Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Anna Bergendahl: ”Jag har två stora drömmar och jag vill jobba med bägge”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Snart äger den första deltävlingen till Melodifestivalen 2019 rum och inför den tog vår skribent Robban ett snack med några i startfältet, först ut är Anna Bergendahl som gör comeback i tävlingen!

 

Som känt har Anna Bergendahl vunnit Melodifestivalen en gång förut, år 2010, då med balladen This Is My Life, och det tog henne hela vägen till Eurovisionen i Oslo där det tyvärr tog stopp redan i semifinalstadiet. För första gången på 34 år var Sverige inte representerad som land i Eurovisionfinalen. Men nu har det gått snart nio år sedan dess och för Annas del har det hänt en hel del.

– Jag har släppt en del låtar här i Sverige och har även arbetat i USA i några år, jag åkte på en turné där och släppte även musik där. Sedan började jag även studera till att bli läkare och är nu halvvägs igenom, säger Anna.

 

Vad för slags läkare har du specialiserat dig till?

– Jag har inte specialiserat mig än utan är bara i det första steget än.

 

Okej, men är musiken något du gör numer vid sidan om eller?

– Njae, jag har två stora drömmar och jag vill jobba med bägge. Jag hoppas att jag aldrig kommer behöva välja vilken av dem, tillägger Anna.

 

En mycket personlig låt

En fundering som direkt kommer upp är varför hon har valt att komma tillbaka till tävlingen igen för ett nytt försök. Anna berättar att det handlar om låten.

– Framförallt för låten som är väldigt ”powerfull”. Jag kunde inte tacka nej helt enkelt.

 

Hon utvecklar vidare sitt resonemang om att låten bygger på personligt upplevda händelser.

– Det är en låt som kommer med mycket värme och hopp som jag behöver ge till mig själv och hoppas att jag kan förmedla till andra. Jag gick igenom en jobbig period i livet och kom ut starkare och ville skriva något om det. Att bli sin egen hjälte helt enkelt, tillägger hon.

 

Upptempopop med countryinfluenser

Låten som Anna tävlar med heter ”Ashes to Ashes” och den är till skillnad från hennes tidigare låt i tävlingen en upptempolåt.

– Det är en modern poplåt med influenser av country och soul, men i grunden en poplåt, säger Anna.

 

Är det här din nya musikstil istället för ballader?

– Jag har sjungit en hel del ballader tidigare så nu är det roligt att få göra en upptempolåt, tillägger hon.

 

Med det önskar vi Anna Bergendahl stort lycka till i årets tävling och vi tackar så mycket för intervjutillfället.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen