Elisa: ”Jag känner mig mer starkare och laddad än någonsin”

Foto: Magnus Ragnvid, Freebird Eintertainment/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför den tredje deltävlingen fick vi en pratstund med Elisa som efter att ha vunnit tre olika talangtävlingar nu deltar för andra gången i det här sammanhanget.

 

Elisa Lindström har sysslat med musiken länge. Redan på gymnasiet startade hon sitt första dansband som snabbt blev en succé. Sedan dess har hon också synts till i många andra sammanhang inte minst i Melodifestivalen 2014 där hon tävlade med den glada låten Casanova som dessvärre åkte ut direkt i sin deltävling. Men det blev senare seger i TV4-programmen Körslaget och Let’s Dance samt i SVT:s Dansbandskampen. Nu är hon tillbaka i Melodifestivalen för ett nytt försök och det ett år som tar efter det inställda 2020-musikåret.

– Det känns ärofyllt att få vara med i år just för att det är väldigt många som har velat vara med i år efter det här konstiga coronaåret. Det känns också lite speciellt och högtidligt att det är Christer Björkmans sista år och det satsas ju stort. Så att få en plats i år det känns lite extra, säger Elisa.

 

Tappade jobb mot slutet av året

2020 blev som sagt ett inställt år för i stort sett alla i musikbranschen p.g.a. de publikrestriktioner som fanns. Under våren deltog dock Elisa i TV4-programmet Stjärnornas stjärna vilket gjorde att hon ändå hade jobb och det var först mot slutet av året som det märktes av mer i och med att allt ställdes in. Trots det ser hon ändå positivt på året i och med att det blev tid för annat inom musiken.

– Konstigt nog är jag väldigt tacksam för den här tiden, jag har turnerat konstant sedan jag slog igenom 2010 i Dansbandskampen och behövde den här pausen för att dels jobba i studio och kunna ta fram bland annat den här låten som blev Melodifestivallåten, men också för att landa och grunna på vad det är jag vill göra i framtiden, vad jag har för mål och vad jag vill ge i min musik. Så jag tar med mig väldigt mycket och det var väldigt viktigt för mig att få den pausen, säger Elisa.

– Jag känner mig mer starkare och laddad än någonsin nu inför det här uppdraget med Melodifestivalen, tillägger hon.

 

Comeback för både Elisa och Ingela ”Pling” Forsman

Senast vi fick se Elisa tävla i Melodifestivalen var med den glada schlagerlåten ”Casanova” som hon framförde i den första deltävlingen 2014. Den låten var bl.a. gjord av Ingela ”Pling” Forsman som sedan dess inte haft med en enda låt i tävlingen – fram tills nu då Elisa gör comeback. Bägge två har varit med och gjort låten tillsammans med Bobby Ljunggren, som Elisa har haft ett långt samarbete med, inte minst att Bobbys fru är hennes manager. Arbetet med att ta fram tävlingsbidraget ”Den du är” togs fram oberoende av Melodifestivalen då Elisa och Bobby som satt och jobbade med olika låtar i studion med olika idéer.

– Sedan hörde de av sig från Melodifestivalen och frågade om jag inte kunde testa lite och öva runt en massa låtar, och så jobbade vi parallellt med den här idén som Bobby hade kontaktade han Pling (Ingela ”Pling” Forsman, reds.anm.) att skriva en text till. Jag hade inte tänkt att det här var något som var tänkt till Melodifestivalen, för det önskades inte riktigt en ballad från mitt håll, men när jag kom upp till Bobby, Plings text hade blivit klar och jag fick höra melodin som han hade slipat på och gjort klart och jag läste Plings text så brast det för mig och det kändes mitt i prick på alla plan, så det var jättestort, säger Elisa.

– Jag och Pling har inte mötts sedan Melodifestivalen förra gången, så det var lite magiskt det här mötet mellan oss tre, inflikar hon.

 

Vad skulle du säga att ”Den du är”  handlar om och är det samma typ av genre som din förra låt i tävlingen?

– Den handlar om när man får möta den stora sanna fria kärleken och att man vågar vara den man är innerst inne, säger hon.

 

Får tävla mot Charlotte Perrelli

På frågan om hur Elisa upplever konkurrensen i startfältet svarar hon att det är tufft och jättemycket bra artister och ett ganska varierat startfält. Samtidigt, utöver tävlingsdelen, tycker hon att det här är ett viktigt år som inte bara gäller artisterna utan alla.

– Jag upplever i år, vi är nog alla tävlingsinriktade när det kommer till kritan och man vill att det ska gå bra och så, men jag märker det att när man har mötts på repetitioner och inspelningar en känsla av att vi gör det tillsammans i år efter den här konstiga tiden, att vi gemensamt får sprida lite ljus genom Melodifestivalen i år. Jag vet inte, tävlingsmomentet i Melodifestivalen känns lite mindre viktig i år upplever jag, säger Elisa.

 

En av startfältets artister har gett Elisa stor inspiration till sitt eget artisteri och som hon nu ställs mot.

– Charlotte Perrelli har ju alltid varit en inspiration och en stor anledning till att jag har velat göra Melodifestivalen, säger Elisa med glädje.

 

Du har tidigare vunnit Dansbandskampen, Let’s Dance och Körslaget. Är det som man säger dags för en fjärde gången gillt (dvs. att vinna Melodifestivalen)?

– Det vet jag inte, jag känner att den stora vinsten för mig i år är att bara göra den här låten och få sjunga från mitt hjärta. Jag känner mig redan hemma. Men det är klart att det hade varit en jättestor ära att få representera Sverige med en låt på svenska, säger hon.

 

Om du skulle vinna, kommer du i så fall att framföra låten på svenska i Eurovision?

– Det vet jag inte, vi har inte provat på engelska men den känns väldigt stark på svenska så just nu känns det som att den är på svenska. Men man vet aldrig, det är många länder som sjunger på sina hemspråk och det var länge sedan Sverige gjorde det. Vi får se, melodin talar så för sig, man förstår nog handlingen ändå oavsett språk. säger hon.

 

Tom kalender efter Melodifestivalen

För närvarande har Elisa och hennes team valt att lägga allt fokus på Melodifestivalen för att få till ett så bra nummer som möjligt till veckans deltävling. Vad som händer därefter är inte planerat och detta till stor del på grund av coronapandemin som gör det svårt att veta vad man kan och inte kan göra på scen.

– Jag hoppas att vi kan följa upp med musik men det har varit så mycket jobb med Melodifestivalen så vi har inte hunnit jobba med något annat. Vi tar det här först så får vi se vad som händer, säger Elisa.

 

Med det sagt vill vi önska Elisa stort lycka till i årets Melodifestival!

 


 

Kommentera