« Litauen NF 2019

Litauen NF 2021 »


 

LITAUENS UTTAGNING. TV-bolaget LRT har bekräftat Litauens deltagande i Eurovision 2020, och öppnat för en fortsättning av sin nationella uttagning Eurovizija. Exakt hur omfattande den blir år 2020 är inte sagt mer än att den kan bli något kortare jämfört med tidigare års upplagor. Tävlingsbidrag och artister väljs ut genom en antagning som hålls öppen till den 8:e december 2019.

Anledningen till att uttagningen förkortas beror på att LRT vill satsa på mer kvalité, där bidragen är mer noggrant utvalda och mer professionella än vad de brukar vara. Detta uppger LRT:s biträdande generaldirektör Gytis Oganauskas i en kommuniké som publicerades på lrt.lt den 26:e september.

 

Fler förändringar

Förutom tidigare nämnda förkortad uttagningssäsong meddelades även några ytterligare förändringar i den publicerade kommunikén. En av dessa förändringar var att till 2020 års uttagning får varje tävlande artist bara får ställa upp med en låt vardera. Ifjol (2019) tävlade t.ex. sångerskan Monika Marija med två bidrag där bägge tog sig till final. Sedan valde hon självmant att inte ställa upp med den ena låten i finalen. Något sådant kommer alltså inte vara möjligt år 2020.

Ytterligare förändringar 2020 är att LRT inte längre kommer att visa upp hur tittarna röstar under sändningen, vilket var fallet t.ex. 2019. Resultaten kommer dock att presenteras men det sker först i slutet av respektive sändning.

Sedan har även LRT beslutat att behålla jurysystemet, men juryn kommer att ha sin bevakning i en separat studio och kommer därför inte heller ge några kommentarer efter varje framträdande.

Fler regler lär dyka upp då antagningen drar igång.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen