Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Lina Hedlund: ”Vi måste vara modiga och stå tillsammans”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Inför att den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2019 ska avgöras har vi fått några pratstunder med de aktuella artisterna. Den här gången träffade vi Lina Hedlund.

 

År 2002 gjorde Lina debut i Melodifestivalen då hon tillsammans med sin syster Hanna tävlade med låten Big Time Party. De tog sig till final där det blev en niondeplats. Därefter har hon tävlat solo en gång och tre gånger med gruppen Alcazar. Men i år, 2019, efter att Alcazar gått skilda vägar har Lina valt att göra comeback i Melodifestivalen och denna gång som soloartist.

– Det känns jätteroligt, jag är superpeppad och det känns så fint att få kliva in i det här direkt när Alcazar tagit slut, säger Lina.

 

Bjuder upp till en popschlager

Lina beskriver sin nya Mello-låt “Victorious” som en poplåt med en väldigt aktuell text.

– Vi kan förvänta oss en riktigt bra låt, en popschlager kan man säga att det är med en text som jag tycker är väldigt aktuell att vi måste vara modiga och stå tillsammans vi människor. Idag, inte sen, för då blir vi “Victorious”, säger hon.

 

Låten har för övrigt gjorts av Melanie Wehbe, Richard Edwards, Dino Medanhodzic och Johanna “Dotter” Jansson.

– Det är en jättebra låt, åh jag älskar min låt, tillägger Lina.

 

Tävlar mot sin svåger

I Leksands startfält tävlar Lina Hedlund mot sin svåger Martin Stenmarck. Även om det finns tävlingsnerver i det Melodifestivalen är detta något som Lina ändå tar med god ro.

– Det känns så kul att Martin är med. Vi får bli mamma-pappa Mello där eftersom vi har Omar och Rebecka som var 8 år när vi körde “Stay the Night” och var Alcazar. Så det ska bli så kul, tillägger hon.

 

Däremot har ju Martin Stenmarck en seger i bagaget, vilket Lina ännu inte har.

– Precis ja, han har 1-0 så vi får hoppas på 1-1. För familjefridens skull, säger hon med ett skratt.

 

Vill gärna åka till Tel Aviv

Lina Hedlund ser absolut fram emot att få representera Sverige i Eurovision om det blir hon som blir framröstad som vinnare.

– Framförallt med den här låten som jag tycker har allt, det är en riktigt bra låt med stark refräng och framförallt ett budskap som jag tycker är mer aktuellt än någonsin. Och jag har aldrig varit i Tel Aviv heller, jag har hört så mycket bra om Tel Aviv att det ska vara vackert, varmt och soligt.

 

Med det säger vi tack för intervjun och vi önskar Lina Hedlund lycka till i årets tävling!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen