Nano: “Det är jätteviktigt att följa sitt hjärta och att det är okej att du är du”


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Nano är tillbaka i Melodifestivalen efter succén från 2017 då han blev tvåa i finalen. Vår skribent Robban tog ett snack med honom om förväntningarna som kom efter förra låten och årets låt.

 

Nano blev som sagt tvåa i Melodifestivalen 2017 med låten “Hold on” och även om det inte blev någon Eurovision för honom den gången så blev det en stor hit i Sverige, men även i Schweiz och Tyskland. Det är också anledningen till att det dröjt två år innan han är tillbaka i Melodifestivalen.

– Jag har turnerat runt en del och ifjol fick jag ett samtal från Tyskland där förra låten gick väldigt bra på radio, så jag åkte runt och berättade om min story, säger Nano.

– Nu ser jag fram emot att få släppa min nya singel och förhoppningsvis kommer jag tillbaka dit, tillägger han.

 

Men nu är du tillbaka i Melodifestivalen och har tre låtar ute. Planerar du att släppa fler låtar?

Ja absolut, jag snackade med skivbolaget och sa att vi gör det här rätt och att jag vill släppa fler låtar. Jag har endast släppt ett antal låtar än så länge och det är inte tillräckligt. Förhoppningsvis kommer det ett album det här året.

 

Gör musik ihop med andra

Nano berättar för oss att han oftast gör musik tillsammans med andra och det är för att få inspiration från olika håll. I arbetet med årets Melodifestivalbidrag “Chasing Rivers” har han samarbetat med inte mindre än fyra låtskrivare som alla har varsin Eurovisionseger i bagaget (Lise Cabble, Linnea & Joy Deb och Thomas G:son). Vi är såklart mycket nyfikna på hur arbetet gick till.

– Jag fick en demo av dem och började gråta, för jag har aldrig känt så mycket för en låt i mitt liv. Jag ringde upp och frågade om jag fick vara med och gjorde vissa justeringar. Jag behöver känna att det är 100 procent mig och de godkände det. Ibland vill vissa låtskrivare inte ändra något, men jag fick möjligheten så det blev en annan sång, säger Nano.

 

Har med sig sonen på scenen

På scenen kommer en mini-Nano finnas med som spelas av hans åttaårige son.

– Jag har med mig min son som representerar den ”lilla Nano”, han som söker efter den rätta vägen att gå. Så han är med mig tillsammans med en kör, säger Nano stolt.

– Det pratar jag om i den här låten att det är jätteviktigt att följa sitt hjärta och att det är okej att du är du, tillägger han.

 

Med det tackar vi för intervjutillfället och önskar Nano stort lycka till i Melodifestivalen 2019!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen