The Lovers of Valdaro: ”Det känns helt fantastiskt att få va med i den här galna lyckliga bubblan”

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Inför att den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2019 ska avgöras har vi fått några pratstunder med de aktuella artisterna. Den här gången träffade vi årets joker: duon The Lovers of Valdaro.

 

Varje år sedan Melodifestivalen 2010 har SVT valt att ge minst en plats i startfältet till en så kallad allmänhetens joker. Från början kom artisten alltid från momentet Webbjokern, som efter ett antal säsonger döptes om till Allmänhetens tävling. År 2013 fick även Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa en plats i Melodifestivalen och den traditionen har fortsatt därefter. I stort sett innebär det att en av finalisterna i den tävlingen blir erbjuden en plats i den kommande årets Melodifestival. 2018 blev det duon The Lovers of Valdaro som fick erbjudandet och de tackade självklart ja till platsen.

– Det var jätteroligt att vara med och tävla i P4 Nästa, vi förvänta oss inte mycket utan vi skickade in låten, sen vann vi i Stockholm och kom vidare till Linköping. Och sedan har det bara rullat på och det har varit jätteroligt, säger de.

– Det är också det att man inte har haft något att förvänta sig, och roligt att få träffa alla andra bidrag, tillägger de.

 

Vilka är då The Lovers of Valdaro

The Lovers of Valdaro består av de två killarna Erik Gabriel Höiby och Adam Warhester som ifjol syntes till inte bara i P4 Nästa utan de uppträdde även på EuroPride Stockholm, och i slutet av augusti släpptes också låten Walk Alone. Erik Höiby var för övrigt också en av bakgrundsdansarna i Moldaviens Eurovisionframträdande 2018. Men nu är vi här och både Erik och Adam ser mycket fram emot att få ställa sig på scenen i Leksand och tävla med sitt Mello-bidrag.

– Det känns helt fantastiskt att få va med i den här galna lyckliga bubblan och visa upp sig, säger bägge glatt!

 

Ett viktigt kärleksbudskap

Bidraget det tävlade med heter “Somebody Wants”  som duon beskriver har ett viktigt kärleksbudskap.

– Låten handlar om det vi vill stå för och representera, att kärleken behöver inte ha någon partner/att partner inte har några gränser och att det finns någon som älskar dig för den du är. Det är den känslan vi har i låten – det är så det ska vara, säger de.

– Om vi kan påverka det överhuvudtaget i ett litet hörn här och där vore det underbart, tillägger de.

 

“Somebody Wants” är däremot inte det bidrag som duon tävlade med i P4 Nästa 2018. Anledningen är att deras tidigare låt publicerades före den 1:a september, och därför har de fått göra ett nytt bidrag till tävlingen.

– Vi tycker att alla våra låtar är bra och det här är Mello och då känner vi att är väldigt Mello-anda och rätt för oss i det här sammanhanget, säger de.

 

“Går vi vidare så går vi vidare”

Om The Lovers of Valdaro skulle ta sig vidare till Andra chansen eller finalen skulle de bli den första jokern i tävlingen som tar ett kliv längre än bara deltävling. Det kan självklart kännas lite tungt att statistiken talar emot dem, men när vi talar med dem ser de inte detta som något hinder. Tvärtom är de glada att få vara med i startfältet.

– Vi hoppas att folk gillar låten och går vi vidare så går vi vidare, och vi kommer vara jätteglada, säger de.

– Vi är mest glada för att få vara med om hela Melodifestivalen och träffa alla bidragen och runt om. Det går som det går helt enkelt, tillägger de.

 

Med det sagt tackar vi för intervjutillfället och vi vill även passa på att önska Erik och Adam stort lycka till i tävlingen!

 


 

Kommentera