Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

LIVE-kommentering från Finalen i Melodifestivalen 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019 – LIVE. Just nu pågår finalen i Melodifestivalen 2019, live från Friends Arena i Stockholm. Under hela sändningen uppdaterar vi om allt som händer i programmet så följ gärna med i vår live-chatt här ovanför.

Under hela sändningen har du möjlighet att kommentera och tycka till, och vi publicerar ut kommentarer så snabbt vi hinner.

Om du vill följa sändningen parallellt med denna uppdatering så länkar vi till sändningen här.

 

Vi skribenter önskar er alla en härligt Melloafton!

 

Röstningsregler & nummer

– Ring 099-208 XX eller 099-908 XX (byt ut XX mot bidragets startnummer: 01, 02, 03, 04, 05, 06 eller 07).

– Det går att telefonrösta max 20 gånger per telefonnummer och sändning, dvs. 20 samtal till det billigare respektive dyrare numret. När du ringt dessa 20+20 samtal blir din telefon spärrad från att ringa mer i tävlingen.

– Ladda ned Melloappen (på Google Play respektive Itunes) så kan du också hjärtrösta gratis upp till 5 gånger per bidrag.

OBS! För att rösta i appen måste du ange din ålder och dina röster kommer bara att räknas till din valda ålderskategori.


Regler & upplägg

I finalen delar tv-tittarna makten med åtta internationella jurygrupper. Det blir poängsättning av alla bidragen med skillnaden att de görs synligt.

Först framförs bidragen samtidigt som TV-tittarna röstar, antingen via telefon eller i appen. Därefter berättar jurygrupperna hur de röstat innan tv-tittarnas poäng adderas. Vinnaren är bidraget med högst totalpoäng efter juryns och tittarnas dom.

 

Rankingen: Varje jurygrupp respektive tittargrupp (ålderskategorierna i appen) delar ut 12 poäng till sin favoritlåt, 10 poäng till sin tvåa, 8 poäng till sin trea osv. nedåt 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Totalt får alltså 10 bidrag poäng från varje röstande grupp.

PS: Omröstningen pågår från att programmet påbörjas och avslutas en kort stund efter att jurygruppernas poäng delats ut. Därmed kan tittarna påverka mer om de tyckt att juryn röstar fel.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen