Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Julia Alfrida blir joker i Melodifestivalen 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Amilia Öhberg Soukri

P4 NÄSTA 2020. I den avgörande finalen i årets P4 Nästa blev det Julia Alfrida som fick erbjudandet om att bli joker i Melodifestivalen 2021 som hon omedelbart tackade ja till!

Däremot erbjöds inte att P4-bidraget får följa med i tävlingen, utan nu måste hon ägna hösten åt att skriva nytt material. Anledningen till detta är för att hennes P4-bidrag redan har framförts offentligt.

 

Mer fakta om årets joker

Julia Alfrida startade sin musikbana som sjuåring då hon sökte till Lilla Melodifestivalen och var ytterst nära på att komma med. Även om det inte räckte hela vägen var det där hon insåg att hon kunde uttrycka sig via musiken. Tidigare hade det varit fotbollen som gällt men musiken fick mer och mer övertag och när hon började på en musiklinje på gymnasiet insåg Julia att det var artist hon ville bli.

De senaste två åren har varit väldigt spännande musikår för Julia. Sommaren 2019 fick hon möjlighet att uppträda vid både Köpenhamns och Stockholm Pride och i februari i år (2020) släppte hon sin debut-EP. Under våren och sommaren tävlade hon också i P4 Nästa med bidraget “Dark Doom”. Nu går det alltså vidare till att hon får tävla i Melodifestivalen.

– Det skulle kännas enormt kul! Jag vill så gärna få den möjligheten och är taggad upp över öronen. Jag har redan siktet inställt på Eurovision, sa Julia till oss inför finalen!

Så snart som hon fått erbjudandet var hon inte sen med att tacka ja till det. Därmed startar nu den kreativa processen att ta fram Melodifestivallåten till 2021. Sedan får vi se om någon eller kanske några fler från samma final får samma möjlighet som Julia, men det återstår att se.

 


Fakta: Tidigare jokrar från P4 Nästa

Följande artister har gått till Melodifestivalen via P4 Nästa. Vi redovisar deras tävlingsbidrag och placeringar i Melodifestivalen (ej P4 Nästa):

  • 2020: Faith Kakembo* – Crying Rivers (5:a i deltävling)
  • 2020: Amanda Aasa** – Late (6:a i deltävling)
  • 2019: The Lovers of Valdaro** – Somebody Wants (7:a i deltävling)
  • 2018: Stiko Per Larsson – Titta vi flyger (6:a i deltävling)
  • 2017: Les Gordons** – Bound to Fall (6:a i deltävling)
  • 2016: Smilo** – Weight of the world (5:a i deltävling)
  • 2015: Kalle Johansson*** – För din skull (6:a i deltävling)
  • 2014: Eko*** – Red (8:a i deltävling)
  • 2013: Terese Fredenwall*** – Breaking the Silence (5:a i deltävling)

 

* Faith Kakembo tävlade i finalen i P4 Nästa 2019 men fick inte jokererbjudandet, utan hon kom med i Melodifestivalen via den ordinarie tävlingen, antingen genom antagningen eller SVT:s kvot. Vi listar henne ändå här eftersom hon medverkade i SR-tävlingen samma år som Amanda Aasa.

** Amanda Aasa, The Lovers of Valdaro, Smilo och Les Gordons vann inte Svensktoppen/P4 Nästa sina år utan valdes ut av juryn att bli joker i Melodifestivalen. Dessa år gick P4-segern istället till Michael Fannon, Noomi, Spring City och Tim Lööv.

*** Under de tre första åren som bonuserbjudandet fanns med gick det alltid till artisten som vann P4 Nästa (som då hette Svensktoppen nästa). Därefter har erbjudandet inte varit bindande till att bara vinnaren kan få det, utan till vilken artist som helst bland finalisterna.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen