Jon-Henrik Fjällgren: ”Det känns fantastiskt roligt att vara med igen”

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Inför att den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2019 ska avgöras har vi fått några pratstunder med de aktuella artisterna. Den här gången träffade vi storfavoriten Jon Henrik Fjällgren.

 

Det är nu tredje gången som artisten Jon Henrik Fjällgren ställer upp i Melodifestivalen. Han har tidigare varit med åren 2015 (med Jag är fri (Manne leam frijje)) och 2017 (med En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)) som bägge gångerna tog honom till topplaceringar i finalen.

– Det känns fantastiskt roligt att vara med igen och att låten vart antagen, säger Jon Henrik.

 

Blir själv på scenen (med sånginsatserna)

Förra gången som Jon Henrik Fjällgren deltog i Melodifestivalen (år 2017) tävlade han med sångerskan Aninia, men under presskonferensen i november presenterades han som soloartist. Vid det tillfället sade han till oss att det inte var bestämt än hur det skulle bli med den frågan, men nu under repetitionsveckan har vi fått se genom de klipp som släppts att han sjunger delar av låten själv. Vid de tidigare tillfällena har han bara jojkat.

Däremot finns det dansare med och körsång, men ingen featuring-artist som det var för två år sedan.

 

Ge hopp till de som har det svårt

Alla gånger som Jon Henrik har deltagit i Melodifestivalen har han kommit med låtar som berört publiken enormt, vilket framförallt märkts i låtarnas uppbyggnader men även i det sceniska framträdandet. Hans tredje bidrag, ”Norrsken”, är inget undantag från den regeln.

– Låten handlar om att ge hopp till de som inte har det lätt, och att man inte ska ge upp sina drömmar oavsett vad man går igenom, säger han.

 

En hel del av texten handlar också om hans egna livsupplevelser.

– Jag trodde inte att jag skulle kunna ta mig så här långt. Men det har jag gjort, tillägger han.

 

Blir det seger 2019?

Även denna gång är Jon Henrik segertippad och efter att repetitionerna drog igång under Leksandsveckan justerades totaloddsen så att han nu ligger på första plats till seger. Hur ställer han sig då till om det blir seger 2019?

– Ja, jag vet inte hur… Det hade nog blivit en chock tror jag, säger han.

– Jag har nog inte riktigt förstått att man kan vinna, det är bara kul, tillägger han med ett litet skratt.

 

Hur det än går så önskar vi Jon Henrik stort lycka till med sitt bidrag ”Norrsken” i Melodifestivalen 2019!

 


 

Kommentera