En israelisk julberättelse (i Eurovision-style) – Lucka 22

JULKALENDER. Nu påbörjar vi nedräkningen till Eurovision 2019 i Israel som i skrivande stund (december 2018) äger rum om ca fem månader. I 24 delar, som publiceras en per dag till och med julafton, tänkte vi presentera alla Israels Eurovisiontävlande genom tiderna, från deras premiärår 1973 till 2018. Förutom rolig och intressant information om de tävlande får ni också lite spännande anekdoter från uttagningar och uppträdanden.

Idag den 22:a december presenterar vi Imri, som representerade Israel år 2017.

 

2017: IMRI

Imri Ziv, född 12 september 1991, påbörjade sin karriär år 2012 när han tävlade i Israeliska The Voice. Han åkte dock ut i ett tidigt skede. Förutom musiken så arbetar Ziv även som röstskådespelare och har varit med och dubbat tecknade filmer till hebreiska. Innan han tävlade som soloartist i Eurovision 2017 så agerade han som bakgrundssångare åt Nadav Guedj & Hovi Star år 2015 respektive 2016.

Det här året valde Israel återigen att välja ut sitt artist genom den nationella finalen HaKokhav HaBa L’Eurovizion. Finalen avgjordes den 13:e februari. Fyra artister tävlade i första omgången. Tre av dessa gick vidare till den andra avgörande omgången. Imri Ziv vann som bekant finalen, men hans bidrag I feel alive presenterades inte först förrän den 13:e mars. 

I Eurovision fick Ziv starta som nummer 18 (sist) i sin semifinal. Han kvalificerade sig för den stora finalen där han istället var först ut och slutade på en blygsam 23:e plats.

 

RELATERAT

 


 

Kommentera