Vlad Reiser: ”Det ska bli sjukt kul att vara med”

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Inför kvällens deltävling i Malmö fick vi oss ett snack med Vlad Reiser som är en av de tävlande i startfältet.

Vladislav Melesjtjenkov, som artist och YouTuber kallar sig kort och gott Vlad Reiser, föddes den 7:e maj 1993. Sedan ett antal år tillbaka är han mest känd som YouTuber och hans YouTube-kanal, som han startade år 2013, har över 40 000 prenumeranter – inte illa. Förutom detta sysslar han också med musiken, men i det här sammanhanget är han debutant. Så nu går Vlad från att vara YouTube-stjärna till Mello-stjärna, men det är något han inte vill kalla sig själv.

– Njae YouTubestjärna jag vet inte. Men jag älskar att skapa YouTube-videos och att hålla på med musiken, säger Vlad.

– Sen är det galet kul att vara här bland alla dessa människor, tillägger han.

 

En låt med många tolkningar

Vlads bidrag i festivalen heter ”Naken i regnet” som han gjort med Lukas Nathansson, John Hårleman och Chris Enberg. Inför hans deltagande har det spekulerats kring vad för slags nummer det ska bli, och enligt det som har hörts och setts så blir det inget humornummer. Själv beskriver han låten på följande sätt:

– Man kan tolka det på olika sätt, men jag ser det mer som att man ska våga kasta sig ut naken att vara fri ute i regnet eller stormen och att kasta sig ut i livet.

 

Tuff konkurrens i startfältet

I den andra deltävlingen möter Vlad Reiser både veteranerna Andreas Johnson, Oscar Enestad och Jan Malmsjö, men även debutanten Malou Prytz och duetten Hanna Ferm & Liamoo. Med andra ord är det många artister som har samma målsättning. Vlad ser startfältet som tufft men att det är roligt att få vara med.

– Det blir nog en tuff tävling, man ser direkt på listorna. Men det ska bli sjukt kul att vara med.

– Jag hoppas på det bästa och det viktigaste är att ha jävligt kul för det är så stort!, tillägger han.

 

Om det går hela vägen till Tel Aviv…

Ännu är det lite tidigt att prata om Eurovision, men när Vlad får reda på hur många tv-tittare det är i Eurovision så blir han lite småstressad.

– 200 miljoner, wow det är lite mer än vad jag har på YouTube, säger Vlad med ett skratt.

– Jag har inte hunnit smälta Mello, så jag ska fundera på Eurovision, tillägger han med ett leende.

 

Med det tackar vi för pratstunden och önskar Vlad lycka till ikväll med sitt tävlingsbidrag.

 


 

Kommentera