Panelens projekt


Panelens projekt

Panelens projekt

Varje år sedan ESC-Panelens start år 2009 har vi panelmedlemmar alltid genomfört olika projekt. Under högsäsong (december-maj) är det först nationella uttagningar som gäller. Därefter gör vi alltid en nedräkning till det årets Eurovision, där vi dels betygsätter varje lands tävlingsbidrag samt gör topplistor över favoritlåtar.

Läs mer om högsäsongsprojekten »

 

När Eurovisionen är avslutad och i väntan på att nästa säsong ska dra igång brukar vi anordna olika ESC-relaterade projekt, med anknytning till Eurovisionens historia eller efter vad vi själva tycker är roligt att göra. Till exempel olika “Best of”-projekt från gamla och nya tider.

Läs mer om våra arkiverade lågsäsongsprojekt »

 

Aktuella lågsäsongsprojekt

Vi jämför: Eurovision 2017 vs. 2018

PANELEN TYCKER TILL. I väntan på att 2019 års uttagningssäsong ska dra igång på riktigt valde vi i panelen satt blicka tillbaka på de två Eurovision-åren som varit. Vi listade de bidrag som länderna haft under dessa två år och jämförde dem land för land. Varje val fick poäng och i slutändan var det ett år som stod som segrare.

 

Alla publicerade delar


Del 1: Portugal, Danmark och Grekland »

Del 2: Malta, Rumänien och Italien »

Del 3: Sverige, Moldavien och Island »

Del 4: Estland, Israel och Storbritannien »

Del 5: Tjeckien, Belgien och Polen »

Del 6: Bulgarien, Kroatien och Vitryssland »

Del 7: Makedonien, Azerbajdzjan och Albanien »


Del 8: Armenien, Ukraina och Litauen »

Del 9: Cypern, Australien och Montenegro »

Del 10: Schweiz, Slovenien och Norge »

Del 11: Frankrike, Georgien och Österrike »

Del 12: Finland, Serbien och Nederländerna »

Del 13: Ungern, Irland och San Marino »

Del 14: Tyskland, Spanien och Lettland »

Helhetsdelen: Alla 42 länder & resultat »

 


 

De tillbakadragna ESC-bidragen

Genom åren har en hel del internt uttagna bidrag och vinnare från nationella uttagningar runt om i Europa tvingats avstå tävlan i Eurovision Song Contest av olika anledningar. I denna artikelserie listar panelmedlemmarna Haris och Robban några av dessa och skriver lite kortfattat om varje bidrag och varför det blev som det blev. Vi listar bidragen helt slumpmässigt både vad gäller årtalet och länderna.

Läs mer om projektet »

 

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen