Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Christer Björkman om känslorna inför första deltävlingen (Melodifestivalen 2019)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Efter genrepen som varit med publik fick vår skribent Robban en kortare pratstund med exekutiva producenten Christer Björkman om startfältet och känslan om programmet.

 

Hej Christer, hur kändes genrepen?

– Jag är väldigt nöjd, för det första de sju tävlande levererade superbra, all teknik fungerade och kameraarbetet fungerade fint. Så jag är nöjd med det. Men jag är mest nöjd med tonaliteten som programledarna fick direkt.

– Jag har en känsla av att ikväll (lördag, reds.anm.) när energin är annorlunda kommer det att bli en bra show.

 

Hur kom valet till av att ha fyra programledare?

– Vi försökte hitta en dynamisk kvartett, vi pratade väldigt tidigt om en trio eller kvartett, för vi ville göra något att alla shower inte såg ut på exakt samma sätt.

– Ingen mer än vi vet hur det kommer att se ut för kommande veckor, för alla fyra kommer inte alltid vara med. Men de kommer vara med på något sätt ändå.

 

När det gäller tävlingsbidragen så är vi nyfikna över varför ni inte släpper hela studioversioner i förväg (som många andra länder numera gör).

– Det är en gammal tradition att det alltid har varit så, säger han. Anledningen är att vi inte vill att skivbolagen ska kunna ha möjligheten att marknadsföra vissa artister för att kunna köpa segern genom att göra något till en stor hit. Sedan vill vi att musiken ska vara ny.

– Vi har pratat om det, flera andra länder släpper i förväg. Men eftersom vi har 6 veckors turnering så har vi tid att etablera låtar, så vi vill inte att de ska kännas gamla heller.

 

Notering: Melodifestivalens regler säger att det är endast finalisternas bidrag som sätts i karantän till och med att fjärde deltävlingen har avgjorts. Alla andra bidrag i deltävlingarna släpps så snart respektive deltävling är över, vilket således även inkluderar bidragen som går till Andra chansen.

 

Till sist så är ju röstningen lite förändrad i år, hur kommer det sig?

– Alla röstar oavsett vilken tittargrupp i Sverige du tillhör, alla är engagerade. Men hur mycket man röstar skiljer sig mycket från tittargrupperna. Vi vill att alla ska få tycka till och därför ger vi poäng till alla tittargrupper och det är därför vi gör det för att få ett mer rättvist resultat.

För dig som vill veta mer har vi sammanställt en artikel om vad som är förändrat i röstningen.

 

Med detta säger önskar vi Christer och gänget stort lycka till ikväll med sändningen!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen