Panelens projekt – lågsäsong


Panelens projekt – lågsäsong

Under Eurovisionens lågsäsong (juni-december) brukar vi skribenter roa oss med att göra olika panelprojekt. Här nedan länkar vi till tidigare genomförda projekt under lågsäsongsperioder:

 

Sommarprojekt »

Övriga sommarprojekt »

Höstprojekt »

Panelens julkalendrar »

Övriga projekt under lågsäsong »

 

 

Sommarprojekt

Panelens “Best of” nationella-säsonger

Under varje nationella-säsong som vanligtvis pågår under perioden december-mars samlar vi på oss många personliga favoritbidrag varav flera aldrig får åka och tävla i Eurovision. Därför samlar några av våra skribenter ihop sina favoritlåtar från den gångna säsongen och sedan tycker vi alla till om dessa.

Projekten är uppdelade i olika kategorier, däribland vår egen Second Chance Contest (med alla bidrag som kom tvåa i nationella finaler). Förutom denna brukar även vår skribent Robban göra en favoritlista (Robbans favoriter) och från säsong 2018 har även vår skribent Lukas gjort en (Lukas favoriter).

 

Säsong 2018

Läs mer om Second Chance Contest 2018 »

Läs mer om Lukas favoriter 2018 »

Läs mer om Robbans favoriter 2018 »

 

Säsong 2017

Läs mer om Robbans favoriter 2017 »

Läs mer om Second Chance Contest 2017 »

 

Säsong 2016

Läs mer om Robbans favoriter 2016 »

Läs mer om Second Chance Contest 2016 »

 

Säsong 2015

Läs mer om Robbans favoriter 2015 »

Läs mer om Second Chance Contest 2015 »

 

Säsong 2014

Läs mer om Robbans favoriter 2014 »

Läs mer om Second Chance Contest 2014 »

 

 

Andra sommarprojekt

Hollac16s topplistor (sommaren 2017)

 

Under juli 2017 tog vår skribent Hollac16 fram en topplista över 30 Eurovision-bidrag som tävlat mellan åren 2007-2017 som han tycker förtjänade en bättre slutplacering i tävlingen. Varje dag mellan den 1-30 juli presenterades ett nytt bidrag. Efter att listan var helt presenterad kom den motsatta listan – 30 Eurovision-bidrag som tävlat under samma period men som Hollac16 tyckte placerade sig alldeles för högt.

Läs mer om favoritlistan (juli 2017) »

Läs mer om bottenlistan (augusti 2017) »

 

 

Höstprojekt

Panelens EM-spel (hösten 2016)

header_em

Under hösten 2016 grottade vi ned oss i nostalgin kring Eurovisionens bidrag genom att göra ett eget EM-spel. Vi använde oss av samma grundmall som sommarens Fotbolls-EM genom gruppspel och slutspel. Enda skillnaderna var att det var tidigare ESC-artister som representerade länderna (istället för fotbollslag) och det var vi i panelen som bestämde vilka som skulle gå vidare i matcherna. Projektet blev alltså lite som fotboll möter Andra chansen, typ. Projektet pågick mellan augusti och november 2016. 6 av 8 panelmedlemmar deltog i projektet: Alexander, Erik, Haris, Hollac16, Johan och Robban.

Läs mer om projektet »

 

Best of Melodifestivalen (hösten 2015)

bestofmf00t

Vi i panelen är stora Melodifestivalsfantaster och längtar redan till februari och att Mellosäsosongen ska börja. Speciellt nu när Måns Zelmerlöw vann nere i Wien och tog ESC hem till Sverige igen. Under hösten 2015 rangordnade panelen bidragen i Melodifestivalen 2002-2015 utifrån den slutplacering de kom på, och sedan skickades de låtar som fick högst totalpoäng till en superfinal. I finalen tävlade sedan 32 bidrag om segern. Projektet pågick från augusti till november 2015.

Läs mer om projektet »

 

Semifinalhyllningar (hösten 2014)

special_esc

Under hösten 2014 hade det gått 11 år sedan EBU gjorde om Eurovision Song Contest till fördelen att fler länder kunde vara med och delta, nämligen att en semifinal infördes inför finalen. Alla åren från 2004 till 2014 hade totalt 345 bidrag kvalat i semifinalerna där endast 180 fått finalbiljett. Panelen anordnade därför olika kvalheats där vi gick igenom år för år och röstade enbart bland de bidrag som aldrig gick vidare till finalen det respektive året. Vinnaren från varje år gick sedan till en slutfinal där vi korade den bästa av de bästa.

Läs mer om projektet »

 

 

Panelens julkalendrar

Sedan år 2014 gör vi varje år en julkalender där vi varje dag mellan den 1-24 december presenterar det kommande värdlandets Eurovisionbidrag genom tiderna (de som fått representera det landet). Här nedan finns länkar till äldre upplagor av kalendern.

 

– En israelisk julberättelse i style (julkalender 2018) »

Välkommen till Portugal (julkalender 2017) »

Ukraine Calling (julkalender 2016) »

Från Babs till Zelmerlöw (julkalender 2015) »

Vägen till Wien (julkalender 2014) »

 

 

Övriga projekt under lågsäsong

Eurovision Kalkon Edition

esc_kalkon_edition_logo

På Thanksgiving Day i november 2015 presenterade vi våra personliga kalkoner i Eurovision Song Contest, alltså låtar vi tyckt varit riktigt dåliga. På denna dag äter många kalkoner och därför bjöd vi på våra personliga kalkoner.

Läs mer & se vilka bidrag vi listade »

 

 

Vi jämför Eurovision-år

bestsongs

Ungefär ett halvår efter att Eurovision är avslutad brukar vi göra en jämförelse med det aktuella årets bidrag och föregående års bidrag. Vi ställer land mot land där var och en i panelen får välja sitt favoritbidrag. Därefter sammanställer vi hur alla röstat och det år som fått flest röster vinner. Nedan finns länkar till tidigare upplagor

 

– Se hur vi tyckte: Eurovision 2017 vs. 2018 »

Se hur vi tyckte: Eurovision 2016 vs. 2017 »

Se hur vi tyckte: Eurovision 2015 vs. 2016 »

Se hur vi tyckte: Eurovision 2014 vs. 2015 »

Se hur vi tyckte: Eurovision 2013 vs. 2014 »

 

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen