Melodifestivalen 2019« Melodifestivalen 2018

Melodifestivalen 2020 »


Melodifestivalen 2019 kommer att bli Sveriges uttagning till musiktävlingen Eurovision Song Contest 2019, och är den 59:e Melodifestivalen i ordningen (sedan starten 1958). För 18:e året i rad ger sig festivalen sig ut på en 6 veckor lång turné runt om i Sverige innan finalen hålls och vinnaren koras. 2019 års tävling avgörs mellan den 2:a februari och 9:e mars, där den slutgiltiga vinnaren sedan kommer att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2019.

2019 kommer det att vara en kvartett som är programledare för tävlingen. Det handlar om komikerna Marika Carlsson och Kodjo Akolor samt artisterna Eric Saade och Sarah Dawn Finer.

 

Tävlingsupplägg

Tävlingen kommer att bestå av först av första fyra deltävlingar med totalt 28 tävlande, där ett antal tävlande kommer att röstas vidare till den avgörande finalen. Vissa tävlande kommer röstas vidare direkt från deltävlingarna medan de sista finalplatserna avgörs i uppsamlingsheatet Andra chansen. Väl framme i finalen kommer de framröstade bidragen att tävla om segern, där vinnaren blir den som får tävla för Sverige i Eurovision Song Contest 2019 i Israel.

De 28 bidragen har valts ut av en urvalsjury och av SVT själva. Från början anordnades en nationell antagning som inbringade 2295 bidrag, där urvalsjuryn sedan fick uppdraget att välja ut 14 låtar till startfältet. Därefter har Melodifestivalredaktionen, under ledning av exekutiv producent Christer Björkman och biträdande tävlingsproducent Karin Gunnarsson, fått välja ut resterande 14 bidrag i tävlingen. I SVT:s kvot ingick att välja ut ett nytt bidrag till den inbjudna P4 Nästa-jokern The Lovers of Valdaro. Hela startfältet presenterades vid en presskonferens i SVT-huset i Stockholm den 27:e november 2018.

 

 

Turnén

I dessa städer (och datum) äger Melodifestivalen 2019 rum:

 

Deltävling 1 (Göteborg, 2 februari)

Deltävling 2 (Malmö, 9 februari)

Deltävling 3 (Leksand, 16 februari)

Deltävling 4 (Lidköping, 23 februari)

– Andra chansen (Nyköping, 2 mars)

– Finalen (Stockholm, 9 mars)

 

Kartan nedan redovisar mer detalj vilka städer det gäller (de gröna städerna representerar Deltävlingarna, röd stad representerar Andra chansen och gul stad representerar Finalen).

 


1 kommentar

  1. L skriver:

    Hanna Ferm o Liamo’s bidrag är en kopia!
    The cranberries: go your own way


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen