Panelens projekt

Panelens projekt

Varje år sedan ESC-Panelens start år 2009 har vi panelmedlemmar alltid genomfört olika projekt. Under högsäsong (december-maj) är det först nationella uttagningar som gäller. Därefter gör vi alltid en nedräkning till det årets Eurovision, där vi dels betygsätter varje lands tävlingsbidrag samt gör topplistor över favoritlåtar.

Läs mer om högsäsongsprojekten »

 

När Eurovisionen är avslutad och i väntan på att nästa säsong ska dra igång brukar vi anordna olika ESC-relaterade projekt, med anknytning till Eurovisionens historia eller efter vad vi själva tycker är roligt att göra. Till exempel olika “Best of”-projekt från gamla och nya tider.

Läs mer om våra arkiverade lågsäsongsprojekt »

 

Aktuella lågsäsongsprojekt

De tillbakadragna ESC-bidragen

Genom åren har en hel del internt uttagna bidrag och vinnare från nationella uttagningar runt om i Europa tvingats avstå tävlan i Eurovision Song Contest av olika anledningar. I denna artikelserie listar panelmedlemmarna Haris och Robban några av dessa och skriver lite kortfattat om varje bidrag och varför det blev som det blev. Vi listar bidragen helt slumpmässigt både vad gäller årtalet och länderna.

Läs mer om projektet »

 

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 

ESC-Panelen