Wiktoria: ”Countryspåret försvinner nu”

Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Wiktoria är en av de som gör comeback i Melodifestivalen 2019. Robban fick snacka med henne under en av de många presskonferenser inför den första deltävlingen.

 

Wiktoria gjorde debut i Melodifestivalen 2016 med ”Save Me” och fick en stor succé. Hon återvände ett år senare med ”As I Lay Me Down” och fick en ny succé. Ifjol däremot var hon inte med, men nu är hon tillbaka men med en ballad istället för en ny countrylåt. Och det finns ett skäl varför.

– Jag älskar att sjunga ballader det var så jag lärde mig att sjunga, så det är skönt att få visa den sidan av sig också. ”Save me” och ”As I Lay Me Down” är mer countrylåtar och jag är inte så mycket country och därför blev det en ballad nu, säger Wiktoria.

– Jag behövde det för det här är jag fullt ut, tillägger hon.

 

En kärlekslåt om olycklig kärlek

De två tidigare gångerna har det handlat om kärlekslåtar för Wiktoria och den här gången blir inget undantag. Däremot blir det en annan sida av kärleken.

– Den handlar om en kärleksrelation som jag gick igenom men det var olycklig kärlek. Du vet att du vill vara med den personen men du inte kan, men du vill samtidigt inte vara utan den personen, tillägger hon.

 

Överraskande vattenfall

Under repetitionerna har vi i presskåren gång på gång fått bevittna det enorma regnfall som Wiktoria sköljs över mot slutet av sin låt. Men det finns en symbolik i detta menar Wiktoria.

– Låten börjar med att jag sjunger en powerballad och i slutet står jag där i regnet.

– Men det är så mycket vatten att jag blir så blöt, tillägger hon.

 

Hur förbereder du dig inför ditt framträdande?

– Jag ska vila och försöka hålla mig lugn så mycket jag kan, och förbereda mig genom att äta, sova och röra mig med snälla människor.

 

Inget mer country på ett tag

Till sist är vi nyfikna på hur Wiktorias karriär ser ut framöver.

– Vi ska ta bort countrydelen nu, men det kommer bli upptempolåtar också men med soul och RnB. Jag är en poptjej och det kommer bli huvudsakligen från nu, tillägger hon.

 


 

Kommentera