Melodifestivalen 2021: Följ repetitionerna från deltävling 3

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför lördagens tredje deltävling i årets Melodifestival repeterade artisterna på scenen flera gånger. Här kan du följa vår repetitionsblogg som uppdateras med senaste nytt under torsdagen och fredagen (18-19 februari).

 

 

Fredagens repetitioner

Repetitioner pågick under eftermiddagen Vi följde allt via presskårens livestream Uppdatering om vad som pågår på scenen och hur dagens repetitioner gick.

 

• Direktrapport: Våra intryck från dagens framträdanden

Repetitionsbilder

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se och ägs av Sveriges Television. Fotograf till dessa bilder är Stina Stjernkvist/SVT .

 

Tusse

 

Alvaro Estrella

 

Elisa

 

Mustasch

 

Klara Hammarström

 

Emil Assergård

 

Charlotte Perrelli

 

 

Torsdagens repetitioner

Första officiella scenrepen för artisterna Presskåren fick bara se en framförd version per bidrag, vilken klipptes ihop av SVT Vi rapporterar om intrycken från de släppta versionerna

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se och ägs av Sveriges Television. Fotograf är Stina Stjernkvist/SVT.

 

7. Tusse Chiza – “Voices”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Tusse får avsluta deltävling 3 och det med en modern popmidtempolåt som påminner lite om det Hanna Ferm gjorde ifjol, även om dessa låtar skiljer sig åt så är det lite samla känsla i kraft och energi. Även om det inte händer så mycket på scenen är detta musikaliskt väldigt bra och låten ska absolut ses som en av de som har chans att gå långt i år.

 

6. Alvaro Estrella – “Baila Baila”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Ifjol deltog Alvaro Estrella tillsammans med Mendez och i år är han tillbaka med latinorytmer men utan Mendez. Det är kanske inte lika mycket party som det var ifjol men det här är en låt som svänger. Dessutom är det en snygg scenografi med ett rum med tre portar. Både rytm- och sångmässigt är detta bra!

 

 

5. Elisa – “Den du är”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Senast Elisa deltog i Melodifestivalen var det med en glad schlagerpoplåt, i år är det en midtempoballad som känns hämtad från en sagovärld. Det är klassiska toner som byggs upp till något vackert. Detta är kanske gjort förut, men det är snyggt gjort och låten överraskar en hela tiden. Bland annat att det helt plötsligt dyker upp fyra dansare ur den rök som är på scenen. Ljussättningen går i klassiskt blått som det brukar vara för ballader samtidigt som både röken och LED-väggen visar snygga effekter.

 

 

4. Mustasch – “Contagious”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Den som gillar Mustasch’ musik kommer inte att bli besviken för de bjuder på riktig hårdrock av sällan skådat slag i den här tävlingen. Det är både gitarriff, trummor och ett riktigt hålligång. De har gjort en snygg inramning med att alla i bandet står på olika plattformar på scenen med Ralf Gyllenhammar längst fram.

Av det vi fick se på dagens repetitioner fanns inget pyro med däremot fick vi ett riktigt slutvrål från Ralf på scenen. Vi får se om de lägger till pyro imorgon eller om det blir en låt utan eld och lågor.

 

 

3. Klara Hammarström – “Beat of Broken Hearts”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Klara Hammarström är tillbaka i Melodifestivalen efter fjolårets försök med ”Nobody”. Den gången hade hon en mer upptempoaktig låt med dansare på scenen, medan i år är det midtempoballad där hon är helt ensam på scenen. I det här numret används LED-väggen i bakgrunden som visar upp med snygga effekter i bakgrunden, lite som när Måns Zelmerlöw tävlade med ”Heroes” 2015. Även om det är en midtempolåt känns budskapet i låten positivt, däremot används en ganska nedtonad ljussättning som dock som helhet blir väldigt snyggt. Numret avslutas med ett eldpyro från taket och det blir lite som att ”nu går solen upp”.

 

 

2. Emil Assergård – “Om allting skiter sig”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Emil har om möjligen lyckats få tävlingens sämsta utgångsläge i och med att detta startnummer bara tagit ett fåtal bidrag på 19 försök till som längst Andra chansen, i övrigt har alla låtar på detta startnummer i tidigare avgjorda deltävling 3 alltid åkt ut. Men Emils låt är inte på något sätt dålig och ej heller chanslös, tvärtom är det en stark poplåt på svenska med lite arenafeeling. Emil har en härlig utstrålning på scenen och det märks att han är en säker artist! Med sig på scenen har Emil ett band med en trummis och två gitarrister, de två senare står mest i bakgrunden men i andra versen får Emil sällskap av dem längst fram på scenen. Även det här numret bygger mycket på ljussättning men också på snygga effekter i LED-väggen.

 

 

1. Charlotte Perrelli – “Still Young”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Charlotte öppnar sin Mello-comeback lite som det var med ”Hero” från 2008, dvs. med en pampig öppning men i det här fallet där hon står på piedestal mitt på scenen omgärdad ett diamantformat ljus. Med sig på scenen har hon fyra dansare som rör sig runt henne även om de mycket håller sig i bakgrunden. En stor skillnad från Charlottes tidigare bidrag är att här har man fokuserat på att ha ett stilrent nummer där Charlotte står i fokus. Det innebär också att produktionen har jobbat mycket med ljussättningen som blir väldigt snyggt.

Helhetsmässigt blir detta väldigt bra, inte minst för att ”Still Young” verkligen kör i 100 redan från start och väcker den som kanske har somnat till där på lördagskvällen. Charlottes proffsighet som artist och hennes mycket säkra sånginsats får också många plus. Kort sagt, det blir en riktigt bra start på veckans deltävling, det kan vi lova!

 


 

Kommentera