Julkalendern: Ukraine Calling – Lucka 12

ukrainecalling-header-12

Ukraina står värd för ESC 2017 efter Jamalas seger i våras. Nu inför att år 2016 ska tacka för sig tänkte vi inleda säsong 2017 med att presentera alla tidigare tävlande som Ukraina har haft på ESC-scener sedan debuten 2003. Detta gör vi i vår julkalender som i år går under namnet Ukraine Calling.

Idag, den 12 december, får ni läsa om en av Robbans favoritbidrag i en tidigare nationell final, nämligen om en favorit från tidiga dagar.

Notering innan vi börjar: Eftersom Ukraina bara har deltagit 13 gånger i ESC har vår skribent Robban, som är en flitig följare av länders nationella uttagningar, valt ut 11 favoritlåtar från Ukrainas tidigare nationella finaler. Idag är en sådan dag…

 

NF 2009: Natalia Volkova – ”Gush”

Natalia Volkova tävlade år 2009 med låten ”Gush” i Ukrainas uttagning till Eurovision Song Contest i Moskva.

Intresset för Eurovision Song Contest var stort i Ukraina inför 2009, då man hade kommit tvåa, två år i rad år 2007 och 2008.

Av 14 finalbidrag i den nationella uttagningen hamnade Natalia Volkova på en 6:e plats. Låten känns som en klassisk Eurovision-ballad som absolut hade passat in i tävlingen. Men istället gick segern till Svetlana Loboda med det fartfyllda bidraget ”Be My Valentine” som bjöd på både nakenchock och en svängig refräng.

Hur det gick för Svetlana Loboda i Moskva kan ni läsa om i morgon då lucka 13 innehåller just 2009 års ESC-representant från Ukraina.

Håll till godo!

 


 

Kommentera