Wiktoria: “Countryspåret försvinner nu”


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Wiktoria är en av de som gör comeback i Melodifestivalen 2019. Robban fick snacka med henne under en av de många presskonferenser inför den första deltävlingen.

 

Wiktoria gjorde debut i Melodifestivalen 2016 med ”Save Me” och fick en stor succé. Hon återvände ett år senare med ”As I Lay Me Down” och fick en ny succé. Ifjol däremot var hon inte med, men nu är hon tillbaka men med en ballad istället för en ny countrylåt. Och det finns ett skäl varför.

– Jag älskar att sjunga ballader det var så jag lärde mig att sjunga, så det är skönt att få visa den sidan av sig också. ”Save me” och ”As I Lay Me Down” är mer countrylåtar och jag är inte så mycket country och därför blev det en ballad nu, säger Wiktoria.

– Jag behövde det för det här är jag fullt ut, tillägger hon.

 

En kärlekslåt om olycklig kärlek

De två tidigare gångerna har det handlat om kärlekslåtar för Wiktoria och den här gången blir inget undantag. Däremot blir det en annan sida av kärleken.

– Den handlar om en kärleksrelation som jag gick igenom men det var olycklig kärlek. Du vet att du vill vara med den personen men du inte kan, men du vill samtidigt inte vara utan den personen, tillägger hon.

 

Överraskande vattenfall

Under repetitionerna har vi i presskåren gång på gång fått bevittna det enorma regnfall som Wiktoria sköljs över mot slutet av sin låt. Men det finns en symbolik i detta menar Wiktoria.

– Låten börjar med att jag sjunger en powerballad och i slutet står jag där i regnet.

– Men det är så mycket vatten att jag blir så blöt, tillägger hon.

 

Hur förbereder du dig inför ditt framträdande?

– Jag ska vila och försöka hålla mig lugn så mycket jag kan, och förbereda mig genom att äta, sova och röra mig med snälla människor.

 

Inget mer country på ett tag

Till sist är vi nyfikna på hur Wiktorias karriär ser ut framöver.

– Vi ska ta bort countrydelen nu, men det kommer bli upptempolåtar också men med soul och RnB. Jag är en poptjej och det kommer bli huvudsakligen från nu, tillägger hon.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen