Panelens projekt

Panelens projekt

Varje år sedan ESC-Panelens start år 2009 har vi panelmedlemmar alltid genomfört olika projekt. Under högsäsong (december-maj) är det först nationella uttagningar som gäller. Därefter gör vi alltid en nedräkning till det årets Eurovision, där vi dels betygsätter varje lands tävlingsbidrag samt gör topplistor över favoritlåtar.

Läs mer om högsäsongsprojekten »

 

När Eurovisionen är avslutad och i väntan på att nästa säsong ska dra igång brukar vi anordna olika ESC-relaterade projekt, med anknytning till Eurovisionens historia eller efter vad vi själva tycker är roligt att göra. Till exempel olika “Best of”-projekt från gamla och nya tider.

Läs mer om våra arkiverade lågsäsongsprojekt »

 

Aktuella lågsäsongsprojekt

Panelens Second Chance Contest 2018

Det har blivit dags för oss i ESC-Panelen att lista våra favoriter från årets (2018) nationella säsong. Denna gång handlar det om bidragen som kom på andra plats i de länder som minst hade en nationell final och där TV-bolagen redovisade fler placeringar än vara vinnaren. Totalt är det 27 länder som är med i vår Second Chance Contest det här året.

Läs mer om projektet »

 

 

Lukas favoriter & Robbans favoriter

Två av Panelens skribenter, Lukas och Robban, som följt de nationella uttagningarna 2018 har fått välja ut sina favoritbidrag från de länder som hade final eller större/mindre uttagning. Dock har de inte fått välja vinnarna eller tvåorna. Senare i vår kommer vi skribenter göra topplistor från deras favoriter och kora en vinnare.

Se vilka favoriter Lukas har »

Se vilka favoriter Robban har »

 

 

De tillbakadragna ESC-bidragen

Genom åren har en hel del internt uttagna bidrag och vinnare från nationella uttagningar runt om i Europa tvingats avstå tävlan i Eurovision Song Contest av olika anledningar. I denna artikelserie listar panelmedlemmarna Haris och Robban några av dessa och skriver lite kortfattat om varje bidrag och varför det blev som det blev. Vi listar bidragen helt slumpmässigt både vad gäller årtalet och länderna.

Läs mer om projektet »

 

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 

ESC-Panelen