Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Julkalendern: Ukraine Calling – Lucka 22

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


ukrainecalling-header-22

Ukraina står värd för ESC 2017 efter Jamalas seger i våras. Nu inför att år 2016 ska tacka för sig tänkte vi inleda säsong 2017 med att presentera alla tidigare tävlande som Ukraina har haft på ESC-scener sedan debuten 2003. Detta gör vi i vår julkalender som i år går under namnet Ukraine Calling.

Idag, den 22 december, får ni läsa om en av Robbans favoritbidrag i en tidigare nationell final.

Notering innan vi börjar: Eftersom Ukraina bara har deltagit 13 gånger i ESC har vår skribent Robban, som är en flitig följare av länders nationella uttagningar, valt ut 11 favoritlåtar från Ukrainas tidigare nationella finaler. Idag är det den sista nationella som aldrig fick tävla i ESC som vi presenterar. Imorgon (23 december) och i övermorgon (24 december) kommer istället de två senaste ESC-tävlarna för Ukraina.

 

NF 2013: Lena Korneeva – ”You’ll Be The Winner Forever”

Lena Korneeva har deltagit i den nationella uttagningen till Eurovision Song Contest två gånger.

Ovan ser ni hennes senaste framträdande från Ukrainas uttagning till ESC 2013 i Malmö. Uptempolåten ”You’ll be the winner forever” placerade sig på delad tionde plats i finalen som hölls redan i december månad år 2012.

Dessförinnan tävlade hon i den mycket omtalade & ursprungliga finalen år 2011, som vi redan tidigare har gått igenom i tidigare avsnitt. Hennes låt hette då ”Why Did I Say Goodbye” och hamnade på nionde plats. Båda låtarna är snarlika varandra.

Får vi återse denna fantastiska sångerska med Bonnie Tyler-liknande-röst framöver? Det får framtiden utvisa.


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen