Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

PANELENS PROJEKT. Hösten 2020 gick vi i ESC-Panelen igenom tidigare års Eurovisioner och tyckte till om bidragen som tävlade. Vid varje stopp korade vi också vår vinnare genom klassisk omröstning. De år vi bedömde var 1980-1999.

 

Så gick det till

I Retrovision lyssnade vi igenom bidragen som tävlade i Eurovision Song Contest på 1980-talet och 1990-talet och valde sedan ut våra favoriter från respektive årtal. Varje panelmedlems tio favoriter från varje år fick poäng enligt skalan 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Sedan lade vi samman poängen och korade vår vinnare för det årtalet. Vi behövde inte förhålla oss till hur de riktiga resultaten blev utan fick rösta fritt. Undantag gjordes dock för Sverige då vi valde bort alla svenska bidrag som tävlade under dessa år. Detta för att vi i ett senare skede utser våra Melodifestival-vinnare från samma tidpunkt.

 

Alla publicerade delar

1990-talet


1980-talet


 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen