Melodifestivalen 2021: Följ repetitionerna från deltävling 4

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför lördagens fjärde deltävling i årets Melodifestival repeterar artisterna på scenen flera gånger. Här kan du följa vår repetitionsblogg som uppdateras med senaste nytt under torsdagen och fredagen (25-26 februari).

 

Fredagens repetitioner

Repetitioner pågår under fredagseftermiddagen Vi följer allt via presskårens livestream Uppdatering om vad som pågår på scenen och hur dagens repetitioner går.

 

• Direktrapport: Våra intryck från dagens framträdanden

Repetitionsbilder

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se och ägs av Sveriges Television. Fotograf till dessa bilder är Stina Stjernkvist/SVT .

 

Eric Saade

 

Clara Klingenström

 

Sannex

 

The Mamas

 

Efraim Leo

 

Lovad

 

Tess Merkel

 

 

Torsdagens repetitioner

Första officiella scenrepen för artisterna Presskåren får bara se en framförd version per bidrag, vilken klipps ihop av SVT Vi rapporterar om intrycken från de släppta versionerna

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se och ägs av Sveriges Television. Fotograf är Stina Stjernkvist/SVT.

 

7. Eric Saade – “Every Minute”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Så avslutar vi då Melodifestivalen 2021 med Eric Saades comeback. Och det blir med en modern poplåt med en helt nedsläckt scen och en LED-platta som lyser upp på scenen samt en dansare som kommer in på slutet.

Något som vi alla vet är att Eric inte ställer upp med dåliga låtar eller ogenomtänkta nummer och det är precis samma sak i år. Den som ser fram emot en ny ”Popular” kommer att bli besviken men det här är inte dåligt utan det är Erics approach 2021. Det här är rätt snyggt gjort men kan vid en första inblick verka lite opersonligt. Så teamet kommer nog behöva finslipa på vissa detaljer för att göra allt helt perfekt till lördag.

 

 

6. Clara Klingenström – “Behöver inte dig idag”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Clara bjuder på en avskalad popvisa med en elgitarr som enda sällskap i numret. Här har produktionen använt sig mycket av en lugn ljussättning, det är inga blixtrande lampor eller andra effekter utan det blir som en studiolampa. Det är enkelt och snyggt.

 

5. Sannex – “All Inclusive”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Det blir avslappnad glädje på Melloscenen med Sannex som sjunger om hur det är att vara på charter vid stranden, något som nog många saknat i dessa pandemitider. Numret är glatt, lagom galet och för den som gillar dansband blir det dans på lördag. Slutposen känns också igen från klassisk Melodifestival.

 

 

4. The Mamas – “In The Middle”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Förra året skrev The Mamas historia när de vann Melodifestivalen som den första gruppen sedan The Ark 2007, och deras nummer inleds också med en inblick hur ”Move” började. I jämförelse med ifjol är årets låt är lite lugnare i tempo jämfört med och även lite mer poppigare i sin form, men det är fortsatt väldigt bra. The Mamas är ju The Mamas och de levererar guld varje gång de ställer sig på scenen.

 

 

3. Efraim Leo – “Best of Me”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Efraim Leo försöker sig på lite det som både Benjamin Ingrosso och Felix Sandman gjort på sina senaste försök i tävlingen, dvs. använder sig av en bakgrundsväggar som lyser upp. Här är skillnaden att Efraims låt är betydligt mer poppig och glad. På scen har han sällskap av två dansare som också får varsin vägg bakom sig.

 

 

2. Lovad – ”Allting är precis likadant”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Lovads låt börjar mer som ett samtal med sig själv samtidigt som en kör hummar i bakgrunden för att sedan växa till en mer powerfylld ballad. Hon har också med sig en manlig dansare på scenen som speglar låtens historia.Känslan i låten påminner lite i stil av Sara Vargas ”Spring för livet” dvs. att det är en väldigt skör och intim historia som Lovad bjuder in oss tittare till. Numret är ganska nedtonat med rök på scenen och ett gultsvart ljus.

 

 

1. Tess Merkel – “Good Life”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

 

Kommentar: Tess Merkel är tillbaka i Melodifestivalen och denna gång som soloartist. Men i hennes framträdande märks det att Alcazar-spåret finns kvar för samma härliga anda som Alcazar hade återfinns i numret, inklusive att hon och dansarna bär väldigt konstnärliga kläder, vilket är snyggt. I övrigt kan låten beskrivas som en glad poplåt som innehåller en hel del peppande budskap.

 


 

Kommentera