Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Melodifestivalen 2020

Melodifestivalen 2022 »MELODIFESTIVALEN 2021. Sveriges Television (SVT) har valt att fortsätta använda sig av Melodifestivalen som nationell uttagning till Eurovision, i det här fallet för 2021 års upplaga.

Tävlingen kommer enligt regelverket omfatta ett antal deltävlingar och en final med förmodligen 28 utvalda tävlingsbidrag, varav en hälft utses av en jury och resterande bidrag av SVT:s Melodifestivalredaktion med Karin Gunnarsson och Christer Björkman i spetsen. En plats i tävlingen har tilldelats artisten Julia Alfrida som tävlade i finalen i 2020 års P4 Nästa.

 

Antagning avslutad

Antagningen till Melodifestivalen 2021 hölls öppen till och med den 16:e september 2020. Därefter kommer startfältet börja tas ut och presenteras förmodligen senare under året. Mer information om regelverk och process har vi sammanfattat på svenska/In English.

 

Påverkar coronapandemin årets upplaga?

Sedan i slutet av mars 2020 råder det förbud i Sverige mot att anordna allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare. I detta ingår även offentliga tillställningar som riktar sig till allmänheten, exempelvis konserter.

Detta är ett exempel på hur Melodifestivalen kan drabbas negativt i publikfrågan om detta myndighetsbeslut skulle finnas kvar när 2021 års tävling ska hållas under kommande vinter. Under den förutsättning att Melodifestivalen fortsätter med sitt turnéupplägg skulle det mer eller mindre omöjliggöra att man kan ta in publik i de arenor man vill vara i, alternativt en mycket begränsad publikskara.

Ännu saknas bekräftad information från SVT om det blir förändringar i turnékonceptet eller inte, och skulle några sådana inträffa kommer vi såklart att rapportera om det.

 

Sista Melodifestivalen med Christer Björkman

Under pågående Melodifestivalen 2017 uttalade sig Melodifestivalens senior producer Christer Björkman att 2021 års Melodifestival skulle bli hans sista år i produktionen. Anledningen till att han ville ha 2021 som slutpunkt för sitt uppdrag var för att han då skulle ha haft producentjobbet i totalt 20 år. I samband med det beskedet hade Christer börjat lära upp sin efterträdare Karin Gunnarsson, som också från 2020 års tävling tog över rollen som Melodifestivalens tävlingsproducent.

Förutsatt att inget av det Christer tidigare sagt har förändrats blir han således kvar i Melodifestivalsproduktionen under 2021. Från och med 2022 blir det Karin Gunnarsson och hennes team som fullt ut tar över producentjobbet.


Fakta


  • Värdstad/städer
  • Inte presenterat

  • Röstningssystem
  • Inte presenterat

  • Programledare
  • Inte presenterat

  • Vinnare
  • Inte avgjort

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen