Intervju med Mohombi (inför Melodifestivalens final 2019)

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. På lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen 2019. En av årets 12 finalister är Mohombi som tävlar med sin låt ”Hello”. Medan repetitionerna drog igång fick våra reportrar på plats en pratstund med honom.

 

Vi möter upp Mohombi i hans loge i Friends Arena någon timme efter att han har gjort sin första scenrepetition på torsdagen. Då hade han fått möjligheten att köra igenom sin låt tre gånger för att få testa på finalscenen och arenan innan resterande repetitioner skulle genomföras under fredag och lördag.

 

Vi vill börja med att säga grattis till finalplatsen.

– Tusen tack!

 

Hur känns det att få framföra din låt för X antal tusen personer i Friends Arena?

– Det känns fantastiskt för den här gången i finalen känns det inte som att man går upp ensam på scen, utan nu har jag ett par miljoner människor som redan har godkänt det här på något sätt i Göteborg och att ”den här killen vill vi se mer av”. Så det känns ju jättebra och bara att komma till finalen är en vinst i sig liksom, det är något jag understryker att alla ska känna sig väldigt stolta att kunna vara här och dela den här stunden, att välja fram Sveriges representant, säger Mohombi med glädje!

 

Åkte ut 2005 – gick till final 2019

Mohombi har tidigare deltagit i Melodifestivalen, året var 2005 då han tävlade med sin bror i Group Avalon och låten ”Big Up”. Någon större succé blev det inte då men nu 14 år senare blev det helt annorlunda när han tog sig direkt till final, förvisso som soloartist. Så ser Mohombi detta som sin revansch?

– Absolut, det är klart att det är. Det har legat och grott lite i bakhuvudet sedan år 2005, så då kan du tänka dig att jag har planerat det här länge, säger han med ett leende.

– Nej men skämt åsido det är klart att jag har sagt till mig själv ett par gånger att någon gång ska jag ställa upp igen i Mello och den gången är den här gången, tillägger han.

 

”Vi borde bli bättre på att heja på varandra rent allmänt”

Med låten ”Hello” vill Mohombi få folk att bli bättre på att hälsa på varandra kanske främst för att det kan öppna dörrar i ens liv. Detta hände framförallt för Mohombi.

– Vi borde bli bättre på att heja på varandra rent allmänt. Vi är ganska dåliga på det i de här kalla nordiska mörka länderna, där man vill ta sig snabbt in och ut. Så det är förståeligt, säger han och tillägger:

– Men om man nu gör en liten ”effort” och försöker verkligen så öppnar det många dörrar. Jag kan bara tala för mig själv i min karriär och erfarenhet att det är väldigt stora grejer som har hänt i min karriär bara för att jag har vågat gå och heja på någon. Sen kan det hända andra grejer, man kan ju hitta kärleken också!

 

Ett avancerat nummer på scenen

I finalen har Mohombi ett av de de mer tekniska nummer med en spegelvägg som innehar en tecknad figur. Under repetitionerna har man fått lägga tid på att hitta så att allting ska fungera på ett bra sätt. Vi undrar hur Mohombi tyckte att första repetitionen gick.

– Det är lite grejer att tänka på, komma in i numret igen på riktigt efter dessa veckor. Men jag känner mig väldigt väldigt peppad och känner att sången är mycket mer stabil än vad den var sist, rösten är bättre och det känns bara väldigt bra, säger Mohombi.

– Bättre kan det alltid bli och det är så skönt att vi har de här repen som verkligen ser till att vi får alla förutsättningar att briljera på fredag och lördag när publiken väl är på plats, tillägger han.

 

Barndomsdröm att få tävla i Eurovision

Som finalist innebär deltagandet att man kan vinna och därmed få representera Sverige i Eurovision 2019. Det är något som Mohombi ser mycket fram emot om ”Hello” blir årets vinnare.

– Det skulle innebära att en barndomsdröm går i uppfyllelse. Jag har alltid velat göra som Celine Dion och vinna Eurovision, för jag tycker det är riktigt coolt. Så om jag får komma hela vägen dit ja då är det inte för att förlora utan för att ta hem Eurovision, säger Mohombi med ett leende.

 

Hur ser planerna ut annars?

– Jag kommer att släppa ett album i år och innan dess kommer jag att släppa ett antal låtar. Mitt team och jag har bestämt att det här året kommer att bli realiseåret. Jag kommer nog aldrig ha släppt så många låtar på samma år förr, så att det är jättekul. Mycket nytt content, musik, turné och bara fortsätta njuta av den här kärleken jag har fått här hemma i Sverige det är därför jag är här, säger han.

 

Till sist…

Om du inte hade du tävlat med ”Hello” vilken av årets tävlingsbidrag hade du velat tävla med då?

– Oh vilken bra fråga! Jag måste erkänna att nu har man blivit polare med alla här bak så det är så himla jobbigt och välja sådär. Men om jag ska försöka anstränga mig. ”Too Late For Love” (framförd av John Lundvik, reds.anm.) hade varit en låt jag hade njutit av att sjunga, säger Mohombi.

 

Med det tackar vi så mycket för denna pratstund och önskar Mohombi stort lycka till i finalen!

 


 

Kommentera