Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Liamoo

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den andra deltävlingen i Göteborg den 10:e februari presenterar vi Liamoo med bidraget ”Dragon” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Liamoo?

Liam Cacatian Thomassen, eller Liamoo som han är mer känd som, är född 10:e september 1997. Publikt slog han igenom i TV4-programmet Idol 2016 där han gick hela vägen från audition till final och sedan korades till den säsongens vinnare. Han är förutom sångare även rappare.

2018 solodebuterade han i Melodifestivalen med bidraget Last Breath som gick direkt till final och slutade på sjätte plats. Året därpå medverkade han igen, nu i duetten Hold You med Hanna Ferm som tog sig till bronsplats i finalen. Liamoo har tävlat ytterligare två gånger sedan dess: som artist i Melodifestivalen 2022 med låten Bluffin, som bland annat skrevs av Ali Jammali och Sami Rekik (som också tävlade med ett eget bidrag), som slutade fyra i finalen och i Melodifestivalen 2023, som en av låtskrivarna bakom Paul Reys ”Royals”.

Nu är Liamoo tillbaka igen en i tävlingen och den här gången heter låten ”Dragon” som han har gjort tillsammans med Anderz Wrethov, Jimmy Thörnfeldt och Julie ”Kill J” Aagaard. Det kan noteras att även den här gången tävlar han mot Medina och precis som då är han i den andra deltävlingen och de i den avslutande deltävlingen…

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 10:e februari sänds den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Scandinavium i Göteborg. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • C-Joe – ”Ahumma”
  • Dear Sara – ”The Silence After You”
  • Engmans Kapell – ”Norrland”
  • Fröken Snusk – ”Unga & fria”
  • Liamoo – ”Dragon”
  • Maria Sur – ”When I’m Gone”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera