Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Danny Saucedo

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den fjärde deltävlingen i Eskilstuna den 24:e februari presenterar vi Danny Saucedo med bidraget ”Happy That You Found Me” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Danny Saucedo?

Danny Saucedo, född 25:e februari 1986, slog igenom publikt när han sökte till Idol 2006 och kom med hela vägen till veckofinalerna. Han åkte förvisso ut på en sjätteplats men det var startskottet på en musikkarriär som har varit levande sedan dess. Han fick en stor succé med låten Tokyo 2007 och sedan har det rullat på med fler album och singelsläpp, programledarjobb och turnéer. Han har också haft ett givande samarbete med Mattias Andréasson och Erik Segerstedt i gruppen E.M.D. som bland annat ställde upp i Melodifestivalen 2009 med låten Baby Goodbye som blev trea i finalen (efter Caroline af Ugglas och vinnaren Malena Ernman).

2011 gick Danny solo i Melodifestivalen och gjorde comeback med In The Club som tog sig till final där det blev en andraplats efter Eric Saades ”Popular”. Året därpå försökte han på nytt, nu hette låten Amazing och även då slutade han tvåa, nu efter Loreens ”Euphoria”. 2013 var han återigen tillbaka i sammanhanget men inte som tävlande artist utan programledare med Gina Dirawi. Tre år senare var han också med och skrev låten ”Youniverse” som Molly Sandén framförde. 2023 blev Danny också invald i Melodifestivalens Hall of Fame, något som uppmärksammades i finalens mellanakt.

Senast Danny Saucedo medverkade som tävlande artist i det här sammanhanget var 2021 då han ställde upp med Dandi dansasom han var med och gjorde med Karl-Johan Råsmark. För första gången framförde han sin låt på svenska och tog sig till final där han hamnade sjua. När han nu tre år senare tävlar i Melodifestivalen för femte gången är det med bidraget ”Happy That You Found Me” som han har gjort tillsammans med låtskrivartrion John Martin, Kristoffer Fogelmark och Michel Zitron. 

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 24:e februari sänds den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Stiga Sports Arena i Eskilstuna. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Albin Tingwall – ”Done Getting Over You”
  • Danny Saucedo – ”Happy That You Found Me”
  • Dotter – ”It’s Not Easy to Write a Love Song”
  • Lasse Stefanz – ”En sång om sommaren”
  • Lia Larsson – ”30 km/h”
  • Scarlet – ”Circus X”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera