Intervju med Elisa Lindström (Melodifestivalen 2024)

Foto: ESC-Panelen

PANELENS INTERVJU. Inför den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 fick våra reportrar på plats i Malmö en pratstund med Elisa Lindström som är en av artisterna i startfältet.

 

Elisa Lindström laddar just nu inför att tävla i Melodifestivalen för tredje gången. Precis som vid hennes första tillfälle för tio år med den glada popschlagerlåten Casanova sedan tävlade hon i den första deltävlingen som även då hölls i Malmö Arena. Förutom att tävla i Melodifestivalen har hon också deltagit i Dansbandskampen, Körslaget, Stjärnornas stjärna och Let’s Dance.

Just nu är det fullt fokus på Melodifestivalen där hon tävlar med bidraget ”Forever Yours” som är gjord av henne själv tillsammans med Erik Bernholm, Henrik Axelsson, Henrik Sethsson, Thomas G:son. Själva låten berättar hon skapades för något år sedan då hon ringde till Henrik Sethson och frågade om han hade någon bra låt de kunde skicka in. Hon fick hem en demo som hon gillade och provade att sjunga in den.

– Sedan tog jag mig upp till Stockholm och jag hade med mig min dotter och hade inte sovit något den natten, klev in i studion och slut men glad och så satte vi den på några tagningar, säger hon.

 

Har laddat upp med schlagermusikal

Förutom att delta i Melodifestivalen har Elisa Lindström under hösten spelat huvudrollen Bella i musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek som bygger på Lasse Holms, Ingela ”Pling” Forsmans och Torgny Söderbergs tidigare låtar, vilket Elisa ser som den perfekta uppladdningen inför sin medverkan här i Melodifestivalen.

– Det har varit helt fantastiskt och det var så fint att det här kom då. För det var verkligen när vi började öva i somras så bara ’gud vad jag älskar den här musiken’. Det är min bakgata, jag är uppvuxen med det och lyssnade jättemycket på det när jag var liten, berättar Elisa.

– Sedan har det blivit dansband och provat lite olika typer av musik och lyssnat på lite annan typ av musik, så det är så fint att bli påmind om den genuina kärleken till genren. Sedan när det blev det här också så kändes som det en fin tajming, tillägger hon.

 

På frågan om hon har inspirerats av schlagern är svaret tveklöst ett ’ja’.

– Jag tänker att all musik som man har lyssnat på genom livet blir någon form av inspiration. Framförallt när vi gjorde dansbandsplattorna och nu då igen. Det jag tycker om med schlagermusiken är att det känns upplyftande, att något är större än livet, man blir glad och det öppnas en ny värld som man får kliva in i den här magiska världen. Det tar jag med mig mest i all musik jag gör, berättar Elisa.

 

Vill göra sitt bästa på scenen

Snart blir det mer musikal för Elisa då hon redan dagen efter deltävlingen ska medverka igen på den scenen innan de spelar sista föreställningen helgen därpå. Det är ännu oklart om det blir någon förlängning. Men först är det Melodifestivalens scen som gäller i Malmö Arena där hon är ensam i genren mot de andra numren som tävlar. Hon säger att hon är glad för att få vara med även om hon också ser sig som en vinnarskalle.

– Det här året känner jag mig väldigt glad över att få vara med. Det känns också som vi står för så olika uttryck så det är känns väldigt svårt att sia om, sedan är jag vinnarskalle för att jag taggar till och vill göra mitt bästa, den blicken kommer ni nog att få, säger hon.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Elisa Lindström stort lycka till i Melodifestivalen 2024.

 


 

Kommentera