« Melodifestivalen 2020

Melodifestivalen 2022 »MELODIFESTIVALEN 2021. Sveriges Television (SVT) har valt att fortsätta använda sig av Melodifestivalen som nationell uttagning till Eurovision, i det här fallet för 2021 års upplaga.

Tävlingen kommer enligt regelverket omfatta ett antal deltävlingar och en final med förmodligen 28 utvalda tävlingsbidrag, varav en hälft om 14 låtar utses av en jury och resterande bidrag av SVT:s Melodifestivalredaktion med Karin Gunnarsson och Christer Björkman i spetsen. En plats i tävlingen tilldelas en joker från 2020 års P4 Nästa, dvs. en av finalisterna i den finalen.

 

När går det att skicka in låtar?

Själva bidragsantagningen kommer att vara öppen mellan den 24:e augusti och 16:e september. Fram till dess att den öppnar kan du föranmäla ditt intresse via denna länk. Det går inte att skicka in något material innan dess.

Läs gärna vår sammanfattning av regelverket på svenska/In English.

Vi har även sammanställt hur arbetsprocessen ser ut när antagningen har avslutats. Läs mer »

 

Påverkar coronapandemin årets upplaga?

Sedan i slutet av mars 2020 råder det förbud i Sverige mot att anordna allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare. I detta ingår även offentliga tillställningar som riktar sig till allmänheten, exempelvis konserter.

Detta är ett exempel på hur Melodifestivalen kan drabbas negativt i publikfrågan om detta myndighetsbeslut skulle finnas kvar när 2021 års tävling ska hållas under kommande vinter. Under den förutsättning att Melodifestivalen fortsätter med sitt turnéupplägg skulle det mer eller mindre omöjliggöra att man kan ta in publik i de arenor man vill vara i, alternativt en mycket begränsad publikskara.

Ännu saknas bekräftad information från SVT om det blir förändringar i turnékonceptet eller inte, och skulle några sådana inträffa kommer vi såklart att rapportera om det.

 

Sista Mello med Christer Björkman

För tre år sedan, alltså år 2017, uttalade sig Melodifestivalens senior producer Christer Björkman att 2021 års Melodifestival skulle bli hans sista år i produktionen. Anledningen till att han ville ha 2021 som slutpunkt för sitt uppdrag var för att han då skulle ha haft producentjobbet i totalt 20 år. I samband med det beskedet hade Christer börjat lära upp sin efterträdare Karin Gunnarsson, som från 2020 års tävling tog över rollen som Melodifestivalens tävlingsproducent.

Förutsatt att inget av det Christer tidigare sagt har förändrats blir han således kvar i Melodifestivalsproduktionen under 2021 innan det blir Karin Gunnarsson och hennes team som tar över producentrollen från och med Melodifestivalen 2022.


Fakta


  • Värdstad/städer
  • Inte presenterat

  • Röstningssystem
  • Inte presenterat

  • Programledare
  • Inte presenterat

  • Vinnare
  • Inte avgjort

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen