High15: ”Vi kommer att ge allt och bara ha kul”

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Näst på tur är tjejgruppen High15 som debuterar i årets Melodifestival. Vår skribent Robban tog ett snack med tjejerna backstage om känslorna inför tävlingen och om de som grupp.

 

Gruppen High15 består av de fyra tjejerna Lleucu Young, Tiana Salmon, Amie Parfitt och Alva Lindgren. De har funnits som en grupp i snart 3,5 år och de är mycket laddade för att delta i årets Melodifestivalen med låten ”No Drama”.

– Det känns riktigt bra, vi är taggade för vårt framträdande och vi kommer att ge allt och bara ha kul. Vi är riktigt laddade, säger gruppen.

 

Blev sammansatta av en manager

Tjejerna träffades för snart tre och ett halvt år sedan på ett artistcamp, där en manager såg att de passade ihop och satte ihop dem som en grupp. Hur kom då själva gruppnamnet till?

– Det kommer från vår manager som såg att vi skulle göra en high five, och då sa han att ”gör en high 15 istället”, säger de med ett leende.

– För oss betyder High15 att alla ska få vara inkluderade, tillägger de.

 

Under intervjun framkommer det att alla fyra bor i helt olika delar av Sverige (Malmö, Stockholm och Sundsvall) och en av dem är från Finland. Så frågan är hur det har gått för tjejerna att synka repetitionerna innan Göteborg?

– Vi har repeterat varje helg i Stockholm och vi hörs över telefon varje dag, det har funkat bra.

 

Många Idoler på plats

Även om High15 har funnits nu i flera år så är det i år som de gör debut i Melodifestivalen med sin låt ”No Drama”. De har trogen vana att kolla på Melodifestivalen och har idoler som Loreen och Amy Diamond som de tycker väldigt mycket om. De är väldigt glada över att själva få vara en del av detta i år och framförallt att det är många bra artister med.

– Vi tycker att alla här är så bra och flera av dem är våra egna Idoler, så vi är glada över att få vara en del av det här.

 

Fokuserar här och nu

Även om det är mycket press om att gå vidare eller inte känner sig High15 trygga i sitt framträdande. Därför vill de inte spekulera i hur det kommer att gå.

– Vi känner oss trygga med varandra för att vi har varandra och att vår låt ”No drama” handlar om att leva i nuet och fokusera på vad som händer nu.

– Just nu fokuserar vi bara på deltävlingen, och går vi vidare till Andra chansen eller finalen så blir vi glada, tillägger de.

 

Oavsett hur det går för gruppen i årets tävling utlovar de att det blir ett ”feel good”-nummer på scenen och efter tävlingen kommer de att släppa en EP med nya låtar.

Med det vill vi önska tjejerna lycka till i Melodifestivalen 2019!

 


 

Kommentera