Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Julkalendern: Ukraine Calling – Lucka 12

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


ukrainecalling-header-12

Ukraina står värd för ESC 2017 efter Jamalas seger i våras. Nu inför att år 2016 ska tacka för sig tänkte vi inleda säsong 2017 med att presentera alla tidigare tävlande som Ukraina har haft på ESC-scener sedan debuten 2003. Detta gör vi i vår julkalender som i år går under namnet Ukraine Calling.

Idag, den 12 december, får ni läsa om en av Robbans favoritbidrag i en tidigare nationell final, nämligen om en favorit från tidiga dagar.

Notering innan vi börjar: Eftersom Ukraina bara har deltagit 13 gånger i ESC har vår skribent Robban, som är en flitig följare av länders nationella uttagningar, valt ut 11 favoritlåtar från Ukrainas tidigare nationella finaler. Idag är en sådan dag…

 

NF 2009: Natalia Volkova – ”Gush”

Natalia Volkova tävlade år 2009 med låten ”Gush” i Ukrainas uttagning till Eurovision Song Contest i Moskva.

Intresset för Eurovision Song Contest var stort i Ukraina inför 2009, då man hade kommit tvåa, två år i rad år 2007 och 2008.

Av 14 finalbidrag i den nationella uttagningen hamnade Natalia Volkova på en 6:e plats. Låten känns som en klassisk Eurovision-ballad som absolut hade passat in i tävlingen. Men istället gick segern till Svetlana Loboda med det fartfyllda bidraget ”Be My Valentine” som bjöd på både nakenchock och en svängig refräng.

Hur det gick för Svetlana Loboda i Moskva kan ni läsa om i morgon då lucka 13 innehåller just 2009 års ESC-representant från Ukraina.

Håll till godo!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen