Malou Prytz: ”Det känns fantastiskt kul att få vara med i en sådan här pass stor tävling”

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. En av deltagarna i deltävlingen i Malmö är det unga stjärnskottet Malou Prytz. Vi fick en liten pratstund med henne om hennes medverkan i tävlingen.

Just nu 15-åriga Malou Prytz förbereder sig för att ställa sig på den stora Melodifestivalscenen i Malmö om bara några timmar. Hon är en av årets startfälts yngsta deltagare och fyller 16 år lagom till finalveckan (om det nu skulle gå hela vägen dit). Vilket också gör att hon och bidraget ”I Do Me” har möjlighet att tävla i Eurovision 2019.

 

Gillar att stå på scenen

Malou är född och uppvuxen i den lilla orten Ryd i Småland. Karriären har precis kommit igång då hon gjort sig mest känd genom att ha vunnit en rad olika musiktävlingar i Sverige, till exempel Lilla Song Contest på Östersjöfestivalen i Karlshamn. Hon tycker om att stå på scenen även om hon privat är lite mer reserverad.

– I privatlivet är jag kanske inte den som gillar att stå i centrum och synas mest, men när jag står på scen då är det verkligen man kan glänsa, säger hon.

 

Nu har det tagit sig hela vägen till Melodifestivalen 2019 och hon tävlar i Malmös startfält.

– Det känns fantastiskt kul att få vara med i en sådan här pass stor tävling i så pass tidig ålder, säger Malou.

 

Våga gå vidare i en relation som inte fungerar

Hennes tävlingsbidrag heter ”I Do Me” och är gjord av Isa Tengblad, Elvira Anderfjärd, Fanny Arnesson och Adéle Cechal.

 

Vad handlar låten om?

– Den handlar om att våga gå vidare i en relation om den inte fungerar. Det kan både vara en vänskapsrelation och kärleksrelation.

 

Även om det är ett känsligt ämne med relationer som bryts upp så tillägger hon att låten är en låt som man ska vara med och dansa till.

 

Ännu större att representera Sverige

Om det skulle gå hela vägen för Malou att hon får representera Sverige i Eurovision 2019 är inget hon personligen tackar nej till. Men nu är allt fokus på att göra låten i deltävlingen.

– Det skulle vara ännu större såklart, men just nu fokuserar jag på Melodifestivalen, säger hon.

 

Med det sagt önskar vi Malou lycka till i den andra deltävlingen i Malmö som avgörs nu ikväll (lördag 9:e februari).

 


 

Kommentera