Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Arja Saijonmaa: ”Jag är här för att vinna”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. På plats i Göteborgs startfält hittar vi även Arja Saijonmaa som medverkar för tredje gången i tävlingen. Vår skribent Robban fick en liten pratstund med henne.

 

Arja Saijonmaa är känd i hela Norden och arbetar frekvent i både Sverige, Norge och sitt hemland Finland. Här i Sverige har hon deltagit i Melodifestivalen två gånger tidigare, först 1987 med Högt över havet som var en ynka poäng från att få åka och tävla i Eurovisionen.

– Det var här i Göteborg på den tiden när det bara var en show med en liveorkester. Kan ni förstå bara en final! Och min låt ”Högt över havet” var med och sedan kom miraklet att den låten blev en klassiker över generationer. Så man vet aldrig vad som kan hända, säger Arja.

 

Återkom 2005 och nu 2019

Sedan dröjde det till år 2005 då hon ställde upp med ”Vad ni än trodde så trodde ni fel” som slogs ut redan i sin deltävling. Vi undrar hur det gick till när hon fick frågan den gången.

– Jag fick välja bland två låtar, och jag velade ganska mycket för jag visste att det var någon vinnarlåt utan en discolåt. Och det blev ingen succé. Men den lever kvar på diskoteken, säger hon.

 

Då får vi hoppas att det blir en ny succé den här gången istället. Kan du berätta lite om årets låt?

– Det är en låt som har ett budskap som handlar om moder jord, klimatet och människans överlevnad i framtiden. Det är mycket kärlek och inspiration. Min motivation till att delta är låtens seriösa budskap, tillägger hon.

 

Är du här för att vinna?

– Absolut, det är jag!

 

Tidigare i november (2018) uttryckte sig Arja på följande sätt till oss angående motivationen:

– Nu känner jag mig oerhört motiverad, för det är första gången jag är med i Mellon med en sång som verkligen motiverar mig. Det är underbart att vara med.

 

Även deltagit i finska uttagningen

Du har deltagit tidigare i karriären deltagit i den finska Eurovision-uttagningen, kan du berätta om det?

– Det är länge sedan, en annan epok. Jag var ganska ung och det var inte så seriöst då, men jag har varit där, säger hon.

 

Med det tackar vi Arja för pratstunden och önskar henne lycka till i tävlingen!

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen