Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Mohombi: “Var början på en lång resa som är långt ifrån över”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Mohombi gör comeback i Melodifestivalen anno 2019, 15 år efter att han senast deltog. Vår skribent Robban fick en liten pratstund med honom om hans känslor att komma tillbaka till tävlingen.

 

Mohombi deltog första gången i Melodifestivalen år 2005, för övrigt i samma deltävling som Arja Saijonmaa som han även denna gång möter. Nu är han alltså tillbaka igen.

– Exakt, för 15 år sedan fick jag möjligheten att tävla, det var med min bror och i en grupp. Idag står jag här som Mohombi och det är ännu roligare.

 

Flyttade till USA

I Melodifestivalen 2005 gick det inte så bra för Mohombi och hans bror, utan de åkte ut direkt i sin deltävling. Men det som hände sedan är riktigt intressant. Mohombi flyttade till USA och blev signad av låtskrivaren och producenten RedOne (som tidigare haft med bidrag i Melodifestivalen) och år 2010 kom den stora succén med världshiten “Bumpy Ride”.

– Sedan dess har jag fått chansen att arbeta med många olika artister och har fått släppa mycket musik och fått leva min dröm. Och här är jag idag och får leva en annan dröm i mitt hemland Sverige.

– Det var början på en lång resa som är långt ifrån över, tillägger Mohombi.

 

Talar många olika språk

Jag har hört att du talar många språk, vilka talar du och hur kommer det sig att du lärt dig så många?

– Det är för att jag är bor i många länder och jag växte upp med många olika influenser och kulturer. Jag pratar svenska, engelska, franska, lingala, swahili och lite spanska. Jag har något när det kommer till språk, säger han med ett leende.

 

En låt med ett viktigt budskap

Den låt som Mohombi ställer upp med i år heter “Hello” och den har han gjort tillsammans med tre andra låtskrivare, varav två av dem är mycket välkända för just Melodifestivalen. Han berättar att låten kom till under ett låtskrivar-camp som han och hans kollegor anordnade.

– Vi var i Dubai förra året, där vi träffade Linnea (Deb), Thomas (G:son) och Alexandru (Florin Cotoi). Det var som en vanlig dag på jobbet där vi var i studion och skapade magi, säger Mohombi.

 

För Mohombi har “Hello” ett viktigt budskap.

– Jag tycker vi borde bli bättre på att säga “Hej” till varandra, för vi lever i en värld där människor är väldigt isolerade. Ett enkelt ”hej” kan göra någons dag!, tillägger han.

 

Minnen från förr

Till sist undrar vi vilka personliga minnen som Mohombi har från Melodifestivalen och Eurovision.

– Mina första minnen från både Melodifestivalen och Eurovision var när vi var på vårt landställe med min familj där vi hade våra stenciler redo och bettade om vem som skulle vinna. Så Melodifestivalen är något som jag håller kärt.

– I Eurovision tycker jag att ”Euphoria” har varit den mest kraftfullaste låt på det här århundradet, för det var ett så bra nummer bland många bra.

 

Med det sagt tackar vi väldigt mycket för pratstunden och vi vill passa på att önska Mohombi stort lycka till i Melodifestivalen 2019!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen