, men ändå trallvänligt i “Alligator”, men min favorit är en mycket modern och välproducerad “We came from the sun”. 1. The Roop – “On Fire” 
 2. Ruta Loop – “We Came from Sun”
 3. Alen Chicco – “Somewhere Out There”
 4. Gabrielius Vagelis – ”Tave čia randu” 
 5. Aistė Pilvelytė – “Unbreakable”
 6. Kristina Jure – “My Sound of Silence” 
 7. KaYra – “Alligator”
 8. Baltos Varnos – “Namų dvasia” 
 9. Viktorija Miškūnaitė – “The Ocean”

Kommentar: Jag bara älskar “The Roop”!  Jag kan t.o.m se den vinna Eurovision Song Contest. Den är bara så härlig och lite annorlunda. Rutas låt är också lite udda men lite snällare och väldigt bra den också men den saknar styrka. Min trea och fyra är två mysiga ballader där rösterna gör halva jobbet med att lyfta låtarna. Snälla Litauen – välj rätt låt nu!

 


 1. Alen Chicco – “Somewhere Out There”
 2. Gabrielius Vagelis – ”Tave čia randu” 
 3. The Roop – “On Fire”
 4. KaYra – “Alligator”
 5. Viktorija Miškūnaitė – “The Ocean”
 6. Baltos Varnos – “Namų dvasia” 
 7. Kristina Jure – “My Sound of Silence” 
 8. Ruta Loop – “We Came from Sun”
 9. Aistė Pilvelytė – “Unbreakable”

Kommentar: Utgallringen av låtar inför Litauens final går vidare med semifinalerna. Just här har jag egentligen bara en låt som jag håller ett extra öga för, och det är Alen Chicco med “Somewhere Out There”. De övriga låtarna? Inte dåliga egentligen, utan bara allmänt mjäkiga. Har inte så mycket mer att kommentera.

 


 1. Baltos Varnos – “Namų dvasia” 
 2. Gabrielius Vagelis – ”Tave čia randu” 
 3. The Roop – “On Fire”
 4. Alen Chicco – “Somewhere Out There”
 5. Viktorija Miškūnaitė – “The Ocean”
 6. Ruta Loop – “We Came from Sun”
 7. Aistė Pilvelytė – “Unbreakable”
 8. Kristina Jure – “My Sound of Silence” 
 9. KaYra – “Alligator”

Kommentar: Tycker om bidragen i min topp 3, men Namų dvasia är en klar favorit. Övriga bidrag känns antaingen som utfyllnad eller bara allmänt konstiga. Litauen har ju en ovana att skicka mindre framstående bidrag till Eurovision, vilket är förståeligt när man lyssnar igenom startfältet.

 


 1. Aistė Pilvelytė – “Unbreakable”
 2. Gabrielius Vagelis – ”Tave čia randu” 
 3. Alen Chicco – “Somewhere Out There”
 4. The Roop – “On Fire”
 5. KaYra – “Alligator”
 6. Kristina Jure – “My Sound of Silence” 
 7. Viktorija Miškūnaitė – “The Ocean”
 8. Baltos Varnos – “Namų dvasia” 
 9. Ruta Loop – “We Came from Sun”

Kommentar: Jag har följt uttagningen noggrant och har hittat mina fyra favoriter som jag vill se i finalen. Som tidigare nämnt har mycket smörja tagit sig vidare, men även en hel del bra bidrag. Genom åren har jag haft otur med mina favoriter i den litauiska uttagningen, så jag är inställd på att en eller flera av mina favoriter får lämna här. Men stort lycka till önskar jag Aiste, Gabrielius, Alen och The Roop.

Resultatet i den första semifinalen


Då var den första semifinalen i Litauens Pabandom iš naujo avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till finalen:

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

Semifinal 2

I den andra semifinalen i Litauens Pabandom iš naujo tävlade åtta bidrag om fyra finalplatser. Det var en jury som tillsammans med tv-tittarna avgjorde vilka bidrag som skulle röstas vidare. Här nedan följer information om startfältet med mera.

Eftersom alla bidrag framförts en gång tidigare gjorde vi topplistor inför sändningen istället för efteråt.

Notering: Sångerskan Evgenya Redko, som skulle ha tävlat med bidraget Farlämnade återbud på grund av att hon drabbats av ryggmärgsbråck. Inget bidrag ersatte hennes plats och det var också anledningen till varför åtta och inte nio bidrag tävlade i denna semifinal.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2020-02-08

 • Tid:
 • 20:00 – ~22:20 CET

 • Programledare:
 • Gabrielė Martirosian, Giedrius Masalskis & Ieva Zasimauskaitė

 • Plats:
 • LRT-studio

 • Röstningsprocess:
 • TV-tittarna och en jury avlade röster och deras gemensamma topp 4 tog sig vidare till finalen.

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »
 • Resultat »

 

Startfält

Startfältet presenteras i bokstavsordning.


 1. Andy Vaic – Why Why Why
 2. Germanas Skoris – Chemistry (Breaking Free)
 3. Meandi – DRIP” 
 4. Monika Marija – If I Leave” 
 5. Moniqué – Make Me Human” 
 6. Petunija – Show Ya” 
 7. Rokas Povilius – Vilnius Calling
 8. The Backs – Fully

 

Så här tycker vi!


 1. Monika Marija – “If I Leave”
 2. Moniqué – “Make Me Human”
 3. Andy Vaic – “Why Why Why”
 4. Petunija – “Show Ya” 
 5. Rokas Povilius – “Vilnius Calling”
 6. The Backs – “Fully”
 7. Meandi – “DRIP”
 8. Germanas Skoris – “Chemistry (Breaking Free)”

Kommentar: Spännande semi med mycket högt och mycket lågt! I vanlig ordning så erbjuder Litauen ett lapptäcke av genrer och artister med varierande kvalitet och talang – exmpelvis “Why why why” som är en förträfflig låt som lätt hade kunnat platsa i ESC om inte den framförts av Andy Vaic  – som hade platsat bättre på en karaokebar. Som bartender. Nåja. Många udda bidrag, det är det, men även riktiga hits: “If I leave” känns som en given kandidat till Rotterdam, och framstår för mig som en av landets bästa chanser till framgång. Även “Make me human” är, trots sin udda touch, en riktigt stark kandidat. Frågan är om Litauen också ser detta? 1. Monika Marija – “If I Leave” 
 2. The Backs – “Fully”
 3. Andy Vaic – “Why Why Why”
 4. Rokas Povilius – “Vilnius Calling”
 5. Germanas Skoris – “Chemistry (Breaking Free)”
 6. Moniqué – “Make Me Human”
 7. Meandi – “DRIP”
 8. Petunija – “Show Ya” 

Kommentar: Den här semin är katastrof i mina öron. Finns bara en låt som kan vinna där sångerskan verkar proffsig och vet vad hon gör. Gillar countrysoundet och hade kunnat tänka mig höra Jill Jonsson göra en version.

 


 1. Monika Marija – “If I Leave” 
 2. The Backs – “Fully”
 3. Rokas Povilius – “Vilnius Calling”
 4. Germanas Skoris – “Chemistry (Breaking Free)”
 5. Moniqué – “Make Me Human” 
 6. Andy Vaic – “Why Why Why”
 7. Petunija – “Show Ya” 
 8. Meandi – “DRIP” 

Kommentar: Finns väl inte så mycket att skriva hem om denna semifinal. Monika Marija står som min personliga favorit med “If I Leave” och bör, om det finns rättvisa, flyga vidare till finalen ganska enkelt. Annars har jag inte så mycket mer att kommentera om övriga fältet.

Annars, kan jag också nämna, trist också för Evgenya Redko som fick avsluta sitt tävlande på det sätt som det blev (ryggmärgsbråck dvs). Även om jag förvisso inte var särskilt förtjust alls i hennes låt.

 


 1. Meandi – “DRIP” 
 2. Monika Marija – “If I Leave” 
 3. Germanas Skoris – “Chemistry (Breaking Free)”
 4. Rokas Povilius – “Vilnius Calling”
 5. Moniqué – “Make Me Human” 
 6. Andy Vaic – “Why Why Why”
 7. The Backs – “Fully”
 8. Petunija – “Show Ya” 

Kommentar: Nä vilken dålig semifinal! Endast ett bidrag faller mig i smaken nämligen min etta DRIP och det enbart för att låten sticker ut. Övriga bidrag är i bästa fall medelmåttiga. Låten Show Ya  kan vara det sämsta bidrag från alla nationella uttagningar det här året.

Om Litauen vill ha en seriös chans att gå till final i Rotterdam bör de undvika att välja någon av bidragen från den här semifinalen, med undantag av DRIP.

 


 1. Monika Marija – “If I Leave” 
 2. Moniqué – “Make Me Human” 
 3. The Backs – “Fully”
 4. Petunija – “Show Ya” 
 5. Rokas Povilius – “Vilnius Calling”
 6. Andy Vaic – “Why Why Why”
 7. Germanas Skoris – “Chemistry (Breaking Free)”
 8. Meandi – “DRIP” 

Kommentar: Förra veckan hölls den första semin och då fick jag vidare två av fyra bidrag till final som jag hade på min topplista. B.la min etta och trea. Återstår att se om jag om jag får vidare ytterligae några favoriter den här veckan när det har blivit dags att utse de fyra sista finalisterna i Semi 2. Här håller jag stenhårt på Monika Marija och Moniqué främst, men även The Backs.

 

Resultatet i den andra semifinalen


Då var den andra semifinalen i Litauens Pabandom iš naujo avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till finalen:

 • 1. Monika Marija – If I Leave” (12 + 10 = 22p)
 • 2. Moniqué – Make Me Human” (10 + 12 = 22p)
 • 3. Meandi – DRIP” (8 + 6 = 14p)
 • 4. The Backs – Fully (6 + 8 = 14p)

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

Inför semifinalen lämnade sångerskan Evgenya Redko återbud på grund av att hon drabbats av ryggmärgsbråck. Inget bidrag ersatte hennes plats och det blev anledningen till varför åtta och inte nio bidrag tävlade i denna semifinal.

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


Finalen

I finalen i Litauens Pabandom iš naujo skulle det nu avgöras vilket bidrag med tillhörande artist som ska få representera Litauen i Eurovision 2020. Det var totalt åtta artister som gjorde upp om segern och dessa hade blivit framröstade av tv-tittarna och programmets jury i de två avgjorda semifinalerna. Det var även jury och tittarna som röstade fram vinnaren.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2020-02-15

 • Tid:
 • 20:00 – ~22:30 CET

 • Programledare:
 • Gabrielė Martirosian, Giedrius Masalskis & Ieva Zasimauskaitė

 • Plats:
 • LRT-studio

 • Röstningsprocess:
 • TV-tittarna och en jury avlade röster och deras gemensamma vinnare blir Litauens representant i Eurovision 2020

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »
 • Resultat »
 • Kommentarer efter sändningen »

 

 

Startfält

Startfältet presenteras i startordning. Länkarna går uppträdanden från semifinalerna.


 1. Aistė Pilvelytė – Unbreakable” 
 2. Ruta Loop – We Came from Sun” 
 3. KaYra – Alligator” 
 4. Monika Marija – If I Leave” 
 5. Meandi – DRIP” 
 6. The Roop – On Fire
 7. The Backs – Fully
 8. Moniqué – Make Me Human” 

 

Så här tycker vi! 1. The Roop – “On Fire”
 2. Ruta Loop – “We Came from Sun” 
 3. Monika Marija – “If I Leave”
 4. Aistė Pilvelytė – “Unbreakable”
 5. The Backs – “Fully”
 6. KaYra – “Alligator” 
 7. Moniqué – “Make Me Human” 
 8. Meandi – “DRIP” 

Kommentar: För mig finns bara en vinnare! The Roop tillför allt roligt på scen. Den är medryckande, kul att se på och han har härlig karisma. Ruta har också en kul låt men inte lika glad. Håller tummarna för att det inte blir en ballad i alla fall. Sren förstår jag inte hur låten “Drip” ens kan vara i final, en pinsam låt.


 1. Monika Marija – “If I Leave” 
 2. The Backs – “Fully”
 3. The Roop – “On Fire”
 4. Moniqué – “Make Me Human” 
 5. KaYra – “Alligator” 
 6. Ruta Loop – “We Came from Sun” 
 7. Aistė Pilvelytė – “Unbreakable” 
 8. Meandi – “DRIP” 

Kommentar: Ja, som tidigare nämnt, kan jag känna att det varit en ganska slätstruken upplaga av Litauens nationella final. Min personliga favorit blir nu till slut Monika Marija, vilket i och för sig är ganska kul med tanke på att jag annars inte vurmat så mycket för hennes tidigare verk. Men samtidigt ser jag att många snackar om Moniqué’s “Make Me Human”, och i ärlighetens namn ser jag inte några större problem med den heller. Vet dock inte så mycket om någon av dessa låtar kommer ge Litauen någon större chans i Europa.


 1. Meandi – “DRIP” 
 2. The Roop – “On Fire”
 3. Monika Marija – “If I Leave” 
 4. Ruta Loop – “We Came from Sun” 
 5. Moniqué – “Make Me Human” 
 6. The Backs – “Fully”
 7. Aistė Pilvelytė – “Unbreakable” 
 8. KaYra – “Alligator” 

Kommentar: Vet inte riktigt vad jag skall kommentera här. Visserligen kan jag tycka att bidragen DRIP & On Fire är någorlunda intressanta. Men resten av startfältet känns bara som ren utfyllnad. Allt är bara oinspirerat och ointressant. Speglar Litauens eurovisionhistoria rätt bra…


 1. Aistė Pilvelytė – “Unbreakable” 
 2. Monika Marija – “If I Leave” 
 3. The Roop – “On Fire”
 4. Moniqué – “Make Me Human” 
 5. The Backs – “Fully”
 6. KaYra – “Alligator” 
 7. Ruta Loop – “We Came from Sun” 
 8. Meandi – “DRIP” 

Kommentar: Litauens final består av minst 5 bidrag som skulle fungera bra att skicka till Eurovision. Men för mig går hoppet till underbara Thomas G:son powerschlagern “Unbreakable” med Aistė Pilvelytė. Monika Marija var ytterst nära att knipa segern ifjol och är därmed revanschsugen på att knipa segern i år. Även om hon inte har en lika bra låt i år så är hon definitivt en riktigt bra kandidat att skicka till Rotterdam för Litauens räkning. Låten “On Fire” med The Roop är galet underhållande och medryckande och Moniqué har en mystisk och konstnärlig ballad i form av “Make Me Human“.

 

Resultat


NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Efter 6 veckor med heats och semifinaler nådde Litauen till sist slutet på sin Eurovision-uttagning Pabandom iš naujo. I den avgörande finalen den 15:e februari blev det gruppen The Roop med bidraget “On Fire” som röstades fram till vinnare och som därmed blir Litauens representant i Eurovision 2020 i Rotterdam senare i maj.

Här nedan kan ni se ett klipp där vinnaren framför sin låt:

 

Så var finalen

Det var både tittarnas och juryns röster som tillsammans avgjorde vem som skulle vinna. Bägge parter hade The Roop som vinnare vilket gjorde att segern var lätt att kora. På andra plats hade både jury och tittare sångerskan Moniqué med bidraget “Make Me Human”, medan juryns trea var sångerskan Monika Marija med bidraget “If I Leave” och tittarnas trea var sångerskan Aistė Pilvelytė med bidraget “Unbreakable” .

Så här placerade sig bidragen i finalen (jurypoäng + tittarpoäng = summa):

 1. The Roop – On Fire (12 + 12 = 24p)
 2. Moniqué – Make Me Human” (10 + 10 = 20p)
 3. Monika Marija – If I Leave” (8 + 7 = 15p)
 4. Ruta Loop – We Came from Sun” (7 + 6 = 13p)
 5. Aistė Pilvelytė – Unbreakable” (5 + 8 = 13p)
 6. Meandi – DRIP” (6 + 3 = 9p)
 7. KaYra – Alligator” (4 + 5 = 9p)
 8. The Backs – Fully(3 + 4 = 7p)

 

Tycker du att Litauen valde rätt eller fel vinnare? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!

 


Panelens slutkommentarerOkej, jag kan ge Litauen pluspoäng för att de kommer med en hyfsat modern låt. Men helhetsmässigt med den show The Roop bjuder på gör att detta känns som ett teaterkollektiv som spårat ur fullständigt. Man kan någonstans fråga sig hur dåliga övriga låtar var om denna låt vann…Ett humoristiskt, lekfullt & ett seriöst och extremt catchy bidrag. Jag har gillat den här låten från The Roop från första stund, även om jag hellre hade sett Thomas G:son schlagern “Unbreakable” med Aiste som vinnare istället. Den sticker verkligen ut med sitt udda scenframträdande. Kan bli en farlig utmanare i Rotterdam. Det har ju gått bra för Litauen när de skickat knasiga & medryckande låtar tidigare, så varför inte?


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen