Intervju med Jacqline (inför Melodifestivalen 2024)

Foto: ESC-Panelen

PANELENS INTERVJU. Inför lördagens deltävling i Växjö fick vi en pratstund med Jacqline som tävlar med bidraget ”Effortless”.

 

Jacqline Mossberg Mounkassa, eller bara Jacqline Moss, är född den 2:a juli 1998 i Järna. Hon slog igenom publikt i Idol 2021 men under våren 2021 släppte hon en första singel som hette Do It Better. Senare under hösten sökte hon in till Idol via momentet Idolraketen och tog sig till kvalveckan där hon röstades vidare till veckofinalerna. Hon blev sedan kvarröstad vecka för vecka tills finalen där hon hamnade på andra plats. Hela den här processen beskriver hon själv som ett riktigt upp-och-ned-år.

– Först hade jag börjat plugga lite och kände lite om jag skulle fortsätta med musiken eller inte. Hon jobbade också och såg på nyheterna att man kunde ansöka till Idol via Idolraketen och hon gick vidare tog sig till final och kom på andra plats, säger Jacqline.

 

Hur skulle du säga att Idol förändrade dig?

– Mycket, Idol gav mig jättemycket erfarenhet med just i TV. Jag har ju övat mycket på scener och uppträtt mycket hela min ungdom, men mest det är med TV och kameror. Det var en bra skola.

 

Tävlar i Melodifestivalen

Nu tre år efter sin Idolmedverkan är det dags för Jacqline att tävla i Melodifestivalen. Låten hon ska framföra heter ”Effortless” som är gjord av henne själv tillsammans med Dino Medanhodzic, Jimmy Jansson, Moa Carlebecker och Thomas G:son. Alla hennes med-låtskrivare har haft stora framgångar förut i det här sammanhanget, inte minst Jansson, Carlebecker och G:son som alla tre var med och gjorde förra årets Melodifestival- och Eurovision-vinnarlåt. För oss berättar Jacqline att hon gillade det hon fick höra på en gång, även om det här är den mer poppiga sidan av henne.

– Jag fick lite låtar skickade till mig och så kände jag att den här var ’the one’. Så gick jag in och la lite mina egna touches i lyriken.

 

Var det en självklarhet för dig att ställa upp i år?

– Nej det var ingen självklarhet, men det var rätt tid att göra det nu.

 

I sammanhanget ska vi tillägga att Jacqlines medlåtskrivare Moa Carlebecker också tävlar som artist i den här deltävlingen, som den avslutande akten i startfältet.

 

En nummer med mycket dans

Jacqline utlovar att hennes scenframträdande kommer att innehålla mycket dans och att det är ett nummer där inget står stilla.

– Det kommer vara coolt, säger hon.

 

Hon har också fått äran att gå ut först i startfältet den här gången. Betyder det då en extra nervositet?

– Kanske inte extra nervöst, det är nog lika nervöst om jag skulle gå ut överhuvudtaget, säger hon med ett skratt.

 

Hur det än går ser hon just nu tävlingen som att hon tävlar mot sig själv, att alltid sträva till att vara bättre än man var innan. Men självklart vill hon såklart att det ska gå bra för själva låten.

– Det är klart att det är alltid kul att vinna, men det är kul om folk gillar det. Det får visa sig då i rösterna, säger hon med ett leende.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Jacqline stort lycka till i Melodifestivalen 2024.

 


 

Kommentera