Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Jacqline

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den tredje deltävlingen i Växjö den 17:e februari presenterar vi Jacqline Moss med bidraget ”Effortless” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Jacqline?

Jacqline Mossberg Mounkassa, eller bara Jacqline Moss, är född den 2:a juli 1998 i Järna. Hon slog igenom publikt i Idol 2021 men under våren 2021 släppte hon en första singel som hette Do It Better. Senare under hösten sökte hon in till Idol via momentet Idolraketen och tog sig till kvalveckan där hon röstades vidare till veckofinalerna. Hon blev sedan kvarröstad vecka för vecka tills finalen där hon hamnade på andra plats. Ifjol släppte hon även låten Question My Love”.

Härnäst väntar tävlan i Melodifestivalen 2024 med bidraget ”Effortless” som är gjord av henne själv tillsammans med Dino Medanhodzic, Jimmy Jansson, Moa Carlebecker och Thomas G:son. Det bör tilläggas att Jacqlines medlåtskrivare Moa Carlebecker också tävlar som artist i samma deltävling.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 17:e februari sänds den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från VIDA Arena i Växjö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Cazzi Opeia – ”Give My Heart a Break”
  • Clara Klingenström – ”Aldrig mer”
  • Gunilla Persson – ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”
  • Jacqline Moss – ”Effortless”
  • Kim Cesarion – ”Take My Breath Away”
  • Klaudy – ”För dig”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera