Zeana feat. Anis Don Demina: “Det var en annorlunda känsla utan publik som stirrade på oss”


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJUER. Vår skribent Robban fick sig en pratstund med första deltävlingens enda duo: Zeana feat. Anis Don Demina inför det stundande avgörandet i Göteborg.

 

Det är första gången som sångerskan Zeana Muratovic, som går under artistnamnet Zeana, och DJ:n och musikern Anis Don Demina ställer upp tillsammans i Melodifestivalen. Anis har vi dock sett ifjol (2018) då han spelade saxofon bakom Samir & Viktors “Shuffla”. För Zeana är det första gången i Melodifestivalen.

– Det är så kul, så stort, säger hon.

 

Hur träffades ni?

– Vi kände varandra lite innan det här, säger Anis.

– På några events, flikar Zeana in.

– Sedan hörde jag låten i studion med Jimmy Jansson (en av låtskrivarna till bidraget, reds.anm.) och jag sa att jag måste göra något kring detta. Sedan möttes vi och prövade och nu är vi här, säger Anis.

 

Duon har planer på att fortsätta tillsammans även efter Melodifestivalenäventyret.

 

Tävlar med låt på svenska

I Melodifestivalen 2019 finns tio låtar som framförs på svenska, varav duons låt “Mina bränder” är en av dessa tio. Om låten går hela vägen till Eurovision är vår fråga om de kommer att översätta låten till engelska eller om de behåller den på svenska.

– Om vi kan göra en bra översättning så gör vi det, för vi måste behålla låten vibe, säger de.

 

Vad handlar låten om och vad betyder låten för er?

– Det handlar om lyfter varandra, den första personen du möter det blir som en eld, du får sån känsla i hjärtat, säger Zeana.

 

Har roligt på scenen

Under fredagens genrep var det första gången som arenan var fylld med en förväntansfull publik. Detta uppskattade de bägge mycket.

– Min energi växte och det känns väldigt roligt, det var en annorlunda känsla utan publik som stirrade på oss, nu kände vi energin, säger Zeana.

– Vi hade väldigt roligt, tillägger Anis.

 

Hur förbereder ni er inför framträdandet nu ikväll (lördag)?

– Vi ska fortsätta öva, säger Anis

– Vi ska bara fortsätta arbeta med det och ha roligt, tillägger Zeana.

 

Med det önskar vi bägge två stort lycka till i Melodifestivalen 2019!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen