Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Martin Stenmarck: ”Vara en hjälpande hand för de som behöver”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Inför att den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2019 ska avgöras har vi fått några pratstunder med de aktuella artisterna. Den här gången träffade vi Martin Stenmarck.

 

Martin Stenmarck är en av vår tids mest folkkära artister som bland annat har tävlat i Melodifestivalen tre gånger tidigare: 2005 medLas Vegas“, som vann svenska uttagningen men floppade i Eurovision, 2014 med När änglarna går hem“, som åkte ut i Andra chansen och 2016 med Du tar mig tillbaks“, som åkte ut redan i sin deltävling. Med facit i hand så gick det ju inte så himla bra på det senaste försöket.

– Det gjorde inte det, nej, men framträdandet tycker jag var superbra, säger Martin.

– Men det är inte så mycket man kan göra åt det, jag är en sån snubbe som gärna tänker framåt så det berör mig inte, tillägger han.

 

En viktig, vacker och mäktig låt

Martin beskriver sitt tävlingsbidrag ”Låt skiten brinna” som viktigt, vacker och mäktig. Låten är för övrigt signerad bland andra artisten Uno Svenningsson, som själv deltagit i Melodifestivalen två gånger.

– Låten handlar om att vara en hjälpande hand för de som behöver, att försöka på något sätt rädda folk från sina egna demoner, säger han.

– Den här gången känner jag att det är så jävla bra låt. Det Uno skickade var magiskt, tillägger han.

 

Ett avskalat nummer

Efter alla shower man sett Martin Stenmarck i tidigare så är man kanske van vid att det blir storslagna nummer. Men det blir det inte denna gång av vad som framgår av repetitionsbilderna. Eller blir det några neonljus ändå månntro?

– Haha, det ska man inte säga, det går att använda neonljus på många sätt men kanske inte just i “Las Vegas”-bokstäver, säger Martin med ett skratt.

 

Har en annan inställning till Eurovision idag

Martin har ju tidigare fått representera Sverige i Eurovision och i och med att han tävlar igen så finns möjligheten att det kan bli av en andra gång. Hur ser han på det idag?

– Det skulle vara oerhört roligt och jag skulle ha en helt annan inställning till det tror jag, säger han.

– Men det är det, man blir äldre, man blir klokare och då skulle man ha något att berätta, tillägger han.

 

Hur det än går i årets tävling så önskar vi Martin stort lycka till med sin medverkan i årets tävling.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen