En israelisk julberättelse (i Eurovision-style) – Lucka 22


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

JULKALENDER. Nu påbörjar vi nedräkningen till Eurovision 2019 i Israel som i skrivande stund (december 2018) äger rum om ca fem månader. I 24 delar, som publiceras en per dag till och med julafton, tänkte vi presentera alla Israels Eurovisiontävlande genom tiderna, från deras premiärår 1973 till 2018. Förutom rolig och intressant information om de tävlande får ni också lite spännande anekdoter från uttagningar och uppträdanden.

Idag den 22:a december presenterar vi Imri, som representerade Israel år 2017.

 

2017: IMRI

Imri Ziv, född 12 september 1991, påbörjade sin karriär år 2012 när han tävlade i Israeliska The Voice. Han åkte dock ut i ett tidigt skede. Förutom musiken så arbetar Ziv även som röstskådespelare och har varit med och dubbat tecknade filmer till hebreiska. Innan han tävlade som soloartist i Eurovision 2017 så agerade han som bakgrundssångare åt Nadav Guedj & Hovi Star år 2015 respektive 2016.

Det här året valde Israel återigen att välja ut sitt artist genom den nationella finalen HaKokhav HaBa L’Eurovizion. Finalen avgjordes den 13:e februari. Fyra artister tävlade i första omgången. Tre av dessa gick vidare till den andra avgörande omgången. Imri Ziv vann som bekant finalen, men hans bidrag I feel alive presenterades inte först förrän den 13:e mars. 

I Eurovision fick Ziv starta som nummer 18 (sist) i sin semifinal. Han kvalificerade sig för den stora finalen där han istället var först ut och slutade på en blygsam 23:e plats.

 

RELATERAT

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Inofficiell Eurovision 2020

Mello 2020

Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen