Alvaro Estrella: ”Vi kommer fixa det här som vi går igenom”

Foto: Universal Music/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför den tredje deltävlingen fick vi en pratstund med Alvaro Estrella som för en tredje gång är med och tävlar! Efter fjolårets stora succé med Mendez är han tillbaka som soloartist och vi är såklart nyfikna på hur det är att tävla utan parhäst.

 

Förra året, 2020, gjorde Alvaro Estrella comeback i Melodifestivalen efter att senast tävlat som artist 2014 med låten Bedroom”. Den gången hade han åkt ut redan i sin deltävling, men med Mendez och låten Vamos Amigos blev resan betydligt längre då de gick till final via Andra chansen. Alvaro uppskattade samarbetet dem emellan och han tycker också att det är den hittills roligaste upplevelsen av Melodifestivalen.

– Jag fick jobba med en artist som jag ser upp till för jag växte upp med hans musik, dels att han var den enda latinoakten under den perioden under 90-talet som fanns i Sverige och för att man tog sig till final, det var jättejätteroligt att stå på den scenen med alla de artisterna som man tävlade mot, säger Alvaro.

 

Inställt musikliv 2020

Direkt efter Melodifestivalen gick världen in i ett nytt läge med coronapandemi, som i sin tur innebar och fortfarande innebär starka publikrestriktioner. Vilket i sin tur leder till att alla som vill uppträda inför publik får det svårt att kunna genomföra det. För Alvaros del fanns det saker på schemat som behövde göras och som behövde hans fokus mer.

– Jag har haft lite tur i oturen för jag har kunnat fokusera all min tid på min son, jag har kunnat vara hemma med honom under en tid då de flesta pappor brukar gå och jobba har jag kunnat vara med honom och sett honom växa upp. Nu är han åtta månader och det går snabbt men det har varit en rolig resa, säger Alvaro.

– Sedan självklart har det varit tvungen att anpassa sig, det har varit lite tråkigt att inte kunna vara med sin familj och sina föräldrar, men vi har kunnat ses ute med avstånd och med munskydd. Men det har varit ett dystert år verkligen för mig, för min sambo som är i branschen och för jättemånga av mina vänner som går igenom det här. Det har varit ett tufft år, men vad är det man säger: ”I kris så kommer uppfinningar” att alla hittar sina lösningar och sätt att överleva och det har varit lite så att man måste kunna hitta sina sätt att kunna ta sig fram i livet. Och det är lite det som jag kanske tar med mig det här året att man är i survival mode, att man hittar sina vägar, tillägger han.

 

Tillbaka som soloartist

Nu bara ett år senare ställer Alvaro Estrella upp i Melodifestivalen igen, den här gången är han tillbaka som soloartist. Han är också själv lite förvånad att han har fått förtroendet att tävla igen efter så kort tid.

– Det känns helt sjukt roligt, jag trodde inte att jag skulle få det men jag fick det och jag är extremt glad och tacksam, säger han.

 

Bidraget han tävlar med heter Baila Baila” och är gjord av Anderz Wrethov, Linnea Deb och Jimmy “Joker” Thörnfeldt. Själva låten kom till genom att Alvaro jobbade ihop med Joy och Linnea Deb.

– Och så säger Linnea att ”vet du Alvaro, jag tror jag har en riktigt bra låt till dig som jag har gjort med Jimmy ”the Joker” och Anderz Wrethov”. Då sa jag att ”skicka den till mig så får jag lyssna på den”, berättar Alvaro.

Det tog en vecka eller två innan han sedan fick höra demoversionen av låten och redan då var han såld på den.

– Jag behövde inte tänka om eller så utan dagen efter fick jag låna en bil och så körde jag ned till Malmö och spelade in den med dem där nere och det gick ganska snabbt att få till den, tillägger han.

 

Vad skulle du säga att ”Baila Baila”  handlar om?

– Det handlar lite om det som titeln låter att man ska vara positiv, glad, njuta av livet och att anamma det positiva att vi kommer fixa det här som vi går igenom. Att man ska leva livet till det fulla, säger Alvaro.

 

Kan vi förvänta oss något liknande av det du och Mendez tävlade med ifjol eller blir det något helt nytt?

– Det blir en helt annan grej, jag kan inte säga för mycket. Men det blir lite mer dans, säger Alvaro hemlighetsfullt.

 

Sin egen konkurrent

Det startfält som Alvaro Estrella tävlar i består av många intressanta namn och han tycker att alla är jätteduktiga.

– Alla är så duktiga, men det är kanske lite klyschigt att jag säger detta att den största konkurrenten är jag själv, för jag vill alltid prestera och vara bättre än vad jag har gjort sist. Sedan är jag i min lilla genre med latinogenren. Så jag säger att den största konkurrenten är jag själv, säger Alvaro.

 

Nytt för i år är det ju ingen publik i arenan. Tror du att det blir lättare eller svårare för dig att få ut visionen av tävlingsbidraget jämfört med om det hade varit som vanligt?

– Självklart är det ju jättepositivt om publiken är där, för de ger nästan 90 procent av all energi som man får när man står på scen. Man gör det för publiken som står där, men samtidigt måste man anpassa sig och köra och inte glömma att det är de därhemma som röstar och sitter och tittar och vill bli underhållna, speciellt under den här tiden då det är väldigt dystert och det händer inte så mycket. Så man måste bara köra. Självklart är det tråkigt att publiken inte är där men man får bara kötta på, säger han.

 

Vill visa att Sverige också kan leverera en latinsk artist

För den som vinner Melodifestivalen väntar i maj en resa till Rotterdam och äran att få tävla för Sverige i Eurovision Song Contest. Alvaro ser glatt på detta om han skulle få äran att tävla för Sverige i år.

– Jag skulle vara extremt hedrad att stå där och representera och visa att Sverige också kan leverera en latinsk artist som kan leverera och ge. Just nu är det jättemånga latinska akter som håller på och erövra som J.Lo, Shakira och Ricky Martin, de är enorma. Man ser dem tyvärr inte så mycket här i Skandinavien men de är fortfarande jättestora, så det skulle vara jätteroligt att kunna representera den här sidan av Sverige. Den här genren är så stor i hela världen så det skulle vara helt otroligt, säger han med glädje.

 

Och oavsett hur det går i Melodifestivalen finns det planerade saker för Alvaro att syssla med under det här året, både karriärmässigt och på det privata planet.

– Förutom att jag gör Mello så kommer jag förhoppningsvis göra musikal Saturday Night Fever som har blivit framflyttad till i höst på Chinateatern i Stockholm. Men allt är fortsatt oklart eftersom det är som det är. Men ny musik, jag har några låtar jag vill släppa och sedan ska jag vara pappa. Det är vad som jag ser fram emot, säger han.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Alvaro Estrella lycka till i tävlingen!

 


 

Kommentera