En israelisk julberättelse (i Eurovision-style) – Lucka 21


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

JULKALENDER. Nu påbörjar vi nedräkningen till Eurovision 2019 i Israel som i skrivande stund (december 2018) äger rum om ca fem månader. I 24 delar, som publiceras en per dag till och med julafton, tänkte vi presentera alla Israels Eurovisiontävlande genom tiderna, från deras premiärår 1973 till 2018. Förutom rolig och intressant information om de tävlande får ni också lite spännande anekdoter från uttagningar och uppträdanden.

Idag den 21:a december presenterar vi Hovi Star, som representerade Israel år 2016.

 

2016: Hovi Star

Hovav Sekulets föddes den 19:e November 1986. År 2016 tävlade han i Stockholm under artistnamnet Hovi Star. Sekulets började sin karriär inom musiken redan som 6-åring, då var  han med i olika auditions för israeliska barn. År 2009 deltog Sekulets i den sjunde säsongen av israeliska Idol, Kokhav Nolad, där han slutade på en sjunde plats. Förutom musiken så har Sekulets även varit med och dubbat flera tecknade filmer till hebreiska.

Det här året valde Israel sin artist samt bidrag genom talangjakten HaKokhav HaBa L’Eirovizion. Uttagningen påbörjade redan i December 2015 och finalen avgjordes den 3 mars 2016. I finalen tävlade fyra artister i två omgångar. i Den fösta omgången fick alla fyra framföra varsin cover på en valfri låt. De möttes två och två i en duell där en av de tävlande gick vidare. Juryn delade även ut ett wildcard till en av de som inte vann sin duell. I den andra omgången fick de tre som kvalificerat sig framföra det bidrag de tänkt tävla med i Eurovision.

Hovi Star fick startnummer 4 i den andra semifinalen och gick även vidare till den stora finalen. Han slutade på en 14:e plats med 135 poäng.

 

RELATERAT

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen