Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

PANELENS PROJEKT. Hösten 2020 går vi i ESC-Panelen i nostalgins tecken, där vi går igenom tidigare års Eurovisioner och tycker till om bidragen som tävlade. Vid varje stopp korar vi också vår vinnare genom klassisk omröstning. De år vi bedömer är 1980-1999.

 

Hur fungerar projektet?

I Retrovision lyssnar vi igenom bidragen som tävlade i Eurovision Song Contest på 1980-talet och 1990-talet och väljer ut våra favoriter från respektive årtal. Vi går igenom år för år och plockar fram våra egna favoriter från respektive Eurovision-år. Varje panelmedlems tio favoriter får sedan poäng enligt skalan 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng, därefter slår vi ihop allas poäng och korar Panelens egen vinnare.

När vi går igenom bidragen utgår vi inte från hur originalresultaten blev, utan vi väljer helt fritt i respektive årtals startfält vem vi vill ha som segrare. Det enda land vi valt att ta bort är Sverige och det beror på att vi inte vill favorisera de svenska bidragen för mycket.

 

Läs varje del

Nya delar publiceras på onsdagar och fredagar mellan augusti och oktober. Gråmarkerade har ännu inte publicerats:

 

1990-talet


1980-talet


 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen