Melodifestivalen 2021: Följ repetitionerna från deltävling 2

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför lördagens andra deltävling i årets Melodifestival repeterar artisterna på scenen flera gånger. Här kan du följa vår repetitionsblogg som uppdateras med senaste nytt under torsdagen och fredagen (11-12 februari).

 

Fredagens repetitioner

Repetitioner pågår under eftermiddagen Vi följer allt via presskårens livestream Uppdatering om vad som pågår på scenen och hur dagens repetitioner går.

 

• Direktrapport: Våra intryck från dagens framträdanden

 

Repetitionsbilder

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se och ägs av Sveriges Television. Fotograf till dessa bilder är Stina Stjernkvist/SVT .

 

Dotter

 

Patrik Jean

 

Eva Rydberg & Ewa Roos

 

Frida Green

 

WAHL feat. SAMI

 

Julia Alfrida

 

Anton Ewald

 

 

Torsdagens repetitioner

Första officiella scenrepen för artisterna Presskåren fick bara se en framförd version som klipptes ihop av SVT  Vi rapporterar om intrycken från de släppta versionerna

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se och ägs av Sveriges Television. Fotograf är Stina Stjernkvist/SVT.

 

7. Dotter – “Little Tot”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Dotter är tillbaka och gör en mer upptempoaktig version av Bulletproof i år, eller snarare är det något helt annat än vad det var ifjol. Här har man arbetat mycket med ljussättningen som istället för i orangerött går i svartblått. I år har Dotter med sig fyra dansare på scenen som under repetitionen bar munskydd. Det är oklart om de kommer att göra det även på lördag.

 

 

6. Patrik Jean – “Tears Run Dry”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Patrik Jean bjuder på modern pop tillsammans med fyra manlig dansare. Man använder sig av en ljussättning som går lite i mystikens tecken, lite som att det är som en drömsk värld där vad som helst kan hända. Och vad vet vad som kan hända på lördag?

 

5. Eva Rydberg & Ewa Roos – “Rena rama ding dong”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Veckans glada nummer bjuder Eva & Ewa på, för det här är som ett slags intro till sommarens revyshow. Här har man valt att låta ljussättningen gå i lila och guld, kanske att man redan nu utsätt sig till vinnare. Nej, oavsett vad man tycker om detta kommer alla kunna dra på smilbandet 🙂

 

 

4. Frida Green – “The Silence”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Fridas låt börjar som en gitarrballad i en nedtonad ljussättning, lite som när Anna Bergendahl tävlade i Melodifestivalen 2010. Sedan växer låten till en slags popballad i klassisk Eurovisionstil, lite som Chiara. Mot slutet av låten får Frida också uppbackning av en kör. Sånginsatsen är mäktig och låten likaså. Det blir också ett avslutande eldpyro som också är snyggt.

 

 

3. WAHL feat. SAMI – “90-talet”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: För den som gillar hiphop, Wahl och Sami och vill få tillbaka 90-talet kommer att digga med till detta. Låten börjar lite mer i ett lugnt tempo där det börjar med lite hiphop för att sedan öka i tempo till någon slags poplåt då kliver in och öser på 90-talet. Ljussättningen går i klassisk 90-talet och även de kläder de har på sig har tydligt tema. Melodifestivalens 1000:e bidrag genom tiderna blir alltså en nostalgiklämkäck låt.

 

 

2. Julia Alfrida – “Rich”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Julia Alfrida gör en slags clubbig RnB-pop som har ett väldigt snyggt och stilrent framträdande. Precis som i Antons framträdande använder produktionen en snygg ljussättning men här är det mer upplyst i ett slags rött dunkel. Det behövs inte mer än så för att få till en bra låt.

 

 

1. Anton Ewald – “New Religion”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

 

Kommentar: Det märks att Anton har hittat sitt sound, för hans tredje försök i Melodifestivalen är inte lika lekfulla som ”Begging” och ”Natural” var utan det här är modern pop som låter här och nu. Här använder produktionen också en snygg ljussättning som gör låten rättvisa. Sånginsatsen är väldigt bra. Den som saknat Anton i Melodifestivalen kommer inte att bli besviken!

 


 

Kommentera